Салати з куркою і грибами. Дуже смачні рецепти

Напевно, не знайдеться у нас таких людей, хто не любить салати. Тому господині постійно експериментують з набором продуктів, поєднуючи їх по-новому між собою, і створюючи абсолютно оригінальні смаки. Людська чутка швидко розносить по знайомим найбільш вдалі рецепти і ось вже на горизонті з’являється черговий «класичний». І не важливо, як давно або зовсім недавно виник той чи інший шедевр, моє завдання розповісти вам про самих цікавих і незвичайних з них.

Напередодні новорічного свята ми вже почали дуже цікаву тему курячих салатів, найпершим була Мімоза, потім з ананасами і ось нарешті прийшла черга грибочків. За поєднанням смаку ця парочка – завжди безпрограшний варіант. Зіпсувати страву такими продуктами практично неможливо, а самі рецепти не належать до складних.

Гриби трохи важкуваті для шлунка, зате курка відноситься до дієтичних продуктів, а разом вони дають приємне насичення без відчуття тяжкості. Одним словом, це смачно і поживно. А головне, завдяки простоті рецептів, варіантів приготування цієї парочки настільки багато, що можна задовольнити будь-який, навіть самий примхливий смак.

Салат з куркою і смаженими грибами – дуже смачний рецепт

Цей простий у приготуванні, дуже смачний і соковитий салат з грибами і куркою покладений шарами. Прикрашений сиром шедевр так і викликає бажання взяти вилочку і якнайшвидше відправити в рот.

Інгредієнти:

  • Курка – 300гр.
  • Гриби – 6-7 шт. (печериці)
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Картопля – 2шт.
  • Морква – 1шт.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Сир твердий – 30гр.
  • Майонез, сіль, перець чорний – за смаком
  • Зелена цибуля, кріп для прикраси

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо до легкої золотавості на розігрітій сковороді на середньому вогні з рослинним маслом. Як тільки цибуля придбає потрібний відтінок, відправляємо до нього розрізають на пластинки гриби. Вміст обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, приблизно 7-10 хвилин до готовності грибів, перчимо і підсолюємо.

Печериці готуються швидко, зазвичай не більше 10 хвилин. Якщо ви використовуєте лісові гриби, то час може бути і 15-20 хвилин.

Курку відварюємо в підсоленій воді до готовності, остуджуємо і ріжемо на маленькі шматочки. Змішуємо зі столовою ложкою майонезу для соковитості.

У каструлі відварюємо яйця, картоплю і моркву, остуджуємо і натираємо на крупній тертці в різні миски. Так само на цій тертці натираємо сир.

Переходимо до складання салату. Беремо красиве блюдо і викладаємо шар тертої картоплі, змащуємо його майонезом.

Наступним шаром викладаємо моркву. А зверху робимо шар курки, розрівнюємо.

Так як курка у нас вже з майонезом, цей шар додатково не промазуємо.

На курку викладаємо смажені гриби. При необхідності перчимо і підсолюємо.

Зверху грибів робимо шар з тертих яєць і промазуємо його майонезом.

Верх салату покриваємо тертим сиром. Серединку залишаємо незакритою сиром, її прикрашаємо нарізаною зеленою цибулею. Потім відправляємо в холодильник на пару годин, щоб всі аромати шарів перемішалися.

А після цього подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Рецепт салату з куркою, грибами і сиром

Листкові салати завжди мають багатогранний смак, тому на святковий стіл готувати такі страви завжди краще. Для соковитості і легкості до печерицям додамо помідори, укладемо шарами і прикрасимо святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300гр.
  • Печериці – 250гр.
  • Помідори – 2-3шт.
  • Сир твердий – 250гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Майонез – 250гр.

Підготуємо всі інгредієнти. Також як і в першому рецепті ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо до легкої золотавості на розігрітій сковороді на середньому вогні з рослинним маслом. Як тільки цибуля придбає потрібний нам відтінок, відправляємо на сковороду розрізають на пластинки гриби. Обсмажуємо на середньому вогні, помішуючи, приблизно 7-10 хвилин до готовності грибів. В процесі обсмажування гриби солимо і перчимо.

Відварюємо в підсоленій воді курку. Потім охолоджуємо, роблячи це безпосередньо в бульйоні, так м’ясо виходить соковитіше. Потім нарізаємо на невеликі шматочки.

