Варення з вишні без кісточок на зиму – рецепти вишневого варення

Привіт, друзі. Сезон солодких заготовок триває. Я вже писав, як ми готуємо варення з вишні з кісточками. Сьогодні розглянемо рецепти цієї чудової ягоди, але без кісточок. І тому є причини. Хоча нам більше подобаються солодощі, в яких всі кісточки на місці, але їх не покладеш, наприклад, у торт. Та й маленьким онукам давати страшнувато.

Всього цього позбавлена вишня без кісточок. Вона ідеально підходить для прикраси кондитерських виробів, випічки і десертів. Смачна, ароматна і красива. У такого ласощі тільки один мінус – сама процедура видалення кісточок. Але якщо ви власник пристосування для видалення кісточок, на це можна закрити очі.

Про рецепти вишневого варення можна говорити довго, їх безліч. Я вам представлю перевірені, які використовуємо ми самі.

Простий покроковий рецепт варення з вишні без кісточок на зиму

Почнемо з приготування простого рецепту, що став класичним. Вам може здатися, що варення готується довго, насправді час, який ви йому будете приділяти, не більш півгодини. Тривалий час займає виймання кісточок, але воно однаково для всіх рецептів.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 900гр

Починаємо з підготовки ягід. Перебираємо від сміття, від зіпсованих ягід, видаляємо плодоніжки і моєму.

Другий етап трохи втомлює. Виймаємо кісточки з ягід. Якщо у вас є удалітель кісточок, це здорово, якщо немає, я знайшов в інтернеті цікавий спосіб, як можна автоматизувати цей процес.

Ми ж використовуємо старий інструмент, який зберігся ще від батьків, і який видалив кісточки з десятків відер вишні. Ціна йому була 3 рублі 50 копійок на…боюся помилитися, рік так 1960. Але справно працює донині.

Ягоди без кісточок відправляємо в каструлю. Засипаємо цукром, трясемо каструлю руками, для кращого перемішування і ставимо на повільний вогонь.

Через деякий час починає виділятися сік. Акуратно починаємо перемішувати вишню, намагаючись не пошкодити. З нагріванням соку стає все більше і більше.

Доводимо до кипіння. До цього часу цукор встигає повністю розчинитися. Додаємо вогонь і варимо 5-7 хвилин. Піну не знімаємо.

Через 5-7 хвилин варення вимикаємо і даємо йому повністю охолонути.

Потім знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин.

Вимикаємо і даємо охолонути.

Після повного охолодження знову ставимо на вогонь і варимо ще 5 хвилин. Наприкінці варіння знімаємо піну. Таким чином варення варилося три рази по 5-7 хвилин.

Піну не виливайте, вона дуже смачна. У нас в родині ми її їмо з млинцями або просто з чаєм.

З кожної варінням наша насолода буде ставати все густішим. Можна зробити і 5 варок, але це вже на любителя.

Поки гаряче варення, розливаємо по сухим стерилізованим банкам.

А з кілограма ягід його вийти трохи більше літра.

Зберігається воно у прохолодному місці, так і просто в квартирі, при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Як правильно зварити смачне, густе варення з вишні без кісточок

Хто з нас не мріє про приготування густого варення? Існує кілька способів як це зробити. Я хочу розповісти вам про тонкощі цих способів, а вам залишиться обрати найкращий для вас.

Дивіться також:  Прості рецепти повидла з яблук на зиму в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 500гр

Вишню перебираємо, миємо і видаляємо кісточки.

Далі розповім про існуючі варіанти отримання густого варення:

  1. Найпростіший спосіб отримати густу солодкість – додати багато цукру. На кілограм ягід можна покласти 1,5 кг цукру і поварити хвилин 5. Вийде густо, але дуже солодко, хоча ласунам саме те. Зберігається таке частування довго при будь-якій температурі, тому що цукор має консервуючою ефектом.
  2. Густу солодкість можна отримати, якщо ягоди засипати цукром і довго варити. При цьому частина води, що містяться в ягодах вывариться і варення загусне. Але, від тривалого кип’ятіння аромат ягід стане гірше й частина вітамінів руйнується. Такий рецепт в основному застосовується для джемів або конфітюрів.
  3. Наступний варіант відноситься до класичних способів варіння варення. Ягоди засипають цукром, варять 3-10 хвилин. Потім остуджують до кімнатної температури. Знову включають вогонь і варять ще 3-10 хвилин, знову охолоджують. Таких циклів роблять 3-4. При цьому волога уварюється і варення згущується. Варіант ні вашим, ні нашим, і сироп уварюють і довго ягоди не варять.
  4. Як компромісний варіант між довгим варенням і збереженням вітамінів у ягодах, є спосіб уварювання сиропу окремо від ягід. При цьому ягоди засипають цукром, чекають виділення соку, потім ягоди відкидають на друшляк і далі варять сік з цукром окремо від ягід. Після варіння заливають сиропом ягоди, чекають деякий час, щоб ягоди просочилися, потім знову відкидають їх на друшляк і знову уварюють сироп. Так роблять кілька разів. Це дуже поширений спосіб одержання густого варення.

