Весільний двохярусний торт (фото 51): кремовий двоповерховий десерт на весілля з ягодами і квітами, гарна прикраса торта за допомогою мастики, троянд і лебедів

Як оформити весільний двох’ярусний торт? Як правильно вибрати кремовий двоповерховий десерт на весілля з ягодами і квітами? Як можна прикрасити весільний двох’ярусний торт за допомогою деталей з мастики? Як створити декор весільного десерту за допомогою глазурі? Як виконати красиве прикраса торта за допомогою мастики, троянд і лебедів?

При приготуванні таких десертів виділяються дві основні частини конструкції – коржі і начинка.

Коржі

Найчастіше для виготовлення весільних двоярусних тортів використовують такі види коржів:

  • йогуртові – даний вид коржів відрізняється своєю ніжністю і пишнотою, крім того, вони вважаються найбільш м’якими;
  • сирні – такі коржі також є м’якими і ніжними на смак, але при цьому вони можуть бути більш насиченими і жирними, якщо порівнювати з іншими типами;
  • марципанові – готуються такі коржі з особливого мигдального тіста; вони більш тверді та щільні у порівнянні з іншими видами, але анітрохи не поступаються їм за смаковими якостями;
  • бісквітні – ці коржі є найбільш поширеним варіантом для весільних тортів, адже вони виходять повітряними і досить м’якими.


Начинка

Для начинки весільних тортів можна використовувати самі різні продукти. Найчастіше кондитери беруть всілякі солодкі йогурти, а також чудово підійде і згущене молоко. Поширеним варіантом є різні види солодких кремів. Вони можуть бути приготовані за класичним рецептом без додавання додаткових добавок. А також їх можна зробити з шоколадом або лимонною цедрою.



Декорування

Сьогодні кондитери можуть запропонувати різні варіанти оригінального і гарного оформлення двоярусних тортів для весільної церемонії. Так, дані кремові десерти нерідко обережно поливають шоколадною або молочної солодкої глазур’ю. Вона зможе надати торту красивий і привабливий зовнішній вигляд. Причому поливають такий глазур’ю (її можна використовувати з згущеної масою, щоб майбутній десерт на весілля вийшов більш солодким і насиченим) відразу обидва яруси. Потім торт ще прикрашають свіжими фруктами і ягодами. Для цього найчастіше беруть полуницю, малину, ожину, інжир, манго.



Для прикраси весільного двох’ярусного торта відмінно підійдуть живі квіти. Вони допоможуть зробити дизайн десерту незвичайним і ніжним. Дані елементи можна використовувати також зацукрованими. Їх можна акуратно викласти по колу на кожному ярусі. А також такі квіти часто розташовують у вигляді об’ємного букета по всій довжині солодкого виробу. Іноді такими елементами прикрашають тільки верхню частину весільного сорту.

Для двоповерхових весільних тортів краще вибирати живі квіти бузкового, рожевого, світло-жовтій колірній гамі. Якщо десерт білосніжного кольору, то тоді допустимо використовувати яскраві червоні або бордові елементи.

Багато кондитери роблять на верхній частині красиві їстівні фігурки. Найчастіше їх виготовляють у вигляді двох білих лебедів. Приготувати їх можна зі звичайного шоколаду з солодким кремом. А також в якості таких прикрас можна зробити маленькі декоративні фігурки у вигляді нареченого і нареченої. Виготовити їх можна з різних видів шоколаду або за допомогою кондитерського мастики.

Дивіться також:  Одноярусний весільний торт (36 фото): кремовий десерт на весілля в один ярус з живими квітами




Весільні торти в два яруси можна прикрасити великими їстівними трояндами. Зробити їх можна практично з будь-якого солодкого матеріалу і надати їм колір за допомогою спеціальних харчових барвників. Нерідко їх роблять яскраво-червоними, світло-рожевими, фіолетовими або синіми.



Для прикраси весільного торта можна використовувати невеликі елементи, зроблені з мастики. З неї готують декоративні серця різних кольорів і розмірів. А також з мастики можна виготовити фігурки у вигляді корон. Дані елементи кондитери часто додатково прикрашають невеликою кількістю їстівними перлинами з білого або молочного шоколаду. Оригінальним варіантом є виготовлення з солодкої мастики ініціалів нареченого і нареченої. Ці елементи, як правило, розміщують посередині верхнього ярусу.



Сьогодні популярним варіантом вважається прикраса весільних десертів маленькими капкейками. Вони виступають у ролі додаткових солодких елементів. Розміщувати їх можна відразу на двох ярусах. Так, можна взяти кремові капкейки і трохи прикрасити їх рідкої шоколадної глазур’ю або свіжими стиглими ягодами.

Але пам’ятайте, що їх дизайн не повинен бути занадто перевантаженим або яскравим, щоб торт не вийшов безглуздим і некрасива.

