Сирне печиво – дуже смачні і швидкі рецепти печива з сиру

Сьогодні я хотів би поділитися з вами рецептами чудового печива. Сир, який є основною складовою цієї випічки надає йому ніжний вершковий смак, а невеликий вміст цукру не зашкодить фігур дорослих і не зіпсує дитячі зубки.

А який аромат стоїть в будинку поки в духовці відбувається обряд випікання цих солодощів… Вся сім’я підтягується ближче до кухні, перевіряє гарячий чайник, заварений чай або заглядає в холодильник на предмет наявності молока, адже так душевно скуштувати теплого молока з хрустким зверху і м’яким всередині печивом. А діти дуже хочуть допомогти мамі в наступний раз приготувати сирні фігурки незвичайної форми за своїми власними ідеями.

Ці рецепти особливо підходять для приготування випічки з дітьми. Тісто дуже пластичне, м’яке і ніжне. Воно ідеально для того, щоб його м’яли маленькі дитячі пальчики, при випіканні добре піднімається, але тримає форму і не розпливається, і не кришиться, тому можна винаходити й ліпити різні фігурки, що так полюбляють діти.

А якщо приготувати печиво разом ледачими варениками, то у вас вийде справжнісінький сирний день.

Рецепт дуже ніжного сирного печива

Золотисте, рум’яне і неймовірно ароматне печиво. Ніжне і тане в роті. Саме таким воно виходить в цьому рецепті. Його полюблять і дорослі, і діти. А все завдяки добавці у вигляді кокосової стружки.

Інгредієнти:

  • Сир – 200гр.
  • Борошно – 1ст.
  • Масло вершкове – 100гр.
  • Цукор – 1,5 ст.
  • Стружка кокоса – 1,5 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – 1гр.

Для початку, холодне, але не заморожене вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками. До олії додаємо сіль, ванілін і борошно. Перемішуємо все виделкою, намагаючись роздрібнити масло, але сильно не впираємося, абсолютної однорідності нам не потрібно.

Потім у борошно додаємо сир і перемішуємо до легкої однорідності.

Перекладаємо на стіл і замішуємо тісто.

Після перемішування тісто не повинно бути сильно вологим, воно повинно бути навіть трохи сухуватим, але м’яким і податливим.

Кількість борошна в рецепті зазначено сильно умовно, воно залежить від вологості сиру. Якщо сир вологий, то борошна іноді доводиться додавати грам на 50 більше.

Потім тісто кладемо в пакет і прибираємо хвилин на 20-30 в морозилку. Подальше приготування будемо робити з охолодженого тіста, це додасть йому більшу пишність і розсипчастість.

Основну частину рецепта ми вже зробили. Залишилося його нарізати кружечками і зробити печиво. А поки підготуємо присипку. Для цього цукор змішаємо з кокосовою стружкою.

Тісто витягуємо з морозилки і розкачуємо корж товщиною не більше 2-3мм. Потім звичайним склянкою вирізаємо кружечки.

Зайве тісто між кружечками прибираємо, потім розкачуємо ще раз і знову нарізаємо кружечками.

Формуємо майбутні печінки. Для цього половину кружка присипаємо присипкою, накриваємо другою половинкою і злегка притискаємо.

Потім знову присипаємо половинку і знову притискуємо другою половиною. Після всіх маніпуляцій у нас вийдуть ось такі конвертики.

Потім вийшли конвертики викладаємо або відразу на деко, або спершу обмакнем в присипку. Тут вже дивіться на свій смак. Якщо любите якнайсолодше, то конвертик обов’язково умочіть в цукор або однією стороною, або обома.

Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Час вказано умовно. Всі духовки печуть по-різному, правильніше орієнтуватися на золотисту скориночку. А ось температуру краще витримати. Якщо вона буде занижена, печиво може вийти сухуватим, а якщо завищена, то може підгоріти.

Готове печиво перекладаємо на тарілку, даємо охолонути 5-10 хвилин і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Швидке і смачне печиво з сиру в духовці

Наступний рецепт також відноситься до простим і швидким. Але на відміну від першого замість кокосової стружки ми взяли ванільний цукор. Виходить також смачно. Навіть скажу більше, дітям такий смак подобається більше.