  5. Наступний широко використовуваний спосіб, полягає в додаванні желирующих інгредієнтів: желатину, желфикса, агар-агару, пектину. При цьому час термообробки вишні можна звести до мінімуму і отримати не тільки смачне варення, але і корисне. Хоча користь від варення звичайно ж сумнівна, зважаючи на велику кількість міститься в ньому цукру.
  6. Ну а ми сьогодні будемо варити іншим способом, відмінним від перших п’яти. Отже, продовжимо.

Вишню відправляємо в підходящу ємність, у нас це таз. Засипаємо цукром, але не всім, а тільки 20-30% від усієї маси, тобто грам 100-150. Акуратно перемішуємо і залишаємо для виділення соку.

Якщо чекати не хочеться, поставте на самий маленький вогонь і, акуратно помішуючи, трохи нагрійте. Сік виділиться дуже швидко.

Тепер головна фішка для отримання густого варення: виділився сік зливаємо в будь-яку ємність. Так ми позбавляємо ягоди зайвої вологи, і варення в кінці вийде більш густим. Причому сік дуже смачний, і краще його скоріше випити ?

В таз висипаємо залишки цукру, перемішуємо і нагріваємо на середньому вогні до кипіння.

Варимо 2-3 хвилини і залишаємо остигати 6-8 годин.

Після охолодження знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 5-10 хвилин.

Якщо ви хочете отримати варення ще густіше, повторіть варіння ще 2-3 рази по 2-3 хвилини з перервою по 6-8 годин.

Дивіться також:  Густе варення з полуниць на зиму з цілими ягодами – класичні рецепти

На цьому все. Солодку заготівлю розливаємо в стерилізовані банки і закатуємо кришками.

Незважаючи на невелику кількість цукру зберігається вона добре як в холодному місці, так і при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Вишневе варення без кісточок – простий рецепт п’ятихвилинка

Пропоную варіант корисної п’ятихвилинки з невеликою кількістю цукру. Звичайно, це не класичний рецепт і консистенція у варення не густа, і більш правильно його назвати як вишня до чаю. Але ця солодкість у нас відлітає в першу чергу.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 500гр

Перебираємо ягоди, видаляємо кісточки і відправляємо їх у таз. З цими операціями ми познайомилися в попередніх рецептах.

Ягоди засипаємо цукром і акуратно перемішуємо. Намагаємося не пошкодити ягоди. Залишаємо на 4-5 годин, щоб виділився сік, при цьому зрідка злегка перемішуємо.

Поки ягоди дають сік, саме час простерилізувати банки.

Вишню відправляємо на плиту, на маленькому вогні доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Злегка помішуємо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь і знімаємо піну.

Поки варення не охололо, розливаємо по банках. Закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати. Цим ми збільшуємо час термообробки ягід.

На цьому все. П’ятихвилинка готова. Зберігаємо ми її в льоху, та й то недовго. Довго вона не зберігається…швидко з’їдається ?

Приємного апетиту!

Як приготувати густе вишневе варення на зиму з желатином

Пам’ятаєте я писав про варіанти приготування густого варення. Наступні рецепти у нас будуть з желатином. Солодкість схожа на мармелад люблять всі в нашій родині. Великий плюс такої солодощі – можна класти менше цукру для отримання густого сиропу. А ще желатин зв’язує воду і не дає варенню закисати, тому його не обов’язково зберігати в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 700гр
  • Желатин – 25гр
  • Вода – 100мл

Перебираємо ягоди і витягаємо з них кісточки.

Іноді запитують, а якщо в ягодах присутній живність у вигляді жучків? Видалити їх можна легко. У 3 літрах води розведіть 1 столову ложку солі і замочіть в ній ягоди. Через 5-10 хвилин вся живність спливе на поверхню. Потім ягоди промийте під проточною водою. Обсушіть і вже потім видалити кісточки.

