Рецепти салату з копченою куркою і ананасами

Гарний святковий стіл – це гармонія, поєднання смачних і апетитних страв, душевно і з любов’ю приготованих дбайливими господарями. Так хочеться, щоб кожен з кулінарних шедеврів, що стоять на столі, мав свою «родзинку», свій незабутній почерк. Саме такими якостями володіють, на мій погляд, страви, які сьогодні я хотів би порекомендувати вам.

Це салати з копченою курочкою і ананасами. Надзвичайно смачні, одночасно легкі і ситні, вишукані і прості одночасно. Такі страви дуже добре виглядають на святковому столі в оточенні інших салатів і закусок. Їх можна приготувати і як окрему страву, і цілком гідно нагодувати ввечері сім’ю після трудового дня. Всі будуть ситі і задоволені.

Я спеціально підібрав для вас кілька різних рецептів, дуже вони мені сподобалися. У кожному є особливості, що який-небудь інгредієнт, що надає певний шарм або цікавий смак. Який краще? Вирішувати вам, мої дорогі читачі. Отже, починаємо творити.

Салат з копченою куркою і ананасами – класичний рецепт з консервованими ананасами

Дуже простий, смачний і швидкий салат, який можна приготувати буквально за 10 хвилин, що особливо важливо перед святами, коли часу ні на що не вистачає. Або раптом нагрянули гості, або вечір робочого дня, ви втомилися і робити нічого не хочеться. Загалом цей рецепт просто знахідка.

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 300-400гр.
  • Ананаси – 1 банка (консервовані)
  • Сир твердий – 200-300гр.
  • Пекінська капуста – 600-800гр.
  • Майонез – 300гр.

Дрібно шаткуємо пекінську капусту.

Сир нарізаємо на невеликі кубики.

Курячу грудку також нарізаємо невеликими кубиками.

Ананаси з банки акуратно витягуємо, і кладемо на сито, щоб видалити зайву рідину. Потім нарізаємо такими ж кубиками, як і грудку.

Відразу відповім на питання: чи можна використовувати натуральні ананаси замість консервованих? Можна, але такий салат можна залишати недоеденным на наступний день. Вся справа у ферментах, що перебувають у свіжих ананасах, вони розщеплюють білок. Ферменти здатні практично розчинити вашу курку всього за одну ніч, перетворивши її на жалюгідні слизькі грудочки. А в консервованих фруктах ці ферменти відсутні.

Взагалі намагаємося все нарізати однаковими шматочками, наприклад кубиками розміром близько 1см.

Від розміру нарізки сильно залежить смак салату. Спробуйте все нарізати шматочками 1см і в два рази більше. Ви здивуєтеся, наскільки смак готового блюда відрізняється.

Всі нарізані інгредієнти перекладаємо в глибоку миску.

Додаємо майонез і добре перемішуємо. Все, салат готовий. Подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Рецепт салату з копченою куркою, сиром і яйцем приготованого шарами

Наступний рецепт у нас буде цікавий. Ми додамо корейську моркву, вона додасть страві яскравості і виразності. Гості будуть здивовані новим смаком від такого поєднання продуктів.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 250гр. (копчена)
  • Ананаси консерв. – 150гр.
  • Морква корейська – 200гр.
  • Жовтки – 5 шт.
  • Сир твердий – 170гр.
  • Майонез – 200гр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками. Сир натираємо на крупній тертці. Ананаси нарізаємо шматочками розміром не більше 1см. Все перекладаємо в різні миски.

Дивіться також:  Оселедець під шубою – класичний рецепт і послідовність шарів

Переходимо до складання салату. Сервірувальне кільце встановлюємо на красиве блюдо і першим шаром відправляємо корейську моркву. Рівномірно розподіляємо по дну тарілки і злегка ущільнюємо.

Другим шаром викладаємо шматочки курки. Рівномірно розподіляємо і промазуємо майонезом.

Наступним шаром натираємо відварені курячі жовтки. Їх також акуратно розподіляємо по всій поверхні.

На жовтки викладаємо шматочки ананасів, які також добре промазуємо майонезом.

Злегка перчимо чорним перцем і посипаємо тертим сиром. Потім салат відправляємо в холодильник на 1 годину настоятися.

Для настоювання ми зазвичай відправляємо в холодильник, не знімаючи кільце. Звичайно, його можна зняти, але уявіть холодильник перед святом 😊 Він зазвичай повний заготовок і ненавмисно пошкодити страву можна дуже легко. Кільце в цьому випадку добре охороняє готову страву від пошкоджень.

Після настоювання акуратно знімаємо кільце і прикрашаємо гілочками зелені.

