Жимолость протерта з цукром без варіння – заготовки з жимолості на зиму

У вихідні на дачі і зібрали врожай чудової і самої першої ягоди – жимолость. Кисло-солодка ягода дещо схожа на чорницю, але користь приносить набагато більшу. А назва говорить сама за себе – жива молодість.

Якщо ви її ще не посадили на своїй ділянці, дуже рекомендую це зробити. У ягоді величезна кількість кислот і корисних мінералів і вітамінів. Використовувати її можна для приготування варення, джемів, компотів. Але нам більше подобається варіант, коли її просто перетираємо блендером з мінімальною кількістю цукру, розливаємо по банках і зберігати в морозилці.

А діставши взимку це ласощі, попиваючи чай, ложечкою поддевом темно-синю кашку і намазуючи її на млинці, згадуємо літо. Давайте швидше перейдемо до рецепту.

Рецепт жимолості протертою з цукром

Якщо ви ще не пробували зробити жимолость, протерту цукром, то цей рецепт для вас. Простіше напевно і не придумати. Нам знадобляться для цього самі ягоди, цукор і 10 хвилин часу.

Інгредієнти:

  • Жимолость – 2400гр.
  • Цукор – 720гр.

Почнемо приготування з огляду ягід і видалення дрібних мусоринок і травинок. Потім ягоди покласти в друшляк і промиваємо під краном з водою. Незважаючи на те, що жимолость росте на кущах, частина з них збирали вже з землі. Ягоди дозріли і від вітру почали обсипатися.

Промивати їх одне задоволення. Варто тільки вимкнути кран і ягоди майже відразу обсыхают. Вони практично не змочуються водою.

Промиті і очищені від сміття ягоди зважуємо.

З роками досвідченим шляхом прийшли, що найкраща пропорція цукру до ягід 30%. Виходить на 2400гр ягід беремо 720гр цукру. Вам може здатися, що такої кількості цукру буде замало. Але ягоди будуть зберігатися в морозилці, а для такого зберігання багато цукру не потрібно. Якщо цукру покласти менше може вийде кислувато, а більшу кількість цукру забиває смак ягід. Ви, звичайно, можете поцукрянити більше, тут на смак і колір всі різні, а Гостів на цей рецепт не існує.

Дивіться також:  Прості рецепти повидла з яблук на зиму в домашніх умовах

Ягоди і цукор відправляємо в каструлю відповідного розміру, у нас така виявилася на 4 літри.

Блендером починаємо перетирати ягоди разом з цукром. На все піде всього кілька хвилин.

Ось так просто і швидко готується дуже смачне ласощі з жимолості. Кількість цукру мінімально, термообробки ніякої не відбувається, всі вітаміни залишаються цілі й неушкоджені. Тепер нам потрібно відправити її на зберігання.

Як заморозити жимолость на зиму

Для заморозки ми використовуємо прямокутні одноразові контейнери об’ємом 200мл. Ціна у них дуже маленька, особливо якщо ви купуєте відразу велику упаковку таких контейнерів (50-100штук) в магазині одноразової упаковки, використовуємо їх протягом декількох років. А такий обсяг дозволяє після розморожування швидко з’їсти вміст перш ніж з’явиться натяк на бродіння.

Потрібну кількість контейнерів ставимо на стіл, впритул один до одного. І прямо через край каструлі розливаємо все по контейнерах. Дуже зручно і швидко!

Це невелике ноу-хау моєї дружини. Потім всі контейнери відправляються в морозилку до зими. Обов’язково залишаємо невелику кількість жимолості і уплітаємо ту її з млинцями. Мені подобається змішувати зі сметаною.

Спробуйте і ви, вам сподобається. Ну а я з вами прощаюся, до зустрічей з новими рецептами.