Салат з ананасами і куркою – дуже смачні рецепти

Легкий, красивий, простий і ситний – це все синоніми салату, який ми сьогодні будемо робити. А ще можна сказати, що він оригінальний, незвичайний і мега популярний. Його люблять і діти, і чоловіки, і жінки, а все тому, що його може приготувати будь-який, навіть самий початківець кулінар. Завдяки можливості приготувати його з заправками, відмінними від майонезу, ми можемо значно знизити калорійність, і він не залишить відчуття тяжкості у вашому шлунку.

Це блюдо зручно робити як на кожен день, так і на будь яке свято. Ми намагаємося не готувати його в будні, щоб не «замилити» рецептик. А ось у святкові дні цей салат відлітає зі столу дуже швидко, гості ще й добавки вимагають. Перша дегустація викликає стійке звикання до цього смаку незважаючи на недовірливе настрій на самому початку з приводу можливості поєднувати в одному блюді м’ясо курки і солодкість з гостротою консервованого ананаса, весело пощипывающего ваші язики.

Отже, ми приступаємо до найвідповідальнішої частини нашого спілкування – починаємо ділитися досвідом щодо створення чергового смачного шедевра. А якщо ви націлилися прикрасити салатами свій стіл до свята, вам допоможе велика добірка рецептів.

Салат з ананасом, куркою і сиром – смачний рецепт

Приготування салатів хочу почати з самого простого і швидкого рецепта. Він досить простий і не вимагає особливих кулінарних здібностей, але дуже смачний.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400гр.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Сметана – 130гр.
  • Сир твердий – 120гр.
  • Ананаси консервовані – 1б.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Для рецепту використовуємо вже відварене самостійно куряче м’ясо, або магазинне копчене, наприклад грудку. М’ясо нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в миску.

Консервовані ананаси виймаємо з банки, даємо стекти соку і нарізаємо такими ж шматочками, як і м’ясо. Відправляємо в миску до м’яса.

Яйця відварюємо у воді приблизно 10-15 хвилин. Потім зливаємо гарячу воду і на пару хвилин заливаємо холодною водою. Потім очищаємо від шкаралупи.

Якщо яйця після окропу залити холодною водою, процес видалення шкаралупи сильно полегшується.

Нарізаємо шматочками трохи дрібніше ніж ананаси і також відправляємо в миску.

Також в миску натираємо на крупній тертці сир. Потім все перемішуємо вміст миски.

Готуємо заправку. До сметані додаємо пропущений через прес часник, сіль і добре перемішуємо.

Заправку виливаємо в миску з основними інгредієнтами і ще раз перемішуємо. При необхідності підсолюємо. Потім салат перекладаємо на блюдо для подачі і посипаємо порубаним зеленою цибулею.

От і все. Часу для приготування цього салату знадобиться близько 15 хвилин, що дуже зручно безпосередньо перед самим святом, або якщо раптом неждано нагрянули гості.

Відразу відповім на питання, яке ви напевно захочете мені задати: чи можна замість консервованих ананасів використовувати свіжі? Звичайно можна, але є один нюанс. Якщо в салаті у вас використовується консервований фрукт, то недоїдене з вечора страву ви можете залишити до ранку наступного дня, звичайно помістивши його в холодильник. А ось якщо ананас порізали свіжий, то вранці ви з великим подивом зауважите, що шматочків курки вже немає, або від неї залишилися жалюгідні, м’які і непоказні шматочки. Виною всьому ферменти, що розщеплюють білок, які містяться тільки в свіжих фруктах, а в консервованих їх немає.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт курячого салату з ананасами і грибами

Продовжуємо серію нескладних рецептів. Тепер до ананасам з куркою ми додамо мариновані грибочки. Перемішаємо і спробуємо, що у нас вийшло ?

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300гр.
  • Ананас консервований – 500гр.
  • Кукурудза консервована – 300гр.
  • Яйце куряче – 6шт. (відварне)
  • Гриби мариновані – 400гр.
  • Майонез – за смаком

Як і в попередньому рецепті відварюємо курку, або використовуємо готову магазинну. Це звичайно на ваш розсуд. Потім нарізаємо невеликими шматочками.

Мариновані гриби нарізаємо такими ж шматочками і з’єднуємо з м’ясом.

Додаємо нарізані шматочками консервований ананас і яйця, а також кукурудзу.

Заправляємо майонезом і перемішуємо. Розкладаємо по тарілках і прикрашаємо гілочкою зелені.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Королівська ватрушка з сиром в мультиварці

Класичний рецепт салату з ананасів з куркою і майонезом

Для салату мало зробити його простим і смачним, головне ще красиво подати приготований з душею шедевр. Подивіться на наступний рецепт. Красиве блюдо одним своїм виглядом викликає відчуття апетиту! А як воно прикрасить святковий стіл…

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250гр. (відварне)
  • Ананаси консервовані – 400гр.
  • Яйце куряче – 2-3шт.
  • Сир – 150гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – 4ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля зелена – для прикраси

Куряче м’ясо нарізаємо кубиками розміром не більше 1см і відправляємо в зручну ємність для змішування.

