Салат цезар з куркою: прості класичні рецепти

Сьогодні будемо розглядати дуже неоднозначний рецепт. Він і простий, і складний одночасно. Складний він у своєму класичному виконанні, в якому був придуманий, а простий у сучасному приготуванні. Якщо трохи історії, то салат Цезар був придуманий американським кухарем італійського походження. Датою створення вважається 4 липня 1924 року, день незалежності американського народу.

В цей день величезна кількість відвідувачів відзначало національне свято і на кухні ресторану були істотно знищені запаси продуктів, а народ вимагав їжі. Ось Кардіні і придумав страву з того, що було на кухні. А були у нього, як говорить легенда: римський салат, яйця, сир пармезан, крутони і вустерський соус. Ці продукти і склали основу нового страви, яке в той день розійшлося на ура. І тільки трохи пізніше в рецепт були додані анчоуси.

Як це зазвичай буває, рецепт, потрапивши на нашу кухню, обріс такою кількістю варіацій, що років через двадцять його цілком можуть назвати споконвічно російським салатом. У сучасному класичному виконанні в нього вже входить курка, а вустерський соус часто замінюють майонезом. Всьому цьому є пояснення, спробуйте купити оригінальні інгредієнти в наших магазинах ?

Тому сьогодні ми розглянемо приготування Цезаря в сучасному виконанні, а в самому кінці я розповім, як приготувати оригінальний рецепт. Якщо ви плануєте прикрасити цим блюдом святковий стіл, то разом з легким Цезарем рекомендую приготувати більш ситну Мімозу.

Салат цезар з куркою – простий рецепт з сухариками і пекінською капустою

Як я вже сказав, приготувати Цезаря і легко, і складно. В оригінальному виконанні використовується римський салат, якого в наших магазинах я просто не бачив. Саме тому, наші господині давно замінили його на пекінську капусту або салат айсберг. Саме з пекінською капустою ми його зараз і приготуємо. Ну раз вже ми замінили один продукт, замінимо та інші. Замість вустерського соусу приготуємо саморобний, а пармезан замінимо на інший твердий сир. У підсумку вийде наш рідний, класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 1 качан (невеликий)
  • Куряча грудка – 1шт.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Рослинне масло – 70мл.
  • Сир – 100гр. (нідерландська)
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Прованські трави – щіпка
  • Лимонний сік – 1/4 лимона
  • Білий хліб для грінок
  • Кефір – 300мл. для маринування
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Як бачите за інгредієнтами, вони цілком доступні в будь-якому магазині і приготування не викличе ніяких складнощів. Починаємо приготування з курки.

Сиру грудку зазвичай просто відварюють, а потім нарізають на шматочки, але є одна проблема. Ні для кого не секрет, що грудка курки досить суха. Існує безліч варіантів як зробити м’якше куряче м’ясо, ми зазвичай використовуємо два з них: відбити молоточком курячі медальйони, або замаринувати. Сьогодні ми обрали другий, неодноразово перевірений варіант.

Для цього філе курки порізали на пластини товщиною близько 2см.

Перемістили їх у глибоку чашку і заливаємо маринадом. Для маринаду взяли півлітра кефіру, видавили в нього через прес зубчик часнику і порубали пару листочків розмарину, що росте на підвіконні. Потім все перемішали і залили курку. Так як ми це робили вранці, все залишили до вечора в прохолодному місці.

Усього цього можна і не робити, а просто відварити курку у воді, або купити в магазині готову. Все це на ваш розсуд.

Увечері, після роботи приступили до приготування салату. Для цього відрізаємо нижню частину качана капусти, листя там грубуваті і не придатні для салату. Листя моєму під проточною водою і обсушуємо на рушник.

Поки вони обсушиваются, обсмажуємо курячу грудку.

Для цього її витягуємо з кефіру, розкладаємо на спеціальній тарілці, підсолюємо і відправляємо в аерогриль, такий невеликий аналог духовки.

Час готування 15 хвилин при 180 градусів.

Отже, листя підсушуються, курка запікається, а ми поки приготуємо соус. Для цього два курячих яйця вбиваємо в глибоку чашку, додаємо дрібку сушеного часнику, видавлюємо лимонний сік четвертинки лимона і кладемо приблизно 50 грам тертого на дрібній тертці сиру.

