Пісочне печиво – рецепти смачного печива в домашніх умовах

Напевно, кожен з нас не відмовиться скуштувати приготоване з любов’ю домашнє пісочне печиво. Особливістю даного десерту можна назвати його простоту і невеликі витрати часу, необхідні для виготовлення випічки, адже рецепти під силу навіть початківцям кулінарам, освоювали ази цього чудового мистецтва.

Досить простий набір необхідних продуктів, основу якого становить борошно і цукор роблять популярними рецепти приготування протягом багатьох років. А ще у пісочного тіста є цікава особливість – приготована з нього випічка набагато довше зберігатися, не втрачаючи своїх смакових якостей, навіть при невеликому підсушування.

В пісочне печиво можна додавати вершкове масло і сметану, повидло та джеми, какао та горіхи, готувати його можна і без яєць і молочних продуктів, тим самим даючи прекрасну можливість ласувати смачною випічкою тим, хто дотримується посту. Пластичність пісочного тіста дозволяє розвернутися нашої фантазії, виготовити випічку самої незвичайної форми і розмірів.

Пісочне печиво – душевне печиво. Адже так чудово наповнити будинок ароматами свіжій випічки. Від цього стає затишно і тепло на душі, хочеться зібратися з родиною за столом, покуштувавши курку запечену в духовці, або ароматну солянку, а потім попивати чайок з ніжним і смачним десертом.

Дуже смачне пісочне печиво в домашніх умовах

Ми починаємо з простого, але дуже смачного і красивого рецепта. Випічка просто наповнена ароматами свята, що наближається. А як його люблять діти, ммм… В загальному спробуйте приготувати, а я вам в цьому допоможу.

Інгредієнти:

  • Борошно – 230гр.
  • Крохмаль – 50гр.
  • Молоко – 60мл.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Рослинне масло – 80мл.
  • Цукор – 150гр.
  • Сіль – щіпка
  • Гвоздика – 1/3ч.л. (порошок)
  • Імбир – 1,5 ч. л. (порошок)
  • Кардамон – 0,5 ч. л. (порошок)
  • Кориця – 1,5 ч. л. (порошок)
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л. (порошок)
  • Какао – 3ст.л. (порошок)
  • Вода – 2ст.л.

У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо цукор, щіпку солі, молоко і рослинне масло.

Перемішуємо до однорідного стану.

Потім додаємо в миску борошно, крохмаль, розпушувач, гвоздику, імбир, кардамон, корицю і мускатний горіх.

Перемішуємо спочатку лопаткою, а потім замішуємо руками тісто.

Крохмаль робить печиво більш розсипчастим. При бажанні крохмаль можна не використовувати, у цьому випадку замініть його борошном. Якщо ви використовуєте спецій менше ніж в рецепті, або взагалі не використовуєте, також замініть їх борошном.

Тісто після замісу повинно вийти трохи рідкуватим і трохи прилипати до рук. Це не страшно, залиште на 5-10 хвилин на відкритому повітрі, воно за цей час підійде і перестане липнути до рук.

Готове тісто ділимо на дві нерівні частини, приблизно на 2/3 і 1/3.

У миску додаємо 3 столові ложки какао порошку і додаємо пару ложок води. Перемішуємо до стану густої, в’язкої маси. Потім додаємо сюди більшу частину тіста і вимішуємо все разом до однорідного кольору.

Темне тісто ділимо на 6 однакових частин, а світле на 3.

Потім з шматочків тіста розкачуємо ковбаски довжиною приблизно 30см і кладемо їх один біля одного, як на фотографії. Інше тісто закриваємо плівкою, щоб воно не заветріться.

Ковбаски ділимо ножем на відрізки з шириною приблизно 2см.

Потім беремо один відрізок тіста і світле тісто ховаємо всередині темного.

Надаємо вид ковбаски.

А потім руками скачуємо ковбаску завдовжки 5-6см і скручуємо як джгутик. Потім знову прокатуємо для надання рівної форми. Так вчиняємо з усім тестом.

Отримані ковбаски перекладаємо на деко, застелений папером для випічки, а відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 12-13 хвилин. Показником готовності будуть подрумянившиеся денця печива, на яких воно лежить.

Після готовності виймаємо деко з духовки, а печиво перекладаємо в тарілку і даємо охолонути. Потім подаємо на стіл до чаю або склянці з молоком.

Приємного апетиту!

Рецепт розсипчастого і ніжного пісочного печива на вершковому маслі

Наступний рецепт відрізняє простота. Про нього можна сказати, що це рецепт хвилинка. І зробити печиво можна дуже швидко. Тільки уявіть: недільний ранок, діти ще сплять, а ви вже настряпали смакоти, і вони прокидаються і радісні біжать на запах з кухні…

Інгредієнти:

  • Борошно – 2ст.
  • Масло вершкове – 100гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Цукор – 6ст.л.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Ванільний цукор, сіль — щіпка

У миску вбиваємо яйце, додаємо весь цукор і добре перемішуємо вінчиком. Потім додаємо розм’якшене вершкове масло і перемішуємо до однорідності.

Дивіться також:  Курка з картоплею в духовці – найсмачніші рецепти

Для полегшення процесу перемішування можна взяти звичайну вилку.