Інгредієнти:

  • Сир – 300гр.
  • Борошно – 180-200гр.
  • Масло вершкове – 150гр.
  • Цукор – 4ст.л.
  • Ванільний цукор – 1/2ч.л.
  • Розпушувач – 1ч.л.

Приготування печива почнемо з сирного тіста. Для цього масло ріжемо на невеликі шматочки і кладемо в глибоку миску. Додаємо сир і все добре розминаємо виделкою.

Потім додаємо розпушувач, ванільний і звичайний цукор, все ще раз перемішуємо.

Після перемішування додаємо борошно. Борошно додаємо всю відразу і починаємо замішувати руками тісто.

Тому ми і взяли глибоку миску, щоб тісто заважати в ній, а не на столі. Так зручніше і забиратися простіше 😊

Готове тісто кладемо в пакет і прибираємо в морозилку хвилин на 20. За цей час масло охолоне, що сприятливо впливає на розсипчастість печива.

Тісто розкачуємо шаром товщиною 2-3мм. І з нього склянкою вирізаємо кружечки.

Кожен гурток мачає в цукор і звертаємо конвертиком на 4 частини. Конвертики складаємо на деко, застелене пергаментом, або як у нас силіконовим килимком.

Потім відправляємо деко в розігріту до 200-220 градусів духовку до готовності. Готовність визначаємо за золотистої скоринки на поверхні, це приблизно 15 хвилин.

Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці

При готовності печиво перекладаємо в тарілку, даємо трохи часу охолонути і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Печиво з сиру – рецепт дуже смачних вушок

А ось рецепт пишних і смачних сирних вушок. Спробуємо їх зробити саме вушками, а не конвертиками. Як нам це вдасться вирішувати вам.

Інгредієнти:

  • Сир – 200гр.
  • Борошно – 300гр.
  • Масло вершкове – 100гр.
  • Цукор – 100гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – за смаком

Почнемо з самого головного, з приготування тіста. Для цього в глибоку миску відправляємо охолоджений сир, нарізане на шматочки холодне вершкове масло, додаємо куряче яйце і додаємо цукор з дрібкою солі.

Трохи розтираємо виделкою, а потім заглибним блендером перебиваємо до однорідну гладку масу.

У борошно додаємо розпушувач, добре перемішуємо і отриману суміш додаємо в сирну масу.

Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. В результаті у нас виходить м’яке, еластичне, не липнущее до рук тісто.

У рецепті вказано що борошна потрібно 300гр. У нас пішло менше, це тому, що наш сир сухий, а кількість борошна залежить від його вологості.

Тісто кладемо в пакет і прибираємо в морозилку хвилин на 30. В цей час включаємо духовку на розігрів і займаємося своїми справами.

Після закінчення 30 хвилин починаємо формувати печиво. Робочу поверхню припыляем борошном і тісто розгортаємо в пласт товщиною не більше 3мм. Потім пласт розрізаємо на три частини і складаємо їх разом, як би роблячи листкове тісто. Але верстви не прокатує, а просто кладемо один на одного.

Склянкою відрізаємо від тіста шматочки схожі на вушка, або півмісяці.

Потім відразу перекладаємо на деко, застелене пергаментом, а деко отруюємо в духовку.

До того часу вона у нас вже добре прогрілася. Випікаємо при температурі 190-200 градусів протягом 20 хвилин. Але краще орієнтуватися не за часом, а за рум’яної скоринки.

Як тільки печиво з’явитися рум’яна кірочка витягаємо все з духовки, перекладаємо на тарілку і даємо охолонути. Потім подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Сирне печиво конвертики (трикутники) в цукрі

Сирне печиво має багато назв, і вушка, гусячі лапки, і косинка, і конвертики. Але незважаючи на назву воно завжди виходить смачним, а готується дуже просто. Але в цьому рецепті можна застосувати невелику фішку, яка дасть чудовий смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Сир – 300гр.
  • Борошно – 270-280гр.
  • Масло вершкове – 150гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Сіль – щіпка
  • Розпушувач – 1ч.л.

Для обсипання:

  • Цукор, ванільний цукор – за смаком
  • Кориця, імбир, мускатний горіх – за смаком

Важливо – всі продукти для рецепта повинні бути холодними!

В першу чергу з’єднуємо сир, яйце і маленьку щіпку солі. Потім масу подрібнюємо блендером до однорідності.