Помідори миємо й нарізаємо невеликими кубиками, а сир натираємо на крупній тертці.

Після цього переходимо до складання салату. А збирати будемо в спеціальній формі для випікання.

Якщо у вас є кулінарне кільце, можна зібрати в кільці. А якщо немає ні кільця, ні форми, їх завжди можна зробити з цупкого картону або ватману. Вирізати смужку висотою 7-10см, згинаєте кільцем і скріплює торці степлером. Обворачиваете харчовою плівкою або фольгою і кільце готово.

Кільце ставимо на красиву тарілку і першим шаром викладаємо нарізану курку. Змащуємо тонким шаром майонезу.

Другим шаром, поверх курки, викладаємо обсмажені гриби. Також змащуємо майонезом.

Третім шаром йдуть помідори. Які також змащуємо.

Від товщини наносного майонезу залежить калорійність салату. Якщо для вас це важливо, не захоплюйтеся.

В кінці посипаємо тертим сиром. Але, для поліпшення смаку, сир наносимо в два шари: спочатку половину сиру, потім тонка сіточка майонезу, потім залишки сиру.

Для зменшення калорійності сир не можна ділити на два шари, а зробити одним. Це вже на ваш смак.

Для краси в серединку кладемо трояндочку з помідори.

Майстер-клас з розочке розписувати не буду, скажу тільки коротко: гострим ножем по спіралі зрізаєте смужкою шириною приблизно 1см шкірку з помідорів. Потім цю смужку укладаєте у вигляді трояндочки.

Форму з салатом відправляємо настоятися в холодильник, а потім подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Курячий салат з грибами і ананасами

Красивий салат тільки одним своїм виглядом збуджує апетит і викликає слиновиділення ? Все це відноситься до наступного страви. Гарний, смачний, соковитий – це тільки частина епітетів. Загалом, читайте самі…

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 400гр.
  • Печериці – 400гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Ананаси консервовані – 250гр.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Майонез – 100гр.
  • Волоські горіхи для прикраси

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо в розігріту сковороду. Обсмажуємо з рослинним маслом на середньому вогні до легкого золотавості. Поки обсмажується цибуля, печериці нарізаємо на тонкі пластинки, і як тільки цибуля стане злегка золотистим, відправляємо в сковороду гриби.

Перчимо, підсолюємо і обсмажуємо на середньому вогні, обов’язково помішуючи. Спочатку печериці виділять досить багато води, яка дуже швидко випарується. Як правило, печериці обсмажують до стану, коли вологи вже немає.

Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді. Потім охолоджуємо безпосередньо в бульйоні і нарізаємо дрібним кубиком.

Яйця відварюємо і відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо в окремі миски.

Ананаси нарізаємо невеликими шматочками.

Переходимо до складання салату. Тарілку змащуємо тонким шаром майонезу і викладаємо шар з шматочків курки.

Розрівнюємо і зверху викладаємо шар з шматочків ананаса.

На ананаси наносимо шар з тертих білків.

А на білки розкладаємо обсмажені гриби. Змащуємо тонким шаром майонезу.

Посипаємо тертими жовтками, а на жовтки наносимо сіточку майонезу.

Страву прикрашаємо половинками волоських горіхів, а з торця закріплюємо пучок зеленого цибулі, надаючи салату вид ананаса.

Приємного апетиту!

Як зробити курячий салат з грибами і горіхами шарами

Зелене листя пекінської капусти дуже красиво прикрашають салат, і роблять смак соковитіше і виразніше. А часник в рецепті надає пікантності.

Дивіться також:  Салат з ананасами і куркою – дуже смачні рецепти

Інгредієнти:

  • Філе курки – 200гр. (грудка)
  • Печериці – 200гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Пекінська капуста – кілька листя
  • Яйце куряче – 3-4шт.
  • Сир твердий – 100гр.
  • Горіхи волоські – 50-70гр.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Майонез – 6-8ст.л.
  • Сіль – за смаком

Ріпчасту цибулю нарізами тонкими півкільцями і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні приблизно 4 хвилини до прозорості цибулі, або до появи золотистого кольору.

Поки обсмажується цибуля, гриби нарізаємо тонкими пластинками, а потім відправляємо в сковороду до цибулі. Помішуючи, обсмажуємо до готовності грибів приблизно 10 хвилин. У сковороді при цьому не повинно залишитися вологи.

Яйця відварюємо круто, потім очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Сир натираємо на тертці в окрему миску.

Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді.

Для кращого смаку грудку відварюємо з ріпчастою цибулею і морквою. Потім цибулю з морквою видаляємо і не використовуємо.

Відварене філе остуджуємо безпосередньо в бульйоні. Потім розрізаємо довільними маленькими шматочками, або просто розбираємо руками на волокна.

Готуємо заправку. Часник натираємо на тертці, або пропускаємо через прес і відправляємо в чашку з майонезом. Добре перемішуємо.

Як ви помітили в рецепті, кількість майонезу вказано від 6 до 8 ложок. Ця кількість залежить від товщини майонезу для змащування шарів, якщо ви любите пожирніше – беріть 8 ложок. Якщо калорійні страви вам не дуже подобаються, відповідно поменше. Майонез можна замінити на сметану, але смак у салату вийде зовсім інший. Але як говориться на смак і колір…

Переходимо до складання салату. На красивому блюді розкладаємо листя пекінської капусти і зверху встановлюємо пару кулінарних кілець.

Замість кулінарних кілець можна використовувати будь-які відповідні за розміром діаметром 10-12см. Або зробити самостійно: вирізати з картону смужку, зігнути кільцем, скріпити кінці степлером і обгорнути харчовою плівкою.

Першим шаром розкладаємо шматочки курячої грудки.

Кладемо по столовій ложці майонезу з часником і змащуємо шар. При необхідності підсолюємо і перчимо.

Ось про це я і писав спочатку, що для зменшення калорійності можете класти не по цілій ложці, а по половині.

Другим шаром викладаємо терті яйця. Їх також змащуємо майонезом.

На яйця кладемо гриби, змащуємо.

Посипаємо тертим сиром, а потім змащуємо.

І в кінці, поверхню покриваємо шматочками волоських горіхів. Потім, для кращого смаку, відправляємо салат в холодильник для настоювання.

Після настоювання акуратно знімаємо кільця, а для краси прикрашаємо листочками петрушки і робимо трояндочки з помідорів.

Приємного апетиту!

Смачний салат з куркою і корейською морквою

Простий, смачний і поживний салат без всяких заморочок. Думаєте такої зробити складно? Нітрохи, почитайте рецепт нижче. Ви будете приємно здивовані як простотою приготування, так і смаком.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300гр.
  • Гриби – 500гр. (печериці)
  • Корейська морква – 1кг.
  • Майонез – 200гр.
  • Масло рослинне – 30гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Почнемо з печериць. Для цього їх нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо на суху розігріту сковороду без масла. При нагріванні грибів на сковороді з них виділяється багато води. На середньому вогні тушкуємо їх до повного випаровування вологи, потім наливаємо трохи олії і обсмажуємо 7-10 хвилин до золотистої скоринки. Обов’язково періодично помішуємо.

У каструлі з підсоленою водою курячу грудку відварюємо. Для кращого смаку разом з куркою в бульйоні варимо моркву і ріпчасту цибулю. Але це вже на ваш смак. Грудку охолодити в бульйоні і нарізаємо товстою соломкою.

Переходимо до складання салату. Для цього нам знадобиться моркву по-корейськи. Можна використовувати магазинну, а можна зробити за рецептами мого колеги, в яких написано як легко і просто зробити морква в домашніх умовах.

У велике красиве блюдо кладемо моркву, нарізану курку та гриби. Заправляємо майонезом і акуратно перемішуємо.

При необхідності підсолюємо і перчимо. Розкладаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Простий салат з грибами і чорносливом

Напевно всі знають, як чудово поєднуються і доповнюють один одного смак м’яса і чорносливу. Саме тому в рецепті зустрілися ці два продукту. Салат, в якому зустрічається м’ясо і чорнослив, печериці і майонез має дуже приємний смак. А завдяки простоті приготування він надовго пропишеться на вашому столі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300гр.
  • Печериці – 200гр.
  • Сир твердий – 100гр.
  • Горіхи волоські – 50гр.
  • Чорнослив – 100гр.
  • Майонез – 100гр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – для смаження

Печериці нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо на розігріту суху сковороду. Робимо середній вогонь на плиті і, помішуючи гриби, чекаємо, коли сковороди випарується вся волога. Далі наливаємо трохи олії і обсмажуємо гриби до готовності приблизно 7-10 хвилин. При обсмажуванні обов’язково солимо і перчимо.