Консервовані ананаси нарізає невеликими шматочками і відправляємо до м’яса.

Сир натираємо на крупній тертці. На цій же тертці натираємо відварені круто яйця. Все відправляємо до м’яса.

Додаємо трохи чорного меленого перцю, солі і майонезу. Всі порізані компоненти добре перемішуємо і перекладаємо в красиве блюдо для подачі в ньому. Надаємо овальну форму, яку будемо прикрашати, а зовні покриваємо ще одним тонким шаром майонезу.

Кільця ананаса розрізаємо злегка трикутними шматками і викладаємо поверхню салату, надаючи вигляд лусочок.

З торців закріплюємо пір’я зеленої цибулі і подаємо на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Рецепт салату з куркою, сиром і яйцями

Незважаючи на доступність інгредієнтів і простоту приготування, завжди можна приготувати дуже красиве блюдо. Досить укласти все шарами, красиво прикрасити і шедевр готовий.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200гр. (копчене)
  • Ананас консервований – 300гр.
  • Картопля – 2шт.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Майонез – 150гр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Для початку підготуємо інгредієнти. У каструлі з підсоленою водою відварюємо картоплю і яйця круто. Для полегшення чищення яйця перекладаємо в холодну воду на пару хвилин, а картоплю просто остуджуємо на тарілці. Потім картоплю натираємо на крупній тертці.

Яйця очищаємо від шкаралупи, білки відділяємо від жовтків і натираємо окремо в різні миски.

Кільця консервованих ананасів нарізаємо на невеликі шматочки.

Копчену курку нарізаємо тонкою соломкою.

Після того, як підготували всі інгредієнти, переходимо до складання салату. Кільце для випічки встановлюємо на красиве блюдо. Першим шаром викладаємо картоплю, трохи приминаем виделкою і злегка перчимо.

Перчимо виключно для смаку. Якщо вам не подобається смак перцю, пропустіть цей крок.

Картопля змащуємо тонким шаром майонезу.

На картоплі розкладаємо курячу соломку. Акуратно розрівнюємо і знову наносимо тонкий шар майонезу.

Поверх курки розкладаємо ананаси, які також змащуємо майонезом.

Переходимо до прикраси. Посередині салату викладаємо коло з тертих жовтків. А по колу розкладаємо терті білки і гілочки кропу.

Потім форму з салатом відправляємо в холодильник на пару годин для настоювання. Після цього дістаємо, знімаємо кільце і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з ананасів з куркою і кукурудзою

Додамо до ананасам свіжі огірки. Майонез змішаємо зі сметаною і отримаємо ще один чудовий салат з дуже хорошим смаком. Щоб оцінити його потрібно обов’язково приготувати.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 350гр.
  • Ананаси конс. – 200гр.
  • Кукурудза конс. – 150гр.
  • Огірки свіжі – 200гр.
  • Сир твердий – 50гр.
  • Сметана – 100гр.
  • Майонез – 50гр.
  • Сіль – за смаком

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Курячу грудку відварюємо в підсоленій воді. Охолодити, не виймаючи з бульйону, так грудка виходить соковитіше. Потім нарізаємо її на невеликі шматочки.

Ананаси ріжемо маленькими кубиками.

З огірків овочечисткою зрізаємо шкірку, а потім нарізаємо дрібним кубиком.

Шкірку можна не зрізати, але так огірки виходить набагато ніжніше.

Сир натираємо на крупній тертці.

Готуємо заправку. Змішуємо сметану і майонез, додаємо сіль

Переходимо до складання салату. В зручну ємність відправляємо кукурудзу, нарізані ананаси, курячу грудку, огірки і натертий сир. Додаємо заправку і перемішуємо. При необхідності підсолюємо.

Подаємо на стіл загалом салатнику, або порційних тарілках.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з копченою куркою і ананасами

Ще один рецепт дуже смачного листкового салату з ананасами і куркою. Чудова подача прикрасить будь-який святковий стіл. А відмінний смак запам’ятається надовго.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 350гр.
  • Огірки свіжі – 1шт.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Сир твердий – 150гр.
  • Ананаси конс. – 200гр.
  • Майонез – 100гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень, оливки для прикраси
Дивіться також:  Курячий рулет – кращі рецепти рулету з курки

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Курку, ананаси і огірки наріжемо однаковими шматочками приблизно по 1см. А сир і яйця, натремо на середній тертці.