Нерідко солодкі капкейки розміщують тільки на нижньому або тільки на верхньому ярусі. В даний час цікавим варіантом є десерт, повністю зроблений з таких маленьких тістечок без основної конструкції.



Деякі кондитери прикрашають весільні двоярусні десерти великими їстівними бантами. Причому іноді саме на цьому елементі робиться основний акцент всього дизайн. Тому його можна зробити яскравого червоного, синього або фіолетового кольору. Такий елемент можна виготовити з шоколаду або мастики. Розмістити його можна в різних положеннях. Так, такий солодкий бант часто прикріплюють збоку ярусів або встановлюють на верху всієї конструкції.




Поширеним варіантом оформлення весільних двоповерхових тортів є прикраса маленькими елементами зі збитих вершків. Таким декором можна викласти дрібні троянди або перлини. Роблять це, як правило, по краях кожного з солодких ярусів. А також прикрасами зі збитих вершків допустимо оформити тільки бічні частини поверхів десерту. Деякі кондитери покривають всю основу торта подібні елементи. Можна разом з прикрасами зі збитих вершків використовувати трохи свіжих фруктів або ягід.

Але робити це слід у невеликих кількостях, щоб не перевантажити загальну композицію і дизайн десерту.


Часто кондитери повністю прикрашають бічні поверхні десерту дрібними виробами з мастики або крему. А інші частини кожного з ярусів декоруються ягодами (полуницею, малиною, брусницею). Весільний торт вийшов більш оригінальним і красивим, допустимо за допомогою рідкого темного або молочного шоколаду написати ініціали нареченого і нареченої або просто зробити їм гарні візерунки на бічній поверхні кожного ярусу. А також бічні частини десерту на весільну церемонію можна додатково оформити невеличкими блискучими шоколадними перлинами однакового розміру.

Дивіться також:  Весільний торт в синьому кольорі (34 фото): кондитерський виріб на весілля з трояндами в синіх тонах

Обидва яруси весільних тортів деякі кондитери оформляють за допомогою спеціального кондитерського мішка з солодкою глазур’ю. За допомогою цього продукту можна зробити красиву розпис у вигляді рослинного орнаменту по всій конструкції або її окремих частинах.

Як вибрати?

Якщо ви вибираєте торт для традиційної весільної церемонії, то тоді вам зможе підійти практично будь-який варіант оформлення цього десерту. Найчастіше молодята воліють купувати такі торти в спокійній колірній гаммі (білою, світло-рожевого, світло-блакитний, бежевій) з прикрасами у вигляді декоративних квітів або лебедів.



Якщо ви хочете провести тематичну весільну церемонію, то в цьому випадку вам слід ретельніше підійти до вибору торта. Сьогодні багато людей проводять весілля в морському стилі. В даному випадку прекрасним варіантом буде десерт, який має вигляд корабля або яхти.




Якщо ви збираєтеся проводити свою весільну церемонію в японському стилі, то тоді вам відмінно підійде торт, оформлений у білосніжній колірній гамі і прикрашений тонкої декоративної гілкою сакури. Такий варіант дизайну десерту буде виглядати вишукано і оригінально. А також для японського стилю ідеально підходить весільний торт, приготований в червоній кольоровій гамі.

При цьому такі десерти прикрашають гарними малюнками і великими фігурами драконів. Для цього рекомендується використовувати спеціальний барвник золотистої забарвлення. Крім фігур у вигляді драконів, для таких тортів допустимо брати великі декоративні квіти. Найчастіше для цього використовують великі троянди, при цьому можна взяти їх в зацукрованому вигляді.

Забарвлення таких декоративних доповнень також рекомендується вибирати золотисту.



Багато людей сьогодні для весільних церемоній набувають торти, оформлені в червоному кольорі з квадратною формою кожного ярусу. Даний варіант оформлення вважається цікавим і зможе підійти навіть для традиційного свята. Такі десерти не слід надто перевантажувати додатковими прикрасами та іншими елементами, оскільки цей дизайн легко зіпсувати зайвими деталями.

Але при цьому допустимо створити декор кожного з ярусів за допомогою невеликих перлин, зроблених з білої шоколадної глазурі або просто виконати з неї красивий рослинний орнамент на бічних частинах десерту.


    Тим, хто хоче зробити весілля в стилі ретро, краще вибрати двох’ярусний торт, виготовлений у вигляді грамофона. Даний варіант оформлення є найбільш цікавим і красивим. Для тих, хто бажає провести весілля в готичному стилі, варто звернути увагу на весільний десерт, зроблена в темній фіолетовій гамі. В цьому випадку його можна додатково прикрасити квітами, різними фігурками такого ж забарвлення.

    Дивіться також:  Весільний торт з капкейками (28 фото): десерт на весілля з тістечками у вигляді серця на підставці


    Повний процес оформлення весільного двох’ярусного торта дивіться далі.