Замість блендера можна використовувати комбайн з ножами, або просто сир протерти через сито і змішати зі збитим яйцем. У результаті повинна вийти однорідна гладка маса.

В окремій мисці у борошно додаємо розпушувач і добре перемішуємо. Холодне вершкове масло ріжемо на невеликі шматочки. Потім борошно і масло перекладаємо в блендер з ножами і перебиваємо до однорідного стану крихти.

У підсумку вийде дрібна розсипчаста маса, схожа на крихту пісочного печива.

Потім крихту з’єднуємо з сирною масою і замішуємо тісто. Спочатку це робимо лопаткою, а потім руками.

Перемішуємо дуже швидко, в іншому випадком масло почне підтавати від тепла рук і тесту не вийде потрібна структура.

Готове тісто загортаємо в харчову плівку, або просто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 1 годину.

А тепер підготуємо майже самий головний інгредієнт, це у нас обсипання. Обсипання додасть дивовижний смак і аромат печінкою. Для цього 5 столових ложок цукру відправляємо в миску. Додаємо будь ароматизатори по вашому смаку, але ми покладемо по щіпці кориці, сушеного імбиру, мускатного горіха і ванільного цукру. Все добре перемішуємо і обсипання для нашого печива готова.

Коли тісто полежить потрібний час, ділимо його навпіл. Обробну дошку подпыляем борошном і один шматок тіста розкочуємо до товщини 2-3мм. Інший поки прибираємо в холодильник.

З розкачаного шару склянкою вирізаємо кружечки. Кожен гурток тесту обвалюємо однією стороною в обсипці.

Звертаємо навпіл цукрових стороною всередину. Обвалюємо ще раз однією стороною в обсипці і знову звертаємо цукрових стороною всередину. І ще раз одну сторону обвалюємо в обсипці.

Готові конвертики викладаємо на деко, застелене пергаментом цукрових стороною вгору. Відстань між конвертиками приблизно 2см.

Не стискайте шари печива сильно, щоб вони не прилипли один до одного, інакше вони злипнутися і при випічці печиво не розкриється і вийде більш твердим.

Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, або до рум’яного кольору.

Після духовки конвертики перекладаємо на тарілку, даємо трохи охолонути і подаємо на стіл.

Дивіться також:  Картопля з фаршем в духовці – прості і смачні рецепти

Приємного апетиту!

Рецепт сирних гусячих лапок

А тепер давайте зробимо справжні гусячі лапки, щоб вони були схожі на них. І це зовсім не складно, читайте як це зробити.

Інгредієнти:

  • Сир – 250гр.
  • Борошно – 350гр.
  • Цукор – 250гр.
  • Масло вершкове – 150гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Ванілін – 1гр.
  • Сіль – щіпка

Підготуємо сирне тісто. Для цього холодне масло і сир кладемо в глибоку миску, додаємо до цукор і за допомогою виделки все перемішуємо виделкою розчавлюючи масло і сир.

Потім в тісто додаємо сире куряче яйце, щіпку солі, ванілін, розпушувач і борошно. Все акуратно перемішуємо, починаючи виделкою, а потім руками. Причому намагаємося це робити швидко, щоб масло не стало підтавати. Готове тісто перекладаємо в пакет і прибираємо в холодильник для охолодження бажано на нижню полицю.

По закінченні часу дістаємо тісто і паралельно включаємо духовку для розігріву. Обробну дошку припыляем борошном. Тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3мм. Потім вирізаємо з нього кружки діаметром 5-8см.

Діаметр кружків, звичайно, може бути різний, все залежить від того, які розміри ви самі хочете отримати.

Потім гурток обвалюємо однією стороною в цукор і звертаємо навпіл цукрових стороною всередину. Потім знову обвалюємо одну сторону в цукрі і знову звертаємо навпіл цукрових стороною всередину. За допомогою вилки притискаємо один край, надаючи йому вигляд гусячої лапки.

На деко кладемо лист пергаментного паперу і заповнюємо печінками, при цьому залишаємо відстань між ними приблизно 2см.

Потім відправляємо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку на 15-20 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Після духовки даємо печінкою трохи часу охолонути і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Печиво сирне поцілунки

Гусячі лапки зробили, а тепер давайте постараємося зробити поцілунки. Та так, щоб були схожі. Для цього трохи змінимо сам рецепт і техніку формування печива. Вийде смачна і ніжна випічка, яка буквально тане в роті.