Починаємо збивати блендером на низькій швидкості. Приблизно через 10 секунд кидаємо дрібку солі і починаємо додавати цівкою олію. Поступово соус починає густіти і досягає консистенції майонезу.

До речі, приготування соусу для салату, дуже схоже на оригінальний рецепт від Цезаря Кардіні. Він також використовував яйця і рослинне масло. А так як технологія дуже схожа на приготування майонезу, тому часто такий соус замінюють саме на майонез.

Нам залишилося підготувати ще один інгредієнт – сухарики. Для цього білий хліб ріжемо на невеликі шматочки, розміром приблизно 1-1,5 см. Відправляємо їх в чашку. Додаємо дрібку сушеного часнику, трохи прованських трав, солі і поливаємо невеликою кількістю рослинного масла. Все добре перемішуємо, домагаючись рівномірного змочування сухариків маслом.

Дивіться також:  Соус Бешамель – рецепт приготування в домашніх умовах

Трави можна не використовувати, все на ваш розсуд. У сушеного часнику є одне дуже гарне властивість, він проникає в хлібні пори і не горить у духовці, на відміну від свіжого.

Коли курка в аерогрилі готова, витягуємо її, і відразу слідом відправляємо обсмажуватися грінки. Температуру ставимо 150 градусів і будемо чекати появи золотистої скоринки.

Поки готуються наші грінки, приступаємо до складання салату. Листя пекінської капусти рвемо руками в глибоку тарілку іл каструлю і заливаємо соусом. Добре перемішуємо руками, домагаючись рівномірного розподілу соусу, але при цьому не докладаючи зусиль, щоб листя не пом’ялися і залишилися повітряними.

Потім листя розкладаємо на порційні тарілки.

Курку нарізаємо на шматочки розміром 1,5-2см і розкладаємо зверху листя капусти.

Поки ми все це робили, у нас приготувалися грінки. Дістаємо їх з гриля і відправляємо на салат.

А тепер заключна частина. Посипаємо натертим на крупній тертці сиром.

На цьому приготування Цезаря можна вважати закінченим. Подаємо все на стіл.

Приємного апетиту!

Простий класичний рецепт салату Цезар з куркою

Салат Цезар це в першу чергу соус, потім зелень і грінки. Саме ці інгредієнти залишилися в класичному поданні про цю страву. А все інше вже авторські доповнення. Подивіться, що у нас вийшло.

Інгредієнти:

  • Салат Айсберг – 500гр.
  • Куряче філе – 200гр.
  • Помідори черрі – 6шт.
  • Яйце перепелине – 6шт.
  • Сир пармезан – 50гр.
  • Бекон – 100гр.
  • Олія оливкова – для обсмажування м’яса
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Для соусу:

  • Яйце куряче – 2шт.
  • Оливкова олія – 4ст.л.
  • Гірчиця столова – 1ч.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Бальзамічний оцет – 2ст.л. (або лимонний сік)
  • Сир пармезан – 50гр.

Для грінок:

  • Батон
  • Олія оливкова – 2ст.л.
  • Прованські трави – щіпка

Куряче філе нарізаємо на невеликі медальйони. Солимо, перчимо і обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді з обох сторін. Приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.

Потім м’ясо викладаємо на паперовий рушник і витираємо від залишків масла і нарізаємо на довгі шматочки.

Перепелині яйця відварюємо до крутого стану. Остуджуємо, очищаємо від шкаралупи і розрізаємо на половинки.

Помідори черрі миємо й розрізаємо на дві частини.

Салат Айсберг нарізаємо на великі шматочки, або просто рвемо руками.

На суху розігріту сковороду викладаємо шматочки бекону і обсмажуємо з обох сторін приблизно по 3 хвилини.

Батон нарізаємо на кубики розміром близько 2см і кладемо в миску. Посипаємо дрібкою прованських трав і поливаємо оливковою олією. Добре перемішуємо, щоб всі шматочки батона смазались і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Відправляємо деко в розігріту до 150 градусів духовку для запікання грінок хвилин на 10-15.

Завдяки пергаменту, грінки не будуть підгоряти знизу і отримають рівномірну просмажування.

Тепер приготуємо курячі яйця. Для цього відправляємо їх в киплячу, обов’язково солону воду, рівно на одну хвилину. Потім виймаємо їх з окропу і опускаємо в холодну воду і даємо добре охолонути.