Курку відварюємо в підсоленій воді. Потім остуджуємо і ріжемо довільними невеликими шматочками.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Сир можна брати абсолютно будь-який, але найкращий смак у салату буде при використанні пармезану. Його смак відмінно гармонує з чорносливом.

Нарізаємо сухофрукт тонкою соломкою.

Потім переходимо до складання салату. На тарілку кладемо обсмажені гриби, розрівнюємо і пориває тонкою сіточкою майонезу. Це у нас буде перший шар.

На печериці викладаємо шар курки. Також наносимо тонку сітку майонезу.

Третій шар робимо з шматочків чорносливу, а зверху посипаємо тертим сиром.

Сир покриваємо майонезом.

В кінці все посипаємо подрібненими волоськими горіхами.

Для кращого смаку рекомендую волоські горіхи злегка обсмажити на сковороді. Але не сильно, горіхи краще недосмажити, ніж пересмажити. Сильно дрібнити горіхи не потрібно, великі шматочки краще виглядають в готовому блюді.

У завершенні даємо салату настоятися близько години і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Рецепт приготування грибного салату з куркою і кукурудзою

Дуже смачний салат з безпрограшним поєднанням грибів, кукурудзи і курки. Він вразить тонкістю і багатогранністю свого смаку. Підійде і на кожен день, і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2шт.
  • Гриби свіжі – 250гр. (печериці)
  • Кукурудза конс. – 1б.
  • Морква – 1шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Масло рослинне – 2ст.л.
  • Сіль, майонез – до смаку
  • Кріп для прикраси

Куряче філе відварюємо в підсоленій воді. Потім охолоджуємо в бульйоні і нарізаємо невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю ріжемо маленькими кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.

Гриби нарізаємо маленькими кубиками.

Яйця відварюємо круто, а потім натираємо на середній тертці.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Потім відправляємо в неї цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини. Обов’язково помішуємо.

Слідом додаємо моркву і злегка обсмажуємо разом з цибулею, приблизно 1 хвилину.

Додаємо гриби і обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується вся рідина. Перчимо і підсолюємо за смаком.

Переходимо до складання салату. У глибокій чашці з’єднуємо всі інгредієнти: куряче філе, гриби з цибулею і морквою, терті яйця, а також додаємо кукурудзу.

Дивіться також:  Сирне печиво – дуже смачні і швидкі рецепти печива з сиру

Заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

Готовий салат перекладаємо в порційні тарілки і прикрашаємо гілочками кропу.

Дуже красиво виходить, якщо використовувати невеликі кулінарні кільця, або просто кільце відрізане від півторалітрової пляшки.

Приємного апетиту!

Смачний салат Курочка ряба з куркою і грибами

Красива і дуже поживна Курочка ряба порадує своїм виглядом і смаком, а також прикрасить стіл будь-яких свят. В салаті вдало поєднуються свіжі огірки, гриби і куряче м’ясо.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300гр (грудка)
  • Гриби свіжі – 300гр.
  • Яйце куряче – 6шт.
  • Огірки – 200гр. (свіжі)
  • Цибуля ріпчаста – 150гр.
  • Кріп – 30-50гр.
  • Майонез – 300гр.
  • Масло рослинне – 4-5ст.л. для смаження
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Нарізаємо цибулю дрібними шматочками і відправляємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні 4-5 хвилин, до легкого золотавості.

А поки обсмажується цибуля дрібно нарізаємо гриби і відправляємо в сковороду до цибулі. Солимо, перчимо і помішуючи, обсмажуємо все разом до готовності приблизно 10 хвилин. Знімаємо з вогню обсмажені продукти.

Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці. Злегка солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо. Майонез при цьому використовуємо всі 300гр. Вийде заправка для салату.

Курку відварюємо в підсоленій воді. Потім нарізаємо невеликими кубиками, розміром приблизно 1см.

Замість свіжої грудки можна використовувати магазинну копчену, смак салату від цього тільки виграє.

Свіжі огірки нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно з 5-7мм.

Залишилося зібрати салат. Для цього кулінарне кільце діаметром 20см встановлюємо на тарілці.

Кільце використовувати необов’язково, можна все зібрати шарами і без нього, але з кільцем виходить красивіше.

Першим шаром викладаємо шматочки м’яса. Розрівнюємо і заливаємо заправкою з яєць з майонезом. Але, заправку використовуємо не всю, а тільки 1/3 від усієї кількості. Кулінарної лопаткою все добре розподіляємо. Або просто ложкою ?

