Весільний торт своїми руками (фото 52): прикраса торта на весілля своїми руками і рецепти приготування

Як зробити весільний торт своїми руками в домашніх умовах? Яким може бути прикраса торта на весілля? Які рецепти приготування десерту можна використовувати? Як зробити смачний крем для торта? Які переваги приготування торта в домашніх умовах?

Якщо у вас виникла ідея виготовити весільний торт самостійно, то ви виграєте від цього. Перш за все, ви заощадите пристойну суму грошей, відведених на весільне торжество. При наявності елементарних знань і навичок в області кулінарії ви зможете наочно продемонструвати свій талант. Не секрет, що в кондитерській продукції часто використовуються різні шкідливі для людського організму підсолоджувачі і консерванти. Ви ж будете впевнені, що всі використані при виробництві весільного торта інгредієнти володіють корисними властивостями і хорошою якістю. До того ж домашні десертні страви завжди є більш смачними, ніж придбані в магазині.

Вибір на користь домашнього виготовлення весільного торта відкриває перед вами можливість створення унікального і неповторного ласощі. Це може бути багатоярусний торт з класичними фігурками закоханих нагорі або дуже смачні кекси, виставлені на полицю, щоб кожен гість міг легко взяти один з них.

Єдиним мінусом, з якими ви можете зіткнутися, віддавши перевагу самостійного приготування весільного торта, є відсутність необхідних продуктів у вашому місті чи регіоні. Хороші кондитерські магазини – не рідкість для мегаполісів, але справжня розкіш для маленьких міст і селищ. Але в будь-якому разі не впадайте у відчай, адже ви завжди можете зробити вибір на користь більш простого рецепту, не вимагає «екзотичних» інгредієнтів. До того ж при наявності інтернету, ви зможете замовити необхідні кондитерські складові в мережі.

Розмір і вага

Про такі параметри, як розмір і вагу, необхідно замислюватися в одному випадку – якщо ви бажаєте бачити на своєму торжестві багатоярусний торт. Швидше за все, ви вже визначилися з кількістю гостей на вашому весіллі, а значить можна приблизно розрахувати необхідний обсяг порцій. Велику роль відіграє апетит ваших гостей. Як правило, одні гості охоче їдять всі пропоновані страви, в той час як інші з’їдають лише одну – дві ложки «пристойності». Торт повинен бути виготовлений з невеликим запасом. При розрахунку за одну порцію беріть сто п’ятдесят грам. Помножте це число на кількість гостей і додайте до отриманого результату ще дві – три порції.




Форма майбутнього весільного ласощі залежить від його ваги. Тому дуже важливо підрахувати його заздалегідь. Якщо при підрахунках виходить результат, рівний трьом кілограмам, то вам дуже пощастило. Ви можете дозволити собі зробити класичний двох’ярусний торт. Такий десерт відрізняється хорошою стійкістю, а ймовірність того, що він обрушиться під час перевезення, зведена до нуля.

Дивіться також:  Фіолетовий весільний торт (38 фото): кондитерський виріб на весілля в бузковому кольорі

Якщо підрахунки показують, що майбутній торт буде важити п’ять або більше кілограм, то в обов’язковому порядку буде потрібно виготовити ще один ярус. Триярусні весільні торти відрізняються елегантністю і витонченістю.

Варто відзначити, що при самостійному домашньому виробництві допустимо робити максимум п’ять ярусів. При спробі виготовити більш високий торт виникає великий ризик обвалу всієї кондитерської конструкції. Таке ласощі вимагає не тільки більше часу і продуктів на його приготування, але і глибоких кулінарних знань і навичок. Не забувайте, що нижній ярус повинен бути самим міцним і щільним елементом всього торта. При виготовленні верхніх ярусів намагайтеся полегшити кожен на два – три кілограми. Таким чином, самий верхній ярус повинен бути самим легким і повітряним в порівнянні з нижчого елементами.




Що знадобиться?

Окремо варто приділити увагу необхідних інструментів, які обов’язково знадобляться вам при приготуванні весільного торта. Щось ви знайдете в своєму кухонному шафці, а що-то доведеться придбати в магазині. Однак не варто затягувати з цим. Все краще підготувати заздалегідь, щоб в процесі, який буде досить трудомістким, не відволікатися на дрібні клопоти.

Вам буде потрібно цілий ряд кухонних приналежностей.

  • Спеціальна форма для коржів. Залежно від кількості ярусів, вам може знадобитися відразу кілька форм різного розміру. Якщо ви зробили вибір на користь кексів, то віддайте перевагу силіконових форм. Для бісквіта кращим вибором буде кулінарний роз’ємний лоток.
  • Вам обов’язково знадобиться міксер. На жаль, ручного віночок з таким обсягом роботи просто не впорається. Візьміть прилад у подруги або зробіть собі подарунок, придбавши якісну модель. У будь-якому випадку він ще не раз стане вам у нагоді.



  • Для того щоб ваші коржі або кекси не прилипали до дека, буде потрібно спеціальний папір для випічки. В магазинах вона називається пекарської папером.
  • Ситечко для просіювання борошна у вас напевно є.


  • Заздалегідь рекомендується підготувати кілька тарілок з глибоким дном, в яких було б зручно перемішувати всі інгредієнти.
  • Мірний стаканчик потрібен обов’язково. В кондитерській справі вкрай важливо суворо дотримуватися пропорцій.
  • Силіконова лопатка.
  • Гарна дерев’яна качалка і дошка для оброблення.