Якщо опускати яйця в киплячу воду, то дуже великий ризик, що вони лопнуть. А солона вода не дасть вмісту яєць витікати. Ви, звичайно, можете запитати, а навіщо їх класти в окріп на хвилину? Відповім, так придумав Кардіні і це йде з оригінального рецепту.

Приготуємо соус. У чашу наливаємо оливкову олію, бальзамічний оцет, додаємо столову гірчицю, видавлюємо через прес часник, додаємо пару варених яєць і додаємо натертий на дрібній тертці сир. Все це вміст збиваємо блендером до пюреобразного стану близько однієї хвилини.

На цьому етапі у нас підготовлені всі інгредієнти. Починаємо збирати салат, але будемо це робити відразу в порційних тарілках.

Листочки зелені кладемо в тарілку і трохи поливаємо соусом. Зверху викладаємо шматочки м’яса і бекону.

Потім половинки яєць і помідорів. Посипаємо сухарями і тертим сиром. В кінці знову злегка поливаємо соусом.

Приємного апетиту!

Як приготувати Цезар з куркою, сухариками і майонезом

Як я вже писав, що оригінальне приготування соусу для салату дуже схоже на приготування майонезу. Тому рішення замінити соус на майонез є цілком природним. Смак, звичайно, виходить інший, але найчастіше він навіть краще, він нам більш звичний.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 150гр. (грудка)
  • Салат листовий – 1шт.
  • Помідори черрі – 10шт.
  • Яйце перепелине – 10шт.
  • Білий хліб для сухариків
  • Сир – 50гр.
  • Сіль, часник сушений, перець чорний – за смаком

Для соусу:

  • Майонез – 2ст.л.
  • Сік половинки лимона
  • Часник – 1 зубчик
  • Гірчиця столова – 1ч.л.

Курячу грудку ріжемо на пластини товщиною близько 2см. Солимо, перчимо, посипаємо сушеним часником і відправляємо на розігріту з рослинною олією на середньому вогні сковороду. Обсмажуємо під кришкою з двох сторін до готовності.

Дивіться також:  Курячий рулет – кращі рецепти рулету з курки

Перепелині яйця відварюємо протягом 5-6 хвилин. Потім охолоджуємо в холодній воді і очищаємо.

Можу розповісти про наш спосіб чищення перепелиних яєць. Яйце спочатку прокатуємо долонькою по обробній дошці, щоб вся шкаралупа потріскалася, а потім, надриваючи нігтями плівочку, видаляємо шкаралупу. Яйця, які полежали, чистяться дуже легко. Проблема з’являється тільки при чищенні свіжих яєць, якщо ви знаєте як спосіб полегшити чищення саме свіжих яєць, прошу поділитися в коментарях.

Шматочки хліба нарізаємо кубиками розміром 1,5 см і кладемо в миску. Посипаємо сухим часником, перчимо і збризкуємо невеликою кількістю рослинного масла. Все добре перемішуємо. Потім відправляємо на суху сковороду і обсмажуємо до хрусткого стану на вогні, трохи більше мінімального.

Готову курку нарізаємо тонкою соломкою, а помідори і яйця на половинки.

Готуємо соус. Для цього майонез, гірчицю, сік лимона і часник, пропущений через прес, добре перемішуємо ложкою в зручній чашці.

Листя салат моєму під проточною водою, обсушуємо рушником і нарізаємо великими шматочками.

Тепер у нас всі підготовлені інгредієнти і переходимо до складання готового страви. На тарілку викладаємо шар зелених листя. Зверху листя кладемо шматочки курки і поливаємо соусом.

На м’ясо красиво розкладаємо половинки чері.

Між помідорками половинки перепелиних яєць.

Овочерізкою нарізаємо платівки сиру і поливаємо зверху соусом.

У вільний простір викладаємо сухарики.

Ось так легко можна зробити дуже смачний салат.

Приємного апетиту!

Цезар з куркою і без майонезу

А ось ще один рецепт приготування салату без майонезу. Майже все те ж саме, але не зовсім. Як я писав в самому початку від класичного залишилася тільки зелень, соус і сухарики. А ось приготування сухариків як раз інше.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 350гр.
  • Салат латук – 2шт.
  • Помідори черрі – 300гр.
  • Батон білий – для сухариків
  • Сир пармезан – 150гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Олія оливкова – 80мл.
  • Лимон -1/4шт.
  • Гірчиця столова – 2ч.л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. І почнемо з сухариків. Батон нарізаємо кубиками розміром приблизно по 1,5 см, розкладаємо на деко і сушимо в духовці близько 10 хвилин при температурі 120 градусів.