Наступним шаром викладаємо огірки. Їх також розрівнюємо і покриваємо залишилася половиною заправки. Рівномірно розподіляємо по поверхні.

В кільце кладемо обсмажені гриби.

А поверх них наносимо залишки заправки.

Салат можна вважати готовим. Залишилося тільки його прикрасити. Для цього по колу викладаємо половинки свіжих огірків, а серединку посипаємо рубаним кропом. І відправляємо форму в холодильник на пару годин для настоювання.

Настоюватися салат можна і без кільця. Просто не завжди перед святом в холодильнику є вільне місце і пошкодити красиве блюдо дуже легко. А форма його захищає.

Після настоювання акуратно знімаємо кільце і подаємо на стіл. Для краси рубаним кропом прикрашаємо і боковинки.

Приємного апетиту!

Грибна закуска з помідорами і сиром

На святах в першу чергу зі столу зникають салати, потім закуски. А що, якщо салат приготувати у вигляді закуски? Так і з’явилася ідея фаршированих помідорів. Чудове блюдо нікого не залишить байдужим і схвальні відгуки вам забезпечені.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300гр.
  • Гриби – 200гр. (печериці)
  • Помідори – 5 шт (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Сир твердий – 50-70гр.
  • Олія – для смаження
  • Сіль – за смаком

Приготування починаємо з грибів. Для цього ріпчасту цибулю нарізаємо на тонкі півкільця. Потім відразу нарізаємо гриби тонкими пластинками. Всі разом відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні протягом 10 хвилин. При цьому зі сковороди повинна випарується вся вода. Якщо через 10 хвилин волога ще залишається, додайте кілька хвилин для обсмажування.

Паралельно ставимо каструлю з водою, підсолюємо і доводимо до кипіння. Відварюємо куряче філе до готовності. Потім охолодити, не виймаючи з бульйону, так філе виходить соковитіше. Після охолодження нарізаємо його маленькими шматочками.

Шматочки м’яса краще робити маленькими, так салат вийде соковитіше.

Сир натираємо на крупній тертці і відправляємо до курки. Включаємо духовку на нагрів.

Потім переходимо до помідорів. Відрізаємо місце з плодоніжкою, роблячи його плоским, а з протилежного кінця відрізаємо невеликий шматочок, щоб помидорка не каталася по столу і стійко стояла.

Столовою ложкою акуратно видаляємо з томатів середину так, щоб залишилася одна оболонка товщиною близько 5мм.

Помідори краще брати жорсткі, з ними простіше працювати.

У зручній мисці з’єднуємо гриби, шматочки м’яса і тертий сир. Все добре перемішуємо до однорідного стану. При необхідності підсолюємо і перчимо. Виходить начинка для фарширування.

Кожну помідорки щільно набиваємо начинкою. Робити це зручніше чайною ложечкою.

Деко змащуємо олією і встановлюємо на нього помідори. На кожній робимо невелику шапочку з тертого на дрібній тертці сиру.

Відправляємо деко в розігріту до 190-200 градусів духовку на 10-12 хвилин.

Після цього закуску охолоджуємо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Раз вже ми торкнулися теми закуски, подивіться відео як приготувати ще одну, дуже смачну.

Чудовий салат Червоні маки з куркою і грибами

Гарного салату і душа радіє. А якщо ця краса ще й їстівна, ммм… Подивіться на наступний рецепт. Прикраса салату у вигляді червоних квіток добре впишеться на ваш стіл перед будь-яким святом!

Інгредієнти:

  • Курка – 300гр.
  • Печериці – 1б.
  • Помідори – 2шт.
  • Сир твердий – 100гр.
  • Сіль, майонез – до смаку

Для прикраси:

  • Помідори черрі – 3-4шт.
  • Маслини – 2-3шт.
  • Мак – 1/2ч.л.
  • Кріп — пучок
  • Цибуля – 2 стрілки

Хоча в цьому салаті використовуємо консервовані гриби, завжди можна їх замінити на свіжі. Як підготувати свіжі, можна почитати з будь-якого попереднього рецепта. Ми ж використовуємо консервовані. Для цього ми їх відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо до легкої скоринки. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо остигати.