Інгредієнти:

  • Сир – 250гр.
  • Борошно – 230гр.
  • Жовток курячий – 4шт.
  • Вершкове масло – 100гр.
  • Цукор – 4ст.л.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Ванілін – 1гр.
  • Цукрова пудра для присипки

Як і в попередніх рецептах охолоджений сир йдіть в глибоку миску, додаємо цукор і добре розтираємо виделкою. Потім додаємо три курячих жовтка і 100гр подрібненого вершкового масла. Все ще раз перемішуємо.

Борошно попередньо просіваємо і змішати з розпушувачем. Потім відправляємо її до сирної маси. Додаємо ванілін або ванільний цукор і замішуємо тісто. Спочатку лопаткою, а в кінці руками. Повинно вийде пружне тісто жовтого кольору. Перекладаємо його в пакет і прибираємо в холодильник на пів години.

Включаємо духовку на розігрів. Тісто, після охолодження, для зручності отримання розрізаємо на дві половини і кожну розкачуємо до товщини 2-3мм.

Виїмкою для тіста або просто склянкою вирізаємо кружки діаметром 6-7см. Потім кожен гурток тесту складаємо навпіл і прищипываем по центру, а краї заводимо тому і також скріплюємо між собою, формуючи печінки.

Готове печиво викладаємо на деко, застелене пергаментом на деякій відстані один від одного, а поверхня змащуємо збитим жовтком.

Випікаємо при 180-200 градусів 15-20 хвилин, до золотистого рум’янцю. Головне при цьому-не пересушити печиво.

Для прикраси присипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Рецепт дуже смачного печива з сиру і сметани

Дуже смачний рецепт сирного печива зі сметаною. А крім смаку він ще й дуже швидкий. Тісто готується легко, з простих продуктів. Загальний час приготування-20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Сир – 250гр.
  • Борошно – 260гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Сметана – 85гр.
  • Цукор – 65гр.
  • Розпушувач – 1 пакетик

Приготуємо тісто. У глибоку миску вбиваємо два яйця, додаємо цукор, сметану і сир. Заглибним блендером подрібнюємо до пастоподібного стану.

У борошно додаємо розпушувач, добре перемішуємо і відправляємо в сирну масу. Замішуємо тісто спершу лопаткою, потім руками. Готове тісто має добре тримати форму, але злегка липнути до рук. На цьому тісто готове.

Деко змащуємо вершковим маслом. Від тіста руками відриваємо по невеликому шматочку, скачуємо кульку і трохи притискаємо руками. Підготовлені печінки перекладаємо на деко.

Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. По закінченні часу виймаємо деко з духовки і пензликом змащуємо молоком.

Зверху присипаємо цукром і відправляємо назад в духовку на 3-5 хвилин, для додання красивого золотистого відтінку.

Після духовки даємо печінкою охолонути, а потім подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Сирне печиво трояндочки

Ви вже помітили, що ми з простого тесту стали робити красиві печінки. Першими у нас били конвертики, потім вушка, гусячі лапки, потім поцілунки. А тепер пропоную зробити трояндочки. Це насправді дуже просто.

Інгредієнти:

  • Сир – 200гр.
  • Борошно – 300гр.
  • Масло вершкове – 100гр.
  • Цукор – 100гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – за смаком
Дивіться також:  Королівська ватрушка з сиром в духовці

Приготуємо сирне тісто. Для цього сир кладемо в глибоку миску.

Якщо сир крупнозернистий, його можна попередньо протерти через сито.

В миску, додаємо куряче яйце, ванілін, щіпку солі і цукор. Все добре перетираємо виделкою до однорідного стану.

Додаємо в миску нарізане сильно охолоджене масло і все ще раз перемішуємо.

У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо і додаємо в сирну масу. Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками.

Борошна може знадобитися більше, ніж зазначено в рецепті, так і менше. Все залежить від вологості сиру, яка сильно змінюється.

Готове тісто повинно стати еластичним і не прилипати до рук. Перекладаємо його в пакет і прибираємо в холодильник на нижню полицю приблизно на 1 годину.

Після охолодження тіста переходимо до формування печива. Робочу поверхню подпыляем борошном, а тісто розгортаємо в пласт товщиною 2-3мм.