Потім подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з копченою куркою, ананасами і кукурудзою

Друзі, якщо у вас скоро Новий рік, то ця стаття як раз до речі. Ми зробимо смачний салат і прикрасимо його у вигляді ялинки. А якщо у вас на носі інше свято, то просто включивши уяву ви прикрасите самим підходящим способом.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300гр. (копчене)
  • Ананаси консерв. – 200гр.
  • Кукурудза консерв. – 200гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Майонез –
  • Цибулю зелений, гранат – для прикраси

Курочку нарізаємо невеликими кубиками, розміром приблизно 1см. до Речі, замість копченого м’яса можна використовувати просто варене.

Курячі яйця нарізаємо дрібним кубиком.

Ананаси нарізаємо кубиками такого ж розміру, як і м’ясо.

Всі нарізані продукти відправляємо в миску. В миску, додаємо майонез і консервовану кукурудзу. Все добре перемішуємо.

На цьому салат практично готовий, можна просто подати на стіл. Але у нас же свято на носі, тому прикрашати будемо під новорічну ялинку. З миски всі викладаємо на велику тарілку і акуратно, ложкою надаємо зовнішній вигляд ялинки.

Зверху густо посипаємо порубаним зеленою цибулею, він у нас імітує хвою.

А зернятками кукурудзи і граната розвішуємо на ялинці гірлянди. І потім цю красу подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Копчена курка з ананасами і грибами

Простий, смачний, поживний і красивий. Це все синоніми салату, рецепт якого ви зараз прочитаєте. Гриби і курка дають поживність, а ананаси ніжність та соковитість. А всі разом… втім, спробуйте самі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200гр. (копчене)
  • Гриби – 400гр.
  • Яйця – 5шт.
  • Ананаси консерв.- 1б. (560гр.)
  • Майонез – 150гр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинне масло – для обсмажування

Спочатку підготуємо гриби. Для цього їх нарізаємо дрібними шматочками або соломкою. Потім обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинним маслом. Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні до випаровування всієї рідини. Як правило, на це йде 10-15 хвилин. Підсолюємо і перчимо в кінці смаження.

Дивіться також:  Соус Бешамель – рецепт приготування в домашніх умовах

Ананаси виймаємо з банки і нарізаємо шматочками розміром не більше 1см. Зайвий сік виливаємо.

Копчену курячу грудку ріжемо на шматочки довільної форми, але не грубо.

Яйця відварюємо круто. Потім охолоджуємо, чистимо і білки відділяємо від жовтків. Потім натираємо на тертці в різні миски. І переходимо до складання салату.

Сервірувальне кільце діаметром 18см встановлюємо на тарілку. Першим шаром викладаємо шматочки м’яса.

Трохи приминаем і змащуємо майонезом.

Скільки мазати майонезу дивіться самі. Якщо ви любитель калорійної їжі, намастіть погустіше. Ми ж вважаємо за краще не таку жирну їжу, у нас дуже тонкий шар майонезу. Можна, звичайно, взагалі без майонезу, але він надає салату правильний смак 😊

Другим шаром викладаємо гриби. Гриби також змащуємо майонезом.

Потім робимо шар ананасів. Поверх них яєчні білки. Білки добре розрівнюємо, трохи приминаем і змащуємо майонезом.

Закінчуємо всі верстви жовтками, просто посипаємо ними зверху і розрівнюємо. Потім салат в кільці прибираємо в холодильник мінімум на пару годин для настоювання.

По закінченні часу сервірувальне кільце акуратно знімаємо, а страву подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Курка з ананасами і сиром

Наступний салат просто красень. Таким можна прикрасити абсолютно будь-який святковий стіл. А смак який, ммм… Посудіть самі: курка, ананаси, гриби і чорнослив. Від цього не встоїть ніхто!

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 400гр.
  • Ананаси консерв. – 200гр.
  • Гриби – 300гр. (печериці)
  • Сир твердий – 200гр.
  • Яйця курячі – 2шт.
  • Чорнослив без кісточок – 100гр.
  • Горіхи волоські – 80гр. (половинки)
  • Майонез – 50-100гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лист салату для прикраси.

Запасаємося кількома тарілками і починаємо готувати інгредієнти, кожен у свою тарілку. Куряче філе нарізаємо невеликим кубиком.

Ананаси відокремлюємо від соку і нарізаємо кубиками такого ж розміру, як і м’ясо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Яйця відварюємо і дрібно нарізаємо.

Чорнослив попередньо замочуємо в гарячій воді приблизно на 20 хвилин. Потім відокремлюємо від води і нарізаємо дрібною соломкою.