Курку відварюємо в підсоленій воді. Потім остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

Помідори нарізаємо маленькими кубиками. Зелену цибулю дрібно рубаємо. Сир натираємо на дрібній тертці.

Починаємо збирати салат. Курку відправляємо першим шаром на красиву тарілку. Зверху наносимо невелику сіточку майонезу.

Другим шаром викладаємо гриби.

Зверху посипаємо зеленою цибулею. Цибуля покриваємо тонкою сіточкою майонезу.

Потім викладаємо помідори. Помідори рівне розподіляємо по поверхні і змащуємо майонезом. Потім посипаємо тертим сиром.

Далі приступаємо до прикраси. Помідори черрі нарізаємо на тонкі кружечки. На салат кладемо стрілки зеленої цибулі. На кінчиках лука кружками помідори викладаємо квіточки.

Маслини викладаємо по середині квіток, а на підставі кладемо гілочки кропу. Серединки квіток посипаємо зернами маку.

Якщо маку немає, його можна замінити на мелений чорний перець.

Салат відправляємо в холодильник на 1-2 години для настоювання, а потім подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Класичний курячий салат з грибами і майонезом

А ось ще один варіант класичного курячого салату. Завершальним шаром у нас будуть свіжі огірочки. Виглядає просто шикарно. А смак… чесночек з чорносливом дають дуже цікавий, пікантний відтінок. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 400гр.
  • Гриби – 400гр. (печериці)
  • Чорнослив – 50гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Огірок свіжий – 2шт. (середні)
  • Майонез – 100гр.
  • Йогурт – 100гр.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Дивіться також:  Картопля з фаршем в духовці – прості і смачні рецепти

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Курку відварюємо в підсоленій воді, потім остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.

Можна взяти готову магазинну, наприклад копчену. Смак від цього заграє новими фарбами.

Яйця відварюємо круто, потім очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Огірки нарізаємо тонкою соломкою. Чорнослив нарізаємо тонкими шматочками.

Чорнослив відразу нарізаємо тільки якщо він м’який. Якщо у вас він сухий, залийте його окропом на 10 хвилин, а потім вже нарізайте.

Майонез змішуємо з йогуртом і додаємо часник, пропущений через прес, або натертий на тертці. Цією сумішшю будемо промащувати шари в салаті, назвемо її заправкою.

Залишилося тільки обсмажити гриби. Для цього спочатку нарізаємо цибулю на тонкі півкільця і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’яного кольору, а потім до нього додаємо порізані на тонкі пластинки печериці і обсмажуємо до їх повної готовності. Як правило, на це йде близько 10 хвилин.

На цьому всі продукти у нас готові і переходимо до складання салату. На порційні тарілки встановлюємо кільце діаметром не більше 10см. Першим шаром викладаємо шматочки курки, розрівнюємо і змащуємо соусом.

Другий шар робимо з чорносливу. Трошки змащуємо соусом.

Багато чорносливу не кладіть, він не повинен виділятися в смаку, а лише його відтіняти.

Поверх чорносливу викладаємо обсмажені гриби. Змащуємо соусом.

Наступний шар яйця. На яйцях знову заправка.

І останній шар робимо з огірків. При необхідності підсолюємо. Потім акуратно знімаємо кільце і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Простий салат з куркою і солоними огірками

Наступний рецепт у всіх відносинах незвичайний. Чудовий зовнішній вигляд добре поєднується з незвичайним смаком маринованих огірочків, моркви і кукурудзи. Це блюдо буде поза конкуренцією на будь-якому столі!

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1-2шт.
  • Печериці – 150гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Морква – 2-3шт.
  • Солоні огірки – 2-3шт.
  • Кукурудза – 5-6ст.л.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Майонез – 6-8ст.л.
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень петрушки

Підготуємо інгредієнти. Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді, а потім нарізаємо невеликими шматочками або розбираємо руками на волокна.

Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи, відокремлюємо жовтки від білків і натираємо в різні миски.

Огірочки нарізаємо дрібними кубиками. Консервовану кукурудзу зливаємо від рідини і перекладаємо в миску.

Гриби дрібно нарізаємо крім декількох штук. Кілька штук нарізаємо пластинками, вони у нас підуть на прикрасу.

Ці пластинки обсмажуємо окремо на сковороді з рослинним маслом.

Потім їх прибираємо зі сковороди, а замість них відправляємо всі інші нарізані печериці. Підсолюємо, обсмажуємо з рослинним маслом до готовності і перекладаємо в миску для остигання.