Поки сохнуть сухарики, відокремимо жовтки яєць від білків і дрібно наріжемо свіжий часник.

Нагріваємо сковороду на вогні, наливаємо тонкий шар оливкової олії і відправляємо половину часнику. Трохи обсмажуємо, приблизно одну хвилину на середньому вогні, щоб часник відкрив свій аромат. Потім перекладаємо на сковороду сухарики з духовки і обсмажуємо, поки сухарики не вберуть в себе все масло і знімемо сковороду з вогню.

Тепер приготуємо соус. Жовтки збиваємо виделкою до однорідного стану. Потім додаємо залишки порубаного часнику, видавлюємо сік четвертинки лимона і добре перемішуємо.

Додаємо оливкову олію і натертий на дрібній тертці сир. Все ще раз добре перемішуємо виделкою.

Зовсім необов’язково перемішувати вікою, це можна зробити міксером або блендером. Просто так шматочки часнику залишаються цілими, що надає певний шарм страви.

Помідори черрі ріжемо на четвертинки. А листя салату розрізаємо на великі шматочки, або просто рвемо руками.

Куряче філе ріжемо пластинками з товщиною приблизно 1,5-2см. Потім їх підсолюємо, перчимо й перемішуємо, щоб шматочки рівномірно вкрилися перцем і сіллю. Відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо приблизно по 4 хвилини з кожного боку з обох боків на середньому вогні.

На цьому підготовку інгредієнтів можна вважати закінченою і переходимо до складання страви. На тарілку викладаємо листя салату. На нього зверху шматочки черрі і курки. Поливаємо все соусом, викладаємо сухарики і посипаємо залишками тертого сиру.

Приємного апетиту!

Рецепт Цезаря з сухариками і помідорами

На перший погляд рецепти Цезаря схожі один на одного. Це дійсно так, ніж вони можуть відрізнятися один від одного інгредієнти однакові. Тільки технологією їх приготування і деякими тонкощами.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400гр.
  • Салат айсберг – 450гр.
  • Помідори черрі – 200гр.
  • Батон білий – 1/4 булки
  • Сир пармезан – 50гр.
  • Яйце перепелине – 5шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Часник сушений – 1/2ч.л. для сухариків
  • Оливкова олія – для сухариків

Соус:

  • Яйце куряче – 2шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сир пармезан – 50гр.
  • Олія оливкова – 50мл.
  • Сік лимона – 1ст.л.
  • Гірчиця столова – 1ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спочатку приготуємо сухарики. Батон розрізаємо на шматочки і зрізаємо зовнішню кірку. Потім розрізаємо на однакові кубики і перекладаємо в глибоку миску. Посипаємо сушеним часником, скроплюємо оливковою олією і добре перемішуємо, намагаючись рівномірно змастити всі боки. Потім перекладаємо на деко і відправляємо в духовку з температурою 160-180 градусів на 10-15 хвилин.

Дивіться також:  Королівська ватрушка з сиром в мультиварці

Філе курки розрізаємо на шматочки товщиною приблизно 1,5 див. Потім солимо, перчимо, добре перемішуємо і приступаємо до обсмажуванню.

На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо курку. Обсмажуємо до готовності на середньому вогні з обох сторін. На це потрібно приблизно по 4-5 хвилини на кожну сторону. Потім викладаємо на паперовий рушник для видалення залишків олії. Після цього розрізаємо на невеликі шматочки.

Розмір шматочків може бути абсолютно довільний, просто прийнято дотримуватися правила: шматочок повинен влазити цілком в рот ?

Перепелині яйця відварюємо в киплячій воді протягом 5 хвилин. Потім відразу перекладаємо в холодну. Це робиться для полегшення чищення. Далі очищаємо від шкаралупи і розрізаємо на половинки.

Помідори черрі ділимо на четвертинки.

Основна все підготували, залишився соус. Для соусу курячі яйця опускаємо в окріп і варимо рівно одну хвилину. Потім витягуємо і охолодити в холодній воді. Після охолодження вбиваємо їх у чашу блендера. Додаємо до яєць пропущені через прес два зубчики часнику, лимонний сік, чайну ложку гірчиці і натертий на дрібній тертці пармезан. Трохи солимо, перчимо і добре збиваємо блендером.

