Прості рецепти повидла з яблук на зиму в домашніх умовах

Одна з улюблених народних солодощів – яблучне повидло. Я його пам’ятаю ще з дитсадка, там ми наминали пиріжки, наповнені цим чудовим ласощами. А ще ми його просто мазати на хліб і уминали з чаєм. Але смачніше всього, якщо спочатку на хліб намазати тонкий шар вершкового масла, а потім вже повидло. Згоден, дуже калорійно, але зате як смачно!

Рецептів приготування такого частування багато, але насправді вони обертаються навколо простих дій – яблука спочатку трохи розм’якшують, потім подрібнюють і уварюють до необхідної консистенції. Три простих дії, але яка ж смакота виходить. Тому багато рецептів я описувати не буду, це ні до чого, зупинюся на самих основних. Зрозумівши суть приготування повидла, ви завжди зможете його зробити, навіть із закритими очима.

Дуже рекомендую спробувати повидло з оладки на кефірі, впевнений, вам дуже сподобається. А поки давайте перейдемо безпосередньо до рецептами. Влаштовуйтеся зручніше, або навпаки, закочуйте рукави і бігом на кухню.

Як зварити повидло з яблук на зиму в домашніх умовах

Недалеко від нашого будинку знаходяться старі занедбані сади, що належали раніше якомусь радгоспу. Як часто водиться, радгосп розвалили, а сади залишилися без господаря. Серед дерев місцеві підприємці влаштовують для дітей гру Зірниця. Ось у цих садах і ми набрали яблук для повидла. Зовні непоказні, але ідеально підходять для нашого рецепта, з яким я вас і знайомлю.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 1:1 по масі пюре
  • Вода – 100-150мл.

Яблука миємо, перебираємо від порченных і червивих.

Розрізаємо на 4 частини і видаляємо серединну частину з кісточками. Шкірку не зрізаємо.

Ми використовували яблука «Уральські наливні». Вони невеликі, але дуже солодкі, з тонкою шкіркою. У таких шкірку видаляти не потрібно.

У яблук взагалі шкірку для повидла видаляти не можна, так як пектини в основному знаходяться саме в ній. Якщо одріжете — густого повидла не отримаєте.

Всі часточки засипаємо в пароварку, закриваємо кришкою і ставимо таймер на 25 хвилин.

Замість пароварки можна використовувати просте сито. Складіть в нього часточки яблук і потримайте над парою хвилин 20-25.

Дивіться також:  Малинове варення на зиму – прості рецепти варення з малини

По закінченні часу весь вміст пароварки зважуємо і перекладаємо в блендер. До того часу всі часточки будуть м’які і розпарені. Подрібнюємо до однорідної маси з консистенцією пюре.

Беремо кількість цукру, що по масі дорівнює яблучного пюре, висипаємо в каструлю або емальований таз. Додаємо воду і перемішуємо.

Цукор ставимо на повільний вогонь, помішуємо до повного розчинення. Приблизно через 2-3 хвилини кипіння, весь цукор розчиниться, і сироп буде готовий.

У ємність з сиропом викладаємо яблучне пюре.

Перемішуємо до однорідної маси. На повільному вогні варимо приблизно 20-25 хвилин.

Повидло загусне і стане бурштинового кольору.

Після закінчення часу, гаряче повидло розливаємо в банки. Обов’язково залишаємо трохи поласувати.

От і все. Густе ласощі ідеально підходить для пиріжків, воно не розтікається, добре тримає форму. Звичайно, цукру в ньому багато, але якщо використовувати з прісним тістом, то виходить цікавий контраст смаку.

Приємного апетиту!

Густе яблучне повидло для пиріжків – рецепт для мультиварки

У попередньому рецепті я показав, як зробити дуже густе повидло, більше схожа на желе. Воно ідеально підходить ласунам. Але якщо багато цукру не ваш коник, його можна покласти набагато менше. А якщо ви прихильник рецептів в мультиварці, то ідеальним рецептом для вас буде наступний.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 500гр.
  • Лимон – 1/2шт.
  • Вода – 300мл.

У чашу мультиварки наливаємо воду і видавлюємо сік половини лимона.

Яблука миємо, перебираємо від зіпсованих, ріжемо на дольки і видаляємо серцевину з кісточками. Потім всі часточки відправляємо в каструлю.

Засипаємо все цукром. Цукор рівномірно розподіляємо по поверхні. Закриваємо кришку і включаємо режим «Мультиповар» на 120 градусів і 1 годину.

За час приготування відривайте кришку і дивіться як розварюються яблука. Якщо ви побачите, що вони стали м’якими, можна вимкнути.

По закінченні часу подрібнюємо блендером всю масу в пюре.

Завдяки лимонному соку, пюре не змінює колір, а залишається смарагдово-зеленого кольору.

