Салат Мімоза з рибними консервами – покрокові рецепти

Доброго дня. Салат мімоза з консервою улюблений багатьма і сьогодні ми детально розглянемо, як його приготувати. Цей рецепт можна назвати класичним. Це рибний салат, ніжний і смачний, легкий і ситний. А ще він дуже красивий. В основі салату Мімоза — рибні консерви. Краще всього брати рибні консерви в олії, наприклад сардину, горбушу, тунця. Крім того, нам знадобиться картопля, морква, варені яйця, цибулю і майонез.

Салату Мімоза з рибними консервами – класичний рецепт

Варіантів приготування салату багато, але всі вони дуже схожі. Різниться тільки послідовність укладання шарів, і іноді додають інші інгредієнти. Але завжди залишається основа цього салату, а саме рибні консерви і овочі.

Інгредієнти:

  • Рибні консерви – 1б.
  • Яйця – 5шт.
  • Цибуля – 1шт.
  • Картопля відварна – 3шт.
  • Морква відварна – 3шт.
  • Майонез – 100гр.

Яйця відварити в круту, почистіть і відокремте білок від жовтка. Цибулину розрізати навпіл і на 30 секунд залийте окропом, щоб вийшла гіркота.

Картопля, морква, білок яєць і жовтків натріть на дрібній тертці в різні тарілки.

Цибуля дістаньте з окропу і дрібно наріжте. З консервованої риби вийміть кісточки

і розімніть виделкою в тарілці. Візьміть кулінарне кільце, покладіть його на блюдо. Першим шаром викладіть рибу.

Рибу змастіть тонким шаром майонезу. Наступним шаром викладіть яєчний білок.

Розрівняйте рівним шаром і змастіть майонезом. Наступним шаром викладіть моркву,

розрівняйте і також змастіть тонким шаром майонезу. На моркву нанесіть шар цибулі, цибулю нічим не змащуйте.

На цибулю викладіть шар тертої картоплі.

Шар картоплі змастіть майонезом і прикрасьте зверху яєчними жовтками.

Акуратно зніміть кільце. Салат готовий. Як бачите він готується дуже швидко, сподобається і гостям, і самим господарям будинку.

Приємного апетиту!

Салат Мімоза з сайрою – покроковий рецепт

Представляємо ще один популярний і улюблений багатьма салат мімоза з консервами. Нам знадобиться 1 банку рибних консервів, відварну картоплю, яйця, морква, цибулина, 300г. майонезу, кріп або будь-яка інша зелень для прикраси.

Інгредієнти:

  • Рибні консерви – 1б. (сайра)
  • Картопля відварна – 4шт.
  • Яйця варені – 5шт.
  • Морква відварна – 2шт.
  • Цибулина – 1шт.
  • Майонез – 300гр.
  • Зелень для прикраси.

Рибу разом з маслом перекладіть в тарілку і розімніть вилкою.

Цибулю дрібно наріжте, якщо цибулина велика – візьміть половину.

Відокремте жовтки від білків.

Білки натріть на середній тертці, теж саме виконайте з морквою і картоплею.

У центр блюда поставте сервірувальне кільце. Викладіть перший шар, це буде картоплю, але викладайте його не весь, а половину, залиште на другий шар.

Добре ущільніть, особливо вздовж кільця. Далі викладіть рибу. Розрівняйте і ущільніть.

На рибу викладіть шар цибулі. Нанесіть перший шар майонезу.

Розрівняйте шар майонезу. Зверху шар білків.

На білки нанесіть моркву.

Шар майонезу.

На майонез другий шар картоплі і останній шар майонезу.

Розрівняйте майонез. Верх салату по краях прикрасьте дрібно порізаним кропом, можете вибрати будь-яку іншу зелень.

Середину салату посипте вареними жовтками, розламуючи їх на шматочки руками.

Акуратно, не поспішаючи приберіть сервірувальне кільце. Салат Мімоза готовий.

Приємного апетиту!

Спеціально для тих, хто любить більше дивитися рецепти ніж читати, хочу показати відео рецепт приготування салату.