Тепер переходимо до складання салату. На тарілку викладаємо зелене листя Айсберга. Зверху викладаємо курку і тонкі пластинки пармезану. Платівки сиру нарізали овочечисткою.

Розкладаємо сухарики і поливаємо соусом. У завершенні викладаємо шматочки помідорів і половинки перепелиних яєць.

Ніякого чіткого правила викладання інгредієнтів на тарілку немає. Кількість помідор, сухариків і курки кладіть по своєму смаку. Все розкладається в довільному порядку, головне, щоб гарно виглядало.

Приємного апетиту!

Салат цезар з дуже смачним оригінальним соусом

Як я обіцяв спочатку, зараз буде оригінальний рецепт приготування салату Цезар. З римського салату, з вустерским соусом, з анчоусами. Хоч в оригінальному не передбачена курка, але ви обов’язково в кінці її покладіть…або не кладіть, загалом влаштовуйтеся зручніше і починаємо.

Інгредієнти:

  • Салат ромейн – 1 пучок
  • Батон білого хліба – для сухариків
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Олія оливкова – 70-80мл.
  • Пармезан – 50-70гр.
  • Часник сушений – щіпка для сухариків
  • Часник свіжий – 1 зубчик для соусу
  • Паста з анчоусів – 1/2ч.л. для соусу
  • Вустерський соус – 40 мл. для соусу
  • Лимонний сік – від 1/4 лимона для соусу
  • Прованські трави – щіпка для сухариків
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування почнемо з сухариків. Для цього батон нарізаємо на шматочки товщиною приблизно по 1,5 див. У шматочків зрізаємо верхню скоринку, а потім нарізаємо на кубики. Відправляємо на деко, застелене пергаментом. Підсолюємо, посипаємо сушеним часником і перемішуємо.

Солити краще дрібною сіллю, вона краще потрапляє в пори хліба. Це ж відноситься і до сушеному часнику.

Посипаємо дрібкою прованських трав і скроплюємо оливковою олією, приблизно 1 столова ложка. Потім акуратно перемішуємо. Відправляємо деко в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 15 хвилин.

Правильніше орієнтуватися не на час обсмажування, а на появи золотистої скоринки на сухарики.

Тепер приготуємо соус. Курячі яйця опускаємо в киплячу солону воду рівно на одну хвилину. Через хвилину перекладаємо в холодну воду для охолодження. Потім вбиваємо яйця в миску.

Вода для варіння повинна бути солоною, це попередить витікання білка якщо яйце трісне.

У миску кидаємо дрібку солі і збиваємо секунд 5-10 блендером на низькій швидкості.

Потім продовжуючи збивати вливаємо тонкою цівкою оливкова олія. Продовжуємо збивати ще приблизно одну хвилину.

Додаємо в миску приблизно 50гр тертого пармезану, мелкопорезанный зубчик часнику, пасту з анчоусів, вустерський соус і сік четвертинки лимона. Тепер все це збиваємо блендером до однорідного стану. На цьому приготування соусу закінчено.

Продовжуємо далі. У салату відрізаємо нижню, щільну частину, а листя рвемо руками на великі шматочки в глибоку миску. Потім листя заливаємо соусом і перемішуємо.

Великі шматочки листя набагато зручніше перемішувати руками. В цілях гігієни можна одягнути латексні рукавички. Якщо листя салату у вас багато, змішуйте з соусом порціями. Намагайтеся листя не м’яти, вони повинні залишитися повітряними.

Тепер всі підготовлені інгредієнти. Листя в соусі розкладаємо в красиві тарілки. Викладаємо На листя сухарики.

А на самий верх тонкі пластинки пармезану.

Сир на пластинки найзручніше нарізати овочечисткою. Вони виходять дуже тонкі, як раз те, що нам потрібно.

Вийшло блюдо подаємо на стіл. Великим любителям курки слід покласти кілька шматочків, впевнений їм так більше сподобається.

Ось так готується оригінальний рецепт салату Цезар.

Приємного апетиту!

Багато хто любить дивитися відео рецепти, особливо після їх прочитання. Тому у мене є відео, яким я хочу з вами поділитися. Шеф-кухар ділиться секретами приготування цієї страви.

На цьому у мене все. Сподіваюся, ви знайшли все, що вас цікавило. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.