З грибами трохи складніше. Нарізаємо їх дрібними шматочками і обсмажуємо на середньому вогні в сковороді з рослинним маслом. Обсмажуємо приблизно 10-15 хвилин до випаровування вологи. Потім перекладаємо в тарілку для охолодження.

Коли всі інгредієнти готові, переходимо до складання салату. На красивій тарілці першим шаром викладаємо куряче м’ясо. Розрівнюємо його і змащуємо майонезом.

Другим робимо шар з ананасів

На них викладаємо шар нарізаних яєць. Яйця розрівнюємо, трохи приминаем, щоб салат тримав форму і змащуємо майонезом.

Зверху яєць робимо шар з обсмажених грибів. Його також змащуємо.

І завершальним п’ятим шаром викладаємо чорнослив, який також змащуємо майонезом.

Залишилося тільки все прикрасити. Рясно посипаємо зверху тертим сиром і надаємо акуратну, рівну форму.

Лист зеленого салату розрізаємо на смужки і формуємо квіточку, який буде красуватися на нашому салаті. Прикрашаємо шматочками чорносливу. Навколо викладаємо половинки волоських горіхів. Даємо настоятися хвилин 30-60 і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Королівська ватрушка з сиром і яблуками – рецепт з фото

Салат з ананасами, копченою куркою і пекінською капустою

Наступний рецепт не простий, він загадка. Зовні виглядає як велика гора пекінської капусти. Але варто тільки залізти в неї ложкою, як все відразу здивуються. Під капустою ховається справжнє частування.

Інгредієнти:

  • Грудка копчена – 1шт.
  • Пекінська капуста – 1/2 качана (середнього)
  • Ананаси консерв. – 1 банка
  • Майонез – 200мл.
  • Сир твердий – 150гр.
  • Маслини, цибуля зелена – для прикраси

Підготуємо всі інгредієнти, кожен у свою тарілку. Куряче філе нарізаємо дрібним кубиком.

Ананаси нарізаємо кубиком не більше 1см. Всю нарізану масу віджимає від зайвого соку.

Пекінську капусту відрізаємо від жорсткого підстави, а решту зелень дрібно шаткуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

На цьому підготовка інгредієнтів закінчена і переходимо до складання салату. На красиву тарілку першим шаром викладаємо копчену курку.

Розрівнюємо, трохи приминаем і наносимо тонку сіточку майонезу.

Наступний шар робимо з ананасів, який також змащуємо.

Наступний шар тертого сиру. Змащуємо.

І останнім шаром, поверх сиру, викладаємо пекінську капусту.

Трохи прикрашаємо шматочками маслин і посипаємо порубаним зеленою цибулею. Даємо настоятися близько години і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з копченою куркою і ананасами Мулен Руж

Дуже соковитий, ніжний салат з куркою. Чудове поєднання м’яса та ананасів. Красивий зовнішній вигляд як Мулен Руж. Це блюдо стане родзинкою вашого столу.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200гр.
  • Ананаси консерв. – 300гр.
  • Картопля – 2шт.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Майонез – 200гр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Підготуємо всі інгредієнти. Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Потім охолоджуємо і натираємо на крупній тертці.

Куряче філе нарізаємо тонкою соломкою.

Ананаси нарізаємо дрібними шматочками.

Яйця відварюємо круто. Потім очищаємо, білки відділяємо від жовтків і натираємо на дрібній тертці в різні миски.

Починаємо збірку салату. Сервірувальне кільце, або розбірну форму діаметром 22 см встановлюємо на красиве блюдо. Першим шаром викладаємо тертий картопля. Розрівнюємо, трохи приминаем і перчимо.

Змащуємо тонким шаром майонезу.

Товщину шару вибирайте на свій смак. Тут єдиних рекомендацій немає, для себе ми робимо дуже тонкий шар.

Другим шаром розкладаємо куряче м’ясо. Його також змащуємо.

Третій шар робимо з шматочків ананасів, які попередньо трохи віджати від зайвої соку. Змащуємо.

Залишилося тільки прикрасити страву.

По колу викладаємо яєчні білки, а посередині жовтки. Розкладаємо гілочки зелені. Приблизно, як на фотографії.

Салат у формі прибираємо в холодильник на пару годин настоятися. Потім акуратно знімаємо форму і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

А спеціально для любителів видерецептов, я знайшов один дуже цікавий. У ньому показано як зробити листковий салат на новий рік. Але за мотивами рецепта таке блюдо можна приготувати на будь яке свято.

На цьому у мене все. Упевнений, ваш стіл буде просто непереборний. Ну а я з вами прощаюся, чекаю коментарів і до нових зустрічей.