А замість грибів відправляємо на сковороду нарізану півкільцями цибулю. Обсмажуємо до рум’яного кольору і додаємо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо все разом до м’якості моркви. При необхідності підсолюємо і знімаємо з вогню.

В миску, додаємо дві столові ложки майонезу і видавлюємо через прес часник, потім добре перемішуємо. Потім цю суміш з’єднуємо з обсмаженої морквою і ще раз добре перемішуємо.

Приступаємо до збірки салату. У роз’ємну форму для випічки викладаємо шар з половину курячого м’яса.

Наносимо тонку сіточку майонезу.

Наступний шар обсмажених грибів. На них зверху викладаємо моркву з майонезом. Акуратно розрівнюємо.

Над морквою робимо шар з солоних огірків. Огірки змащуємо.

Викладаємо залишки м’яса і знову змащуємо.

Потім посипаємо кукурудзою, а кукурудзу зверху тертим білками.

На цьому салат готовий. Залишається тільки прикрасити. Тут включаємо свою фантазію…або просто робимо як на моїй фотографії ?

Можна мазати менше майонезу? Можна, але мені здається, що краще не економити. Змастіть хоча б шар м’яса, так салат вийде більш соковитий.

Приємного апетиту!

Смачна Берізка з печерицями і свіжими огірками

А як вам такий спосіб подачі салату? По-моєму, просто чудово! Красива берізка і грибочки у підстави, не страва, а просто картина.

Інгредієнти:

  • Курка – 350гр.
  • Печериці – 300гр.
  • Яйце куряче – 5шт.
  • Чорнослив – 100гр.
  • Огірки свіжі – 2шт.
  • Рослинне масло – 2ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез
  • Петрушка, маслини для прикраси

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Курку і яйця відварюємо. Яйця відділяємо від жовтків і натираємо в окремі миски на середній тертці. Курку нарізаємо невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до рум’яного кольору на сковороді з рослинним маслом. Потім до нього додаємо нарізані тонкими пластинками печериці і обсмажуємо все разом до готовності грибів. В кінці підсолюємо і перчимо.

Огірки і чорнослив нарізаємо маленькими шматочками в різні миски.

Переходимо до складання салату. На красиве блюдо викладаємо тонким шарів чорнослив. На ньому зверху робимо шар з обсмажених грибів.

Далі розкладаємо яєчні білки. Білки змащуємо тонким шаром майонезу.

Наступний шар робимо з курячої грудки. Його також змащуємо майонезом.

Далі шар огірків і знову змащуємо.

Завершальним шаром викладаємо терті жовтки і починаємо прикрашати. З майонезу робимо стовбури берези, шматочками маслин робимо чорні смужки.

З гілочок петрушки робимо листя. А внизу, під березою, ставимо грибочки.

От і все. Оригінальний салат на святковий стіл готовий. Приємного апетиту!

Просто Захват – грибний салат з куркою

І наостанок я припас для вас рецепт гарного і смачного салату. Смак свіжих огірків і гострої корейською морквою вам точно сподобається.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 250гр.
  • Печериці – 250гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Огірки свіжі – 2шт.
  • Морква по-корейськи – 150гр.
  • Майонез – 150гр.
  • Рослинне масло – 4ст.л.
  • Зелень – пучок
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Як і в попередніх рецептах, спочатку готуємо інгредієнти. Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді до готовності, а потім нарізаємо невеликою соломкою.

Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді. Потім додаємо нарізані соломкою печериці. Підсолюємо, перчимо і обсмажуємо все разом до готовності грибів.

Соломкою нарізаємо свіжі огірки.

Переходимо до складання салату. Кільце встановлюємо на тарілку і викладаємо смажені гриби з цибулею. Зверху викладаємо курку. Змащуємо майонезом.

Потім шар з огірків і сіточки майонезу.

Поверх огірків моркву по-корейськи. Акуратно розрівнюємо, це останній шар.

Дрібно рубаємо зелень і посипаємо зверху, не забуваємо про боковинку.

Приємного апетиту!

А ось ще один дуже цікавий рецепт з куркою і печерицями. Завдяки своєму зовнішньому вигляду ідеально підійде на святковий стіл. Втім, оцініть самі.

На цьому у мене все. Думаю, на цьому тему з курячими салатами можна закрити. Готуйте із задоволенням іпишіть коментарі. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.