Натирати і нарізати як можна крупно, так і дрібно. Все залежить від вашого смаку. Чим дрібніші шматочки, тим соковитіше виходить салат, в той же час великі шматочки дають багатогранний смак, коли ви чітко відчуваєте кожен продукт.

Переходимо до складання салату. На красиве блюдо ставимо кулінарне кільце, або роз’ємну форму для випікання. Першим шаром викладаємо нарізану курку. Розподіляємо, злегка приминаем і змащуємо тонким шаром майонезу.

Який жирності взяти майонез і якої товщини шар наносити з нього — вирішувати вам. Якщо є мета зменшити калорійність, то беріть майонез з низькою жирністю, або взагалі замінити сметану або йогурт.

Наступним шаром викладаємо свіжі огірки і також змащуємо майонезом.

При бажанні огірки можна підсолити і поперчити.

На огірки відправляємо терті яйця, але не всі, одне яйце залишаємо для прикраси. Шар з яєць також змащуємо майонезом.

На яйця викладаємо нарізані ананаси. Змащуємо майонезом.

І останній, завершальний шар тертого сиру.

Потім посипаємо залишками тертих яєць, прикрашаємо зеленню і оливками. Потім прибираємо в холодильник на пару годин настоятися.

Приємного апетиту!

Курячий салат з ананасами і волоськими горіхами

Друзі, подивіться наступний рецепт. Дуже простий, неймовірно смачний салат в незвичайному поданні. У нього закохуєшся від одного виду. Дуже зручно подавати порційно.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 250гр.
  • Ананаси конс. – 350гр.
  • Вершки 35% — 200гр.
  • Горіхи волоські – 100гр.
  • Сіль – за смаком

Спочатку підготуємо інгредієнти. Куряче відварне м’ясо наріжемо шматочками розміром приблизно 1,5 див.

Ананаси поріжемо шматочками трохи дрібніше. На сковороді обсмажимо волоські горіхи, а потім роздробити їх.

Волоські горіхи обсмажуйте саму малість. Не допускайте появи на них темних плям. Взагалі горіхи завжди краще недосмажити, ніж пересмажити. Після обжарювання роздрібніть на шматочки розміром приблизно 5мм.

Переходимо до складання салату. Беремо красиві креманки або широкі, невисокі келихи. Складаємо невелику кількість курячих шматочків.

При необхідності трошки підсолюємо.

На м’ясо викладаємо ананаси.

Поверх ананаса кладемо вершки.

Вершки повинні бути обов’язково жирними і густими.

Волоськими горіхами посипаємо готовий салат.

Таке блюдо перемішується безпосередньо перед вживанням. Приємного апетиту!

Салат з куркою і ананасами шарами

Друзі, пропоную зробити ще один листковий салат. Для салату з куркою не найпростіший рецепт, але погодьтеся, заради святкового столу таке варто зробити. Тому читаємо уважно і обов’язково повторюємо.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 500гр.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Сир твердий – 100гр.
  • Огірок свіжий – 1-2шт.
  • Ананаси – 150гр.
  • Волоські горіхи – 100гр.
  • Майонез – 100гр.
  • Гірчиця столова – 1ст.л.
  • Соєво-імбирний маринад – 100мл.
  • Зелень петрушки – пучок

Для початку охолоджене куряче філе розрізаємо на кілька частин товщиною 1,5-2см і складаємо в посуд для маринування. Заливаємо соєво-імбирним маринадом і перемішуємо. Залишаємо маринуватися в прохолодному місці на пару годин.

Якщо ви готуєте салат перед святом і холодильник заповнений, залиште маринуватися просто на столі при кімнатній температурі. Нічого страшного з ним не станеться.

Після маринування філе обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді на середньому вогні до золотистої скоринки. Головне не пересушити!

Свіжий огірок нарізаємо на кубики або півкільця.

Варені яйця і сир натираємо на крупній тертці в різні миски.

Нарізаємо зелень і волоські горіхи довільної форми та розміру.

Ріжемо шматочками ананаси.

Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.

Готуємо заправку для салату, для цього майонез змішуємо з гірчицею.

На цьому етапі у нас підготовлені всі інгредієнти і переходимо до складання салату. Беремо роз’ємну форму для випікання діаметром 20см і починаємо викладати шарами продукти. Першим шаром у нас йдуть яйця. Викладаємо і розрівнюємо. Зверху змащуємо майонезом.

На кожен шар для змащування потрібно приблизно 1ст. ложка майонезу.

Яйця дуже добре поєднуються з огірками, тому другим шаром викладаємо свіжі огірки. Петрушку змішуємо зі столовою ложкою майонезу, перемішуємо і викладаємо на огірки.