  • Кілька якісно підточених ножів.
  • Каструля з глибоким товстим дном для приготування різних сиропів.
  • Для декорування обов’язково потрібні кулінарні мішечки з насадкою.
Дивіться також:  Весільний торт без мастики (47 фото): одноярусні та двоярусні десерти на весілля з ягодами



Рецепти

Існує класичний рецепт приготування торта, який часто використовується саме для весільних урочистостей. Залежно від ваших смакових уподобань рецептура може видозмінюватися. Тому сміливо включайте фантазію і не бійтеся експериментувати. Нижче наведено традиційний спосіб приготування основи.

Спочатку відокремте дванадцять курячих жовтків від білків. Всі жовтки ретельно перемішайте з 0,5 кг борошна і 0,5 кг цукрового піску. Потім додайте одну чайну ложку мускатного горіха, лимонну цедру і 0,5 кг меленого мигдалю. Відокремлені білки помістіть в чашу міксера і добре збийте. На цьому етапі додається сіль і просеянная борошно. Отриману суміш слід ретельно перемішати.

Потім необхідно прогріти духовку до двохсот градусів. Тісто потрібно вилити в спеціальну форму і помістити в духовку. Випікати слід протягом двадцяти – тридцяти хвилин. Періодично перевіряйте готовність бісквіта зубочисткою. Готовій основі потрібно дванадцять годин, перш ніж можна буде зайнятися оформленням і складанням конструкції.


Для того щоб приготувати крем, розтопіть сто сорок грам вершкового масла і замочіть десять пакетиків желатину. Шість курячих жовтків, збийте, додайте лимонну цедру і сік, отриманий з шести лимонів. Потім отримана маса прогрівається на водяній бані. При постійному помішуванні до неї засипається цукровий пісок. При повному розчиненні останнього додається набряклий желатин. Вся маса ретельно перемішується. Не забувайте, що вся використана продукція повинна бути однакової температури. Яйця викладаються заздалегідь з холодильника, а розтоплений брикет вершкового масла остуджується. Приготованим кремом можна просочити бісквіти, торти або кекси.


Як зібрати?

Збір багатоярусного весільного торта спочатку може здатися цілою наукою, однак ви легко зможете впоратися з цим самостійно. Існує кілька нехитрих маніпуляцій, які дозволять верхніх ярусах не продавити нижні, при цьому зберігши стійкість всієї конструкції. Для початку встановіть кожен ярус торта на спеціальні підкладки з паперу. На дні кожної підкладки зробіть маленький отвір (в середині). Для стійкості конструкції використовуються коктейльні трубки і тонка паличка з дерева. Останню необхідно щільно загорнути в харчову плівку.


Також вам може знадобитися невелика кількість шоколаду. Стане в нагоді і кондитерський пакет з насадкою. Залежно від кольору вашого вироби, шоколад може бути білим або чорним.

На верхній поверхні нижнього ярусу проробляється отвір (в середині). Для цього використовується дерев’яна паличка в харчовій плівці. Від центру відміряйте два – три сантиметри по колу і зробіть ще декілька отворів за допомогою коктейльних трубок. Залишилися на поверхні частині трубок акуратно відріжте ножицями. Вийміть трубки з торта. За допомогою розтопленого шоколаду залийте усі отвори. Зволікати з цим процесом не рекомендується, так як шоколад твердне через пару секунд.

Дивіться також:  Як прикрасити весільний коровай? 24 фото Як робити весільне оформлення короваю покроково?




Після цього оперативно вставте дерев’яну паличку в центр, а трубки — в інші отвори. У порожнечі трубок також необхідно залити шоколад. Це дозволить міцно зафіксувати підставу верхнього ярусу. Як тільки шоколад застигне, встановіть верхній ярус, насадивши його на дерев’яну паличку. Повторіть процедуру для всіх наступних ярусів.

Як прикрасити своїми руками?

Декорування – це, мабуть, найбільш захоплююча частина домашнього приготування весільного торта. Єдиним обмеженням тут є ваша фантазія. У хід може піти все — від кокосової стружки і глазурі до марципана, помадки або вершків. Декоративні прикраси необов’язково повинні бути їстівними. В інтернеті є безліч прикладів цікавих варіантів оформлення. Не рекомендується застосовувати в якості декору лише живі квіти. Зіткнення рослини з десертом, який буде згодом вживатися в їжу, може викликати алергічну реакцію у когось із гостей.

Найпростішим способом додати головному прикраси вечора елегантності є глазур. З її приготуванням впорається кожен. Цукрова пудра, брикет вершкового масла, молоко і ванілін ретельно перемішуються. Суміш залишають на двадцять хвилин. Додавши харчовий барвник, ви зможете надати торту необхідний відтінок.

До речі, харчові барвники — це відмінний спосіб домогтися яскравого і цікавого кольору десерту. Наприклад, розтопивши кілька плиток білого шоколаду і змішавши його з отриманим відтінком, ви зможете прикрасити торт ефектними шоколадними патьоками по краях. Зверху можна покласти шматочки зацукрованих фруктів або свіжих ягід.

Якщо ви прихильник мінімалізму, то візьміть на замітку мастику. Вона володіє унікальною структурою, що дозволяє надавати їй будь-яку форму. Її можна укласти суцільним шаром, обернувши всі коржі. Так вони набудуть більш акуратний зовнішній вигляд. Також ви можете декорувати торт квітами або химерними фігурами, які ви зможете виліпити з мастики.

Рекомендується придбавати або виготовляти самостійно саме білу мастику, так як при необхідності отримання будь-якого відтінку, ви зможете просто підмішати до неї вже добре відомий харчовий барвник. Для приготування знадобляться цукровий пісок, курячий білок і желатин. Ви також можете зіткнутися з мастикою, приготовленої з розтопленого зефіру. Проте варто зауважити, що з такою масою набагато важче працювати.


Про те, як зробити весільний торт будинку, дивіться у наступному відео.