Ягоди відправляємо в каструлю і засипаємо цукром. Акуратно перемішуємо і залишаємо на кілька годин для виділення соку.

Желатин висипаємо в холодну воду, перемішуємо і залишаємо для набухання.

Коли ягоди дадуть сік, ставимо каструлю на плиту. На маленькому вогні доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. В кінці, перед вимиканням, знімаємо піну.

Знімаємо каструлю з плити і вливаємо набряклий желатин. Добре перемішуємо до рівномірно розчинення желатину.

Гаряче варення розливаємо в сухі стерилізовані банки.

Друзі, якщо звикли банки перевертати, то цього робити не потрібно. Інакше в банку все так і застигне, варення прилипне до кришки, а на дні буде порожнеча.

Коли охолоне, вийде ось таке густе частування.

Приємного апетиту!

Дуже густа п’ятихвилинка з цілими ягодами – рецепт з желатином

Класичні п’ятихвилинки смачні і ароматні. А завдяки желатину вони набувають в’язкість і густину. Для більш насиченого смаку п’ятихвилинку краще готувати без води. Я розповім, як це зробити.

Дивіться також:  Жимолость протерта з цукром без варіння – заготовки з жимолості на зиму

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 700гр
  • Желатин – 20 гр

Ягоди перебираємо, миємо і видаляємо кісточки.

Відправляємо в каструлю, засипаємо цукром і акуратно перемішуємо.

Каструлю залишаємо для виділення соку з ягід на 5-6 годин у теплому місці, або на 10-12 годин у холодильнику.

Коли виділиться сік, зливаємо приблизно 100мл в миску і висипаємо в нього желатин. Перемішуємо і залишаємо для набухання.

Каструлю з ягодами ставимо на плиту. Включаємо маленький вогонь. Періодично помішуючи, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.

В кінці знімаємо піну.

Знімаємо каструлю з плити, вливаємо сік з желатином і добре перемішуємо, щоб желатин розчинився.

Розливаємо в сухі стерилізовані банки.

Закриваємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.

Наша солодкість готова. Спробуйте і ви так зробити, а в коментарях написати, як у вас вийшло.

Приємного апетиту!

Варення з вишні без кісточок як желе

Друзі, давайте зваримо густе, щільне варення більше схоже на джем. Ласощі з шматочками ягід нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 750гр

Готуємо вишню. Видаляємо з неї кісточки.

Беремо саме велике сито, яке є у нас в будинку і починаємо протирати через нього ягоди.

Звичайно, можна пропустити через м’ясорубку або перебити блендером, але після цього вийде пюре, а наша мета, щоб в варення були шматочки ягід. Так воно буде і смачніше і красивіше.

Вишневу м’якоть засипаємо цукром.

Каструлю ставимо на плиту на середній вогонь. Перемішуючи, доводимо до кипіння і уварюють до загусання приблизно хвилин 30.

Уварювати краще в широкій каструлі, в неї швидше випаровується волога.
Не робіть великий вогонь, може пригоріти.

Визначити готовий джем чи ні легко. На початку кипіння бадьоро йде, потім звук змінюється. Коли ви почуєте щось схоже на пух-пух – значить готово.

Вимикаємо вогонь і гарячий джем розливаємо в сухі стерилізовані банки.

Зберігаємо як у погребі, так і просто в квартирі.

Приємного апетиту!

Відео рецепт як приготувати смачне вишневе варення в мультиварці

Майже жоден рецепт не обходиться без нашої помічниці мультиварки. Вишневе варення не виняток, є у мене рецепт і для нього. Приготувати дуже просто. Пропоную подивитися, як його готувати.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 1кг

Якщо коротко, то рецепт такий:

Вишню без кісточок засипаємо цукром на 6 годин. Потім включаємо мультиварку в режимі «Мультиповар» на 100 градусів і 30 хвилин і доводимо до кипіння. Температуру міняємо на 125 градусів і кип’ятимо 10 хвилин. Знімаємо піну. Потім дістаємо чашу, даємо варенню охолонути. Після охолодження кип’ятимо на режим «Мультиповар» 125 градусів 13-15 хвилин. Знову остуджуємо. Операцію повторити втретє. В кінці гарячу солодкість розкладаємо в стерилізовані банки.

На цьому у мене все. Вдалих вам заготовок. До зустрічей з новими рецептами.