Дивіться також:  Заливне з риби: прості і смачні рецепти

Наступний шар курячого філе. Розрівнюємо і змащуємо майонезом.

На курку викладаємо ананаси. На ананаси шар тертого сиру. Сир змащуємо майонезом. Зверху все посипаємо горіхами і залишаємо на пару годин настоятися.

Потім подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Рецепт салату з ананасів з куркою і печерицями

Наступний рецепт вас підкорить незвичайним смаком волоських горіхів і маринованих огірків. Не поспішайте думати, що це непоєднувані смаки, спочатку спробуйте.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 300гр.
  • Ананаси конс. – 200гр.
  • Печериці – 500гр.
  • Огірки мариновані – 3шт.
  • Волоські горіхи – 1/2ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Сир твердий – 200гр.
  • Журавлина – 50гр.
  • Майонез – 300гр.
  • Гірчиця столова – 1ч.л.
  • Коріандр – 1ч.л. (мелений)
  • Зелен кропу – пучок
  • Масло рослинне для обсмажування
  • Сіль – 1 год.л.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Печериці ріжемо на 4 частини, причому 5 штук залишаємо недоторканими для прикраси.

На сковороду наливаємо пару столових ложок рослинного масла і розігріваємо на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю до легкої золотистої скоринки. Потім додаємо шампіньйони, порізані і цілі, якщо вони маленькі. Підсолюємо, додаємо мелений коріандр, перемішуємо і накриваємо кришкою на одну хвилинку. Гриби за цей час виділять вологу.

Знімаємо кришку і обсмажуємо на середньому вогні до готовності грибів, приблизно 7-10 хвилин.

Потім обжарку перекладаємо на тарілку для охолодження.

Філе курки відварюємо до готовності в підсоленій воді з сіллю і перцем. Після варіння філе остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.

Мариновані огірки ріжемо дрібними кубиками.

Волоські горіхи подрібнюємо блендером до дрібної крихти, перекладаємо до огірків і перемішуємо.

Сир натираємо на крупній тертці. Ананаси нарізаємо однаковими шматочками. Кріп дрібно рубаємо, при цьому залишаємо пару гілочок для прикраси.

У майонез додаємо чайну ложку гірчиці і перемішуємо. Цією сумішшю будемо промащувати шари.

Приступаємо до збірки салату. У роз’ємну форму відправляємо філе курки, розрівнюємо і змащуємо майонезом з гірчицею.

Другим шаром викладаємо волоські горіхи з огірками. Так само, як і попередній змащуємо.

Третій шар з обсмажених грибів.

На гриби викладаємо тертий сир, розрівнюємо і змащуємо майонезом.

Завершальним шаром акуратно викладаємо ананаси.

Між шматочків ананаса кладемо по клюковке, цілі грибочки і ядра волоських горіхів. Завершуємо гілочками кропу. Даємо настоятися пару годин і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Ананаси з куркою і часником

І в завершенні рецепт з приємним, пікантним, часниковим смаком. Цей ніжний і смачний салат дуже простий у приготуванні. Такий зручно готувати напередодні, він чудово простоїть до наступного дня.

Інгредієнти на 3 порції:

  • Філе курки – 400гр. (грудка)
  • Ананас консервований – 250-300гр.
  • Яйце куряче – 6шт.
  • Сир твердий – 200гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 100-150гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень кропу для прикраси

Відварну курячу грудку нарізаємо невеликим кубиком.

Ананаси нарізаємо таким же кубиком. Яйця і сир натираємо на середній тертці в різні миски.

Часник видавлюємо через прес і змішати з майонезом. Цією сумішшю будемо промащувати шари.

Переходимо до складання салату. Формувати будемо пошарово. Беремо три красиві тарілки і викладаємо шар курячої грудки. Змащуємо майонезом.

На курку викладаємо шар тертих яєць. Підсолюємо і змащуємо.

Поверх яєць робимо шар ананасів і засипаємо тертим сиром. Рівномірно розподіляємо по поверхні.

Прикрашаємо зеленню кропу і шматочками ананаса. Даємо настоятися від години до двох, а потім подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

І спеціально для тих, хто рецепти любить більше дивитися ніж читати. Відео рецепт святкового салату, мега смачного, красивого, але в той же час дуже простого. Для приготування знадобиться:

Інгредієнти:

  • Філе курки – 1,5 кг.
  • Ананаси конс. – 850гр. (1 банку)
  • Яйце куряче – 7шт.
  • Сир твердий – 350гр.
  • Волоські горіхи – 200гр.
  • Майонез – 350гр.

А безпосередньо приготування дивіться на відео.

На цьому у мене все. Упевнений, ваш святковий стіл буде найкрасивішим. Готуйте із задоволенням і пишіть відгуки на рецепти. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.