Склянкою, або формою, вирізаємо кружечки діаметром 6-7см.

Потім 4 кружечка кладемо внахлест один на одного і скручуємо в рулон.

Потім вийшов рулон розрізаємо навпіл і защипуємо місце зрізу. Краї відгинаємо, надаючи вигляд листочків і перекладаємо на деко. Деко попередньо застеляємо пергаментом.

Відправляємо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку на 20 хвилин, до одержання рум’яної скоринки.

Потім печиво виймаємо з духовки, посипаємо цукровою пудрою і даємо охолонути. Після цього подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачне печиво з яблуками

Ніжне, ароматне, м’яке і дуже смачне сирне печиво до чаю. Саме таким воно виходить за цим рецептом. А один з секретних інгредієнтів, щоб отримати таке частування, найпростіше яблуко. Але про все по порядку.

Інгредієнти:

  • Сир – 200гр.
  • Борошно – 230гр.
  • Цукор – 100гр.
  • Яблуко – 2-3шт.
  • Масло рослинне – 100гр.
  • Розпушувач – 1 пакетик
  • Сіль – 1/4ч.л.

Для посипання:

  • Цукор – 50гр.
  • Кориця – 1ст.л.

У глибоку миску кладемо сир, вливаємо олію і додаємо цукор. Заглибним блендером пробиваємо все до однорідної маси.

У борошно додаємо розпушувач і перемішуємо. Потім борошно додаємо до сирної маси і замішуємо тісто. Як завжди спочатку лопаткою, а потім руками.

Тісто повинне вийти м’яким, еластичним і не буде липнути до рук.

Яблука миємо, видаляємо середину і нарізаємо дрібним кубиком. Потім додаємо до тіста і перемішуємо.

Не бійтеся якщо у вас тісто до додавання яблук вийшло сухуватим. Коли додасте яблука воно стане набагато м’якше, а все завдяки яблучного соку, який просто його зволожить.

Столовою ложкою піддягаємо невелику кількість тіста і скачуємо кульки.

Якщо тісто прилипає до рук змочіть їх водою.

Готуємо посипання. В цукор додаємо столову ложку кориці. Потім в посипання обвалюємо кульки з тіста і перекладаємо на деко, застелене пергаментом.

Відправляємо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку на 25 хвилин. Готовність перевіряємо сірником або зубочисткою (вони не повинні бути мокрими при протыкании печива).

Потім даємо печінкою охолонути і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Печиво з сиру з безе

І в кінці приготуємо ще один простий, але дуже смачний варіант сирного печива. Оформимо у вигляді трояндочок, але між шарами додамо безе. Упевнений, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • Сир – 200гр.
  • Борошно – 200гр.
  • Масло вершкове – 130гр.
  • Цукор – 120гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін або ванільний цукор

У миску кладемо сир і подрібнюємо товкачиком. Якщо сир дуже вологий, тоді краще протерти через сито. До сиру додаємо натерте на крупній тертці вершкове масло, якщо вона заморожена. Якщо охолоджене масло, то просто ножем нарізаємо на шматочки.

В миску, додаємо дрібку солі, курячі жовтки, розпушувач і борошно. Таким чином у нас в мисці знаходяться всі інгредієнти. Замішуємо з них тісто. Потім кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку хвилин на 40.

А поки готуємо безе. У глибоку чашу вливаємо білки, додаємо дрібку солі і пару хвилин збиваємо міксером. Потім частинами і додаємо цукор, ванілін і продовжуємо збивати до м’яких піків.

Коли тісто добре охолоне переходимо до приготування печива. Робочу поверхню припыляем борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 3мм. Обрізаємо краю для зручності роботи.

Змащуємо тісто збитими білками і розрізаємо на смужки.

Потім кожну смужку звертаємо в рулон. Рулончики ставимо на деко, застелений пергаментним папером, і відправляємо в розігріту духовку.

Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Потім даємо охолонути печінкою і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Друзі, звичайно, не можу пройти повз любителів видеорецептов і у мене для вас є один дуже цікавий. Впевнений, таке печиво ви захочете зробити і не раз.

На цьому у мене все. Не знаю як ви, а я пішов ставити чай та швидше до столу уплітати сирне печиво. Я з вами прощаюся, до нових зустрічей.