Скумбрія в цибулинні – найсмачніші рецепти

Привіт друзі. Сьогоднішній рецепт — скумбрія в цибулинні, улюблений багатьма. Розповімо як самому приготувати його в домашніх умовах, в цибулинні та чайній заварці, яка зовні виходить, як копчена. Покажемо вам як із скумбрії звичайної зробити золоту, малосольну, соковиту, жирну і шалено смачну рибку.

Рецепт приготування досить простий. Для рецепту нам знадобиться скумбрія, холодна вода, сіль, цукор, чорний чай без добавок, лавровий лист, 5-6 горошин запашного перцю і 2 жмені цибулиння.

Скумбрія в цибулинні – найсмачніший рецепт

Перший рецепт один з найбільш простих і смачних. Кожен новий рік готуємо рибу саме за нього і результат завжди однаковий.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3шт.
  • Вода – 1 літр
  • Сіль – 4ст.л.
  • Цукор – 2ст.л.
  • Чорний чаю ( без добавок) – 2ст.л.
  • Лавровий лист – 1шт.
  • Запашний перець – 5-6 горошен
  • Цибулиння – 2 жмені

Промиту лушпиння покладіть в каструлю, додайте воду, лавровий листок, перець горошком і чай. Для зручності, чай можете покласти в капронову мішечок.

Суміш доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 30 хвилин. Відвар процідіть і, в ще гарячий, додайте сіль і цукор. Все перемішайте до розчинення і дайте охолонути до кімнатної температури.

Очищену і підготовлену рибу викладіть в контейнер і залийте розсолом розсолом, розсіл повинен повністю покривати рибу.

Контейнер накрийте кришкою і відправте в холодильник на дві доби. Рівно через добу рибу потрібно перевернути для рівномірної просолення і забарвлення. Через дві доби можете дістати рибу з розсолу, вона буде яскраво золотистого кольору.

Далі рибу потрібно трохи підсушити. Для цього в хвостику зробіть прокол дерев’яною шпажкою і вставити металеву скріпку,

за скріпку підвісьте до ґрат і відправте грати в духову шафу на верхній рівень. На низ поставте деко. У духовці увімкніть конвекцію без підігріву температури і, при закритих дверцятах, сушіть півтора-два години. Якщо у вас в духовій шафі немає функції конвекції, підвісьте рибу на балконі або в кімнаті і залиште сушитися на одну добу. Після просушування намажте рибу олією,

це додасть рибі красивий блиск і при нарізці шкіра не буде тріскати. Золотиста, красива, ароматна, малосольна і шалено смачна вона чудово підходить в якості закуски на будь-який святковий стіл. А також, з гарніром з картоплі, порадує вас під час обіду.

Приємного апетиту!

Рецепт приготування маринованої скумбрії

А ось ще один рецепт приготування скумбрії, в результаті якого ми отримаємо рибку золотистого кольору, що імітує копчення. Для цього рецепту потрібно скумбрія очищена від нутрощів і зябер.

Видалити зябра необов’язково, але бажано, якщо не видалити нутрощі і зябра у скумбрії, вона може вийде з гірчинкою.

Також нам потрібно цибулиння, чай, лавровий лист, невелика жменя суміші перців, запашний перець, сіль і цукор.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 3-5шт.
  • Чай – 7ч.л.
  • Сіль — 9ст.л.
  • Цукор – 4,5 ст. л.
  • Суміш перців – 1ст.л.
  • Запашний перець – 5 горошин
  • Лавровий лист – 4шт.
  • Цибулиння
  • Гвоздика – 2шт.
  • Вода – 3 літр

Поставте воду на плиту. Додайте цукор, сіль і повністю, всі приправи, крім цибульне лушпиння і заварку чаю, їх ми додамо трохи пізніше. Дайте розсолу покипіти приблизно 5 хвилин. Через 5 хвилин додайте в розсіл цибульне лушпиння і заварку. Дайте покипіти розсолу ще приблизно 3 хвилини.

Вимкніть розсіл і залиште остигати. Поки розсіл остигає, покладіть скумбрію в ємність для засолювання.

Коли розсіл охолоне, залийте їм скумбрію, профільтрувавши через сито. Розсіл повинен повністю покрити рибу.

Накрийте ємність з рибою кришкою і поставте на балкон або в прохолодне приміщення на 4 дні. Кожен день перевертайте її. Через 4 дні дістаньте скумбрію з розсолу, обсушити на паперовому рушнику і змастіть рослинною олією.

Можете нарізати і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Як солити скумбрію будинку смачно і просто

Для приготування по цьому рецепту нам знадобиться скумбрія, вода, сіль, цукор, чай, цибулиння, чорний перець горошком, коріандр горошком, можете за бажанням додати лавровий лист.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1кг. (або 2 риби)
  • Вода – 1 літр
  • Сіль – 3ст.л.
  • Цукор – 1,5-2ст.л.
  • Чай сухий – 3год.л. (або три пакетика)
  • Цибулиння
  • Чорний перець горошком – кілька горошин
  • Коріандр горошком – кілька горошин
  • Лавровий лист – 1-2шт. (за бажанням)

Для початку у скумбрії відріжте голову, хвіст, добре випатрайте, приберіть зверху плівку. Поставте на вогонь літр води. Під проточною водою промийте цибульне лушпиння, опустіть її в воду і кип’ятіть 5 хвилин.

Коли лушпиння повариться 5 хвилин, додайте до неї три столові ложки солі без гірки, 1,5-2 столові ложки цукру, 2-3 чайної ложки заварки, кілька горошин чорного перцю (до 10шт.), до 10 насіння коріандру.

Все добре перемішайте, вимкніть вогонь і дайте настоятися до повного охолодження маринаду. Після того як маринад охолоне, процідіть його в ту ємність, у якій буде маринуватися скумбрія. Опустіть скумбрію в маринад, накрийте тарілкою і трохи надавіть вантажем.

Поставте ємність на три доби в прохолодне місце, наприклад в холодильник, або на балкон, або в льох. Для рівномірного фарбування, один — два рази на добу перевертайте скумбрію.

Риба забарвлюється нерівномірно, в першу чергу забарвлюється хвіст, потім реберця, тобто місця в яких мало жиру. Не лякайтеся, через три доби вона забарвиться рівномірно.

Через три доби дістаньте рибу з маринаду, обсушити паперовими рушниками, або підвісьте за хвіст над будь ємністю на дві години. З риби стече зайва маринад, і вона підсохне. Для кращого блиску підсохлу скумбрію можете протерти рослинним маслом. У такому вигляді можете її нарізати і подавати до столу.

На смак скумбрія виходить, як звичайна солона, копчена в неї тільки зовнішній вигляд. Якщо ви хочете, щоб у вас був запах копченості, можете додати в маринад столову ложку рідкого диму.

Приємного апетиту!

Друзі, хочу показати вам відео рецепт приготування скумбрії.

Ну і наостанок пропонуємо подивитися рецепт найсмачнішої скумбрії. Олена розповість як приготувати рибу з пряним, ніжним смаком.