Варення з агрусу з апельсином на зиму – прості рецепти (фото всередині)

Сезон заготовок в самому розпалі. Ми вже встигли наробити варення з жимолості, полуниці, абрикосів. І нарешті наспів аґрус, з якого виходить чудове ласощі. Варіантів приготування такого варення безліч. Але я хочу зупинитися поки тільки на одному, з додаванням апельсина.

Мені здається, що саме апельсин, найкращим чином поєднується з аґрусом, роблячи варення ще пахучіше. А якщо додати лимон, то зарядіть його вітаміном С по повній, зробивши ваше ласощі не просто смачним, але і корисним.

Що може бути приємніше, в зимову нудьгу дістати баночку корисної солодощі, налити гарячого чаю… Ні не так, з такою насолодою зимової хандри не буде! Я вам гарантую! З таким варенням не те що нудьги не буде, поганий настрій зникне! Давайте швидше його зробимо.

Варення з агрусу з апельсином на зиму через м’ясорубку

Почнемо з варення, який можна назвати класичним. Ягоди агрусу подрібнюються на м’ясорубці, перемішати із цукром і потім варяться. Всі відмінності в основному під час варіння. При тривалому варенні частина вітамінів в ягоді руйнується, в той же час м’якоть і кісточки стають м’якше. Тому завжди шукаємо компроміс. У нашому рецепті ягоди варяться 1 годину.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 5 літрів
  • Апельсин – 2шт
  • Цукор – 2,5 літра

Так як агрус збирається частково вже з землі, добре промийте його під проточною водою. Обріжте хвостики…

Тут хочу зупинитися і зробити уточнення. По-перше, аґрус весь різний, в одного хвостики довгі, в іншого короткі або їх майже немає. По-друге, після варіння хвостики стануть м’якими, і ви не будете відчувати. По-третє, на видалення хвостиків йде величезна кількість часу.

Тому видаляти хвостики чи ні вирішувати вам, на якість варення вони ніяк не позначаться, тільки на зовнішній вигляд. Гостям варення з довгими хвостиками, напевно, вже не запропонуєте, а може і запропонуйте, у всіх різні гості ?

Дивіться також:  Варення з абрикосів без кісточок на зиму: рецепти густого варення

Прокрутіть весь аґрус на м’ясорубці. Ми у себе вдома використовуємо середню сітку з діаметром отворів 4 мм.

Апельсини помийте, наріжте часточками, видаліть кісточки. Прокрутіть все через м’ясорубку.

З апельсиновою шкіркою приблизно та ж історія. Її можна видалити, а можна залишити. Після варіння шматочки шкірки стануть м’які і приємні на смак. У той же час шкірка надає варенню більший аромат. Тому зазвичай ми її залишаємо.

З’єднайте всі разом у великій ємності перемішайте.

Додайте цукор.

Все добре перемішайте.

Ще один відступ: агрус є різний – кислий і солодкий, природно цукру для нього потрібна різна кількість. Тому якщо ви поклали цукор, а на смак, здається, кисло, додайте цукру ще. Якщо ви помітили, що інгредієнти в мене вказані не в кілограмах, а в літрах, то тут помилки немає. В кілограмах пропорція буде така: на 1 кг ягід кладіть 1,2-1,5 кг цукру.

Поставте ємність на повільний вогонь і, помішуючи, варіть після закипання 30 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште до наступного дня.

На наступний день увімкніть повільний вогонь і варіть ще 30 хвилин.

Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам. Воно виходить густим, темного кольору.

Хочу порадити варити не за 30 хвилин, а за 15. Зробіть двома варіантами, загорніть у різні баночки і виберіть рецепт, який вам сподобався більше.

Приємного апетиту!

Рецепт крыжовникового варення з апельсином і лимоном без варіння

Аґрус у своєму складі містить дуже багато вітамінів і мікроелементів. Тому рецепт без варіння напрошується сам собою. Не використовуючи термообробку, ми можемо максимально зберегти все те, що нам може дати ця чудова ягода. Пропоную зробити варення по самому простому рецептом, який готується буквально за півгодини.

Дивіться також:  Варення з вишні з кісточками на зиму

Інгредієнти:

  • Аґрус – 1кг
  • Цукор – 1кг + 6-7ст.л.
  • Апельсин – 1шт
  • Лимон – 1шт

Добре промийте ягоди водою.

Відріжте хвостики. З приводу хвостиків почитайте в попередньому рецепті.

З цитрусових зріжте шкірку і розріжте їх на часточки. Обов’язково видаліть кісточки. Всі відправте в блендер, добре подрібніть і покладіть в глибоку ємність.

Додайте цукор, ретельно перемішайте і залиште на 2-3 години для розчинення цукру. В кінці перевірте, що весь цукор розчинився.

Варення розкладіть в стерилізовані банки. У кожну банку зверху всипте 1-1,5 столові ложки цукру, він відверне від скисання.

Закрийте капроновими кришками і приберіть в прохолодне місце.

В холодильнику або льосі варення може зберігається до року не скисая.

Приємного апетиту!

Варення з агрусу і апельсина п’ятихвилинка – простий рецепт

Способів приготування варення з агрусу величезна кількість. Особливе місце серед них займають рецепти п’ятихвилинки за свою особливість економити час, і максимально зберігати корисність ягід. Давайте один з таких приготуємо. Для приготуванні застосуємо невелику хитрість, зберігає ягоди цілими. До речі, ягоди краще використовувати трохи недозрілі, вони так краще залишаються цілими.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 літр
  • Цукор – 1 літр
  • Вода – 2 склянки

Ягоди переберіть від зіпсованих і промийте під проточною водою.

Обріжте кінчики і хвостики. Щоб при варінні ягоди залишилися цілими, проколіть шкірку гострої зубочисткою. Найкраще для цього підходять бамбукові, вони гострі і не розкисають від вологи.

Налийте в глибоку каструлю воду, всипте цукор і поставте варити сироп. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 7-10 хвилин.

Перевірте готовність на краплі.

Капніть сироп на чисту тарілку, остудіть і нахиліть тарілку. Крапля не повинна стікати, якщо стікає, поваріть сироп ще трохи.

Дивіться також:  Варення з чорної смородини на зиму

Вогонь не вимикайте. Завантажте весь аґрус в каструлю з сиропом. Намагайтеся заважати акуратно, щоб менше давити ягоди.

Після закипання варіть варення 5 хвилин. В кінці приберіть пінку з поверхні.

Піну можна прибирати постійно в процесі варіння, і вона знову буде утворюватися. Але можна це зробити один раз в кінці, перед вимиканням варіння.

Через 5 хвилин кипіння і вимкніть вогонь. Розлийте гарячим по стерилізованим банкам.

Наша п’ятихвилинка готова. По консистенції схоже на желе або джем, красивого, злегка червонуватого відтінку. Зберігати варення можна не тільки в прохолодному місці, але і при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Відео як зварити крыжовниковое варення з апельсином на зиму – царський рецепт

Вважається, що варення з аґрусу дуже любила імператриця Катерина, і нібито через це рецепт отримав назву – царський. З часом всі рецепти трансформувалися і сьогодні майже будь-яке варення з агрусу можна назвати царським або королівським, як з цілих ягід, так і прокрученных через м’ясорубку.

З приводу Катерини правда це чи бувальщина, не знаю, але те, що майже всі варення з агрусу виходять смачними, це точно. Підтвердження тому ще один рецепт, представлений нижче. Зовсім незвичний, але дуже смачний. Часточки апельсина схожі на цукати. Швидше подивіться, як це зробити.

На цьому у мене все. Як бачите, зробити ласощі дуже просто. Швидше робіть його і кличте гостей на частування.

Буду вдячний, якщо залишите відгуки, що у вас вийшло. Я з вами прощаюся, до зустрічей з новими рецептами.