Потім додаємо в миску борошно, розпушувач, ванільний цукор, щіпку солі і замішуємо тісто. Спочатку перемішуємо лопаткою, а потім руками. Повинно вийти пружне, еластичне тісто, не липнущее до рук.

Тісто накриваємо плівкою і даємо полежати 15-30 хвилин. Потім розкачуємо до товщини приблизно 2-3мм і вирізаємо склянкою кружечки.

Вирізане печиво перекладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.

От і все. Швидке печиво готове. Приємного апетиту!

Просте домашнє печиво пісочне на маргарині

А тепер приготуємо рецепт на маргарині. Вийде цілком собі бюджетний варіант. Але якщо ви спробуєте приготувати, то здивуєтеся, смак від цього майже не страждає.

Інгредієнти:

  • Борошно – 320гр.
  • Маргарин – 1 пачка (вершковий)
  • Цукор – 130гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Розпушувач – 1/2ч.л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Сіль – щіпка

Розм’якшений маргарин відправляємо в миску. Для зручності його можна натерти на крупній тертці або просто розім’яти руками викладений заздалегідь з холодильника або морозильної камери і розім’яти руками в мисці для замішування.

Додаємо борошно, цукор, ванілін, сіль і розпушувач. Потім руками починаємо замішувати тісто. Як тісто воно у нас відразу не вийде, це правильно, повинна вийти розсипчаста маса.

В іншу миску вбиваємо яйце і збиваємо до світлого стану. Потім збите яйце кладемо в миску з борошном і замішуємо тісто. Повинно вийти пружне, не липнущее до рук тісто. Закриваємо його плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Після охолодження тісто виймаємо з холодильника і формуємо з нього кульки. Кульки просто скручуємо руками і злегка приплющиваем. Потім кладемо на деко, застелене пергаментом.

Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Готовність печива визначаємо за рум’яної скоринки.

По готовності деко дістаємо з духовки, даємо печінкою охолонути і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Домашнє печиво на маргарині через м’ясорубку

Пропоную повернутися назад, в минуле і зробити печиво через м’ясорубку. Саме так і робили наші батьки, а ми пацанами наминали його з холодним молоком.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4ст.
  • Цукор – 2ст.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Масло вершкове – 1 пачка (180гр)
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Цукати – 100гр.
  • Ванілін – за смаком

Вбиваємо яйця в миску, додаємо цукор і збиваємо блендером до однорідної маси білого кольору. Потім до яєць додаємо чайну ложку розпушувача і ванілін. Збиваємо блендером ще близько однієї хвилини. Виходить однорідна, злегка кремовий маса.

Борошно просіваємо на робочу поверхню і кладемо в неї розм’якшене масло. Таким воно виходить якщо його потримати після морозилки на верхній полиці холодильника близько 12 годин. Потім руками змішуємо масло з борошном.

Звичайно, складно з таких продуктів зробити однорідну масу, але особливою однорідності нам і не потрібно.

У борошні робимо поглиблення і вливаємо в нього збиті яйця.

Акуратно вмішуємо тісто з країв до середини. Потім добре вимішуємо тісто руками. На це йде приблизно 5 хвилин.

Тісто має стати м’яким, але пружним, не буде липнути до рук. Також може знадобиться борошна трохи більше, це залежить від її вологості та якості.

Тісто закриваємо плівкою хвилин на 30, за цей час воно відпочине. Потім розрізаємо на шматочки і робимо з них ковбаски, які зможуть пройти через м’ясорубку.

На м’ясорубку ставимо велику решітку і пропускаємо ковбаски тесту.

З м’ясорубки починає вилазити тісто, схоже на макарони 😊 до Речі, саме так їх і роблять.

Акуратно ножем відрізаємо потрібної нам довжини шматок і кладемо на змащений вершковим маслом деко. При цьому формуємо печиво, надаючи будь-яку цікаву вам форму.

Потім вдавлюючи в печінки цукати, прикрашаємо їх.

Після цього відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180-190 градусів приблизно 15 хвилин. Готовність перевіряємо по рум’яної скоринки.

Даємо печінкою охолонути і подаємо на стіл. Найкраща подача зі свіжим молоком.

Приємного апетиту!

Смачне пісочне домашнє печиво з варенням (повидлом) і крихтою

Одним з кращих пісочного печива можна назвати віденське. Воно готується як пісочний пиріг з варенням і крихтою, а потім розрізається на шматочки. Більш вишуканих ласощів і уявити складно.

Інгредієнти:

  • Борошно – 600-700гр.
  • Цукор – 250гр.
  • Сметана – 1ст. (або кефір)
  • Маргарин – 1 пачка (250гр.)
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Сода – 1/2ч.л.
  • Ванілін – 1-1,5 гр.
  • Варення – 350гр.
Дивіться також:  Картопля з фаршем в духовці – прості і смачні рецепти

Приготування починаємо з яєць. Для цього ми їх вбиваємо в глибоку миску, додаємо до них нарізаний шматочками розм’якшений маргарин і весь цукор. Потім все добре збиваємо блендером з насадкою віночком. Повинна вийти однорідна маса.

Потім у миску кладемо сметану, додаємо соду і ванілін. Ще раз добре перемішуємо блендером.

Додаємо порціями борошно. Постійно заважаємо лопаткою, а в кінці вимішуємо руками. Повинно вийти туге, не липнущее до рук тісто. Ділимо його на дві частини, одну прибираємо в морозилку