На цьому можна зупинитися. Повидло вже готове. Але яблука у всіх різні, щільні або водянисті. Тому для більшої густоти можна включити режим «Мультиповар» на 120 градусах ще на 15-30 хвилин. Кришку мультиварки при цьому не закривайте.

Дивіться також:  Варення з вишні без кісточок на зиму – рецепти вишневого варення

Гаряче повидло розливаємо по банках і закатуємо кришками. Зберігається воно може і в теплі.

Приємного апетиту!

Яблучне повидло з апельсином і абрикосами на зиму

Упевнений, ви такого ніколи не пробували. Як відомо самі сильні запахи у абрикоса і апельсина, так чому б їх не додати до яблук. Обов’язково спробуйте і ви приємно здивуєтеся результатом.

Інгредієнти:

  • Яблука – 2кг
  • Вода – 200мл.
  • Абрикоси – 1-1,5 кг
  • Апельсин – 1 великий
  • Цукор – 1:1 по масі пюре

Яблука миємо, прибираємо зіпсовані і поїджені черв’яками. Розрізаємо довільними шматочками і видаляємо серцевину з кісточками.

Абрикоси моєму, видаляємо кісточки і подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку в окрему каструлю.

Друзі, хочу зауважити, що в кожному рецепті, блендер можна замінити на м’ясорубку з дрібною решіткою. Тут кому як зручніше.

Яблука відправляємо в каструлю, додаємо воду і ставимо на середній вогонь. Проварюємо до м’якості приблизно 15-20 хвилин.

Якщо каструля з тонким дном, обов’язково перемішуйте масу, інакше може підгоріти.

Поки фрукти варяться, натремо цедру апельсина на дрібній тертці. М’якоть нарізаємо шматочками, щоб було зручно складати в блендер.

Не забудьте видалити кісточки і білий шар між цедрою і м’якоттю. Він може дати гіркоту.

Апельсин подрібнюємо в блендері.

Коли яблука повністю розм’якшаться, витягаємо їх з каструлі, даємо трохи охолонути і протираємо через сито.

Звичайно, можна подрібнити блендером, але, друзі, як не крути, а після блендера можуть залишитися неподрібнене шматочки. І тільки сито дасть однорідну консистенцію. Ідеально якщо ще абрикосове пюре і подрібнений апельсин протерти через сито.

Потім з’єднуємо абрикосове і яблучне пюре, додаємо подрібнений апельсин. Визначаємо вагу отриманої маси і додаємо таку ж кількість цукру.

Невелика хитрість: перед приготуванням повидла я зважую каструлю, в якій все буду з’єднувати. А коли всі фрукти і апельсин перемішую разом, зважую знову каструлю. Різниця у вазі і буде маса фруктового пюре.

До фруктового пюре додаємо цукор. Ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо при відкритій кришці, 20-30 хвилин.

Дивіться також:  Як зварити варення з жимолості з цукром на зиму: прості рецепти

Уваривайте до потрібної консистенції. Наприклад, якщо використовувати яблука білий налив, то через 20 хвилин повидло буде густе. Але якщо використовувати інший сорт, більш водянистий, то доведеться уварювати хвилин 30, або навіть більше.

Гаряче повидло розкладаємо в стерилізовані банки і закрити кришками. Зберігаємо в будь-якому зручному вам місці.

Приємного апетиту!

Як зварити густе повидло з яблук для пиріжків

Як ви бачили в попередніх рецептах, яблука, перш ніж подрібнити, трохи припускаются або над парою, або просто в каструлі. Але це можна зробити і в духовці. Почитайте як це робиться.

Інгредієнти:

  • Яблука – 2кг
  • Цукор – 1,8 кг.

Яблука перебираємо і добре миємо.

Видаляємо серцевину з кісточками і складаємо на деко. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо яблука до м’якості.

Приблизно через 20 хвилин яблука розм’якшаться, перекладаємо їх з дека в каструлю.

Це час досить умовно і залежить від розміру яблук, а також їх сорту і може варіюватися від 15 хвилин до 30.

Гарячі яблука подрібнюємо заглибним блендером до стану пюре.

Додаємо цукор і добре перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Обов’язково помішуємо, інакше пригорить.

Зменшуємо вогонь і варимо приблизно 40 хвилин. Часто помішуємо.

Через 40 хвилин вимикаємо вогонь і розкладаємо повидло в стерильні банки. Коли охолоне – виходить дуже густа солодкість.

Приємного апетиту!

Повидло з яблук і айви – техніка приготування від шеф-кухаря

Є приказка: люблю гарну роботу, годинами можу дивитися ? Жарт, а якщо насправді, робота професійних кухарів заворожує. На неї і в правду можна дивитися годинами. І вже точно я не зміг пройти повз рецепти від шеф-кухаря, який побачив в інтернеті. І поспішаю з вами поділитися ним.

На цьому у мене все. Сьогодні ми з вами розглянули, як можна приготувати одну з наших улюблених солодощів. Я з вами прощаюся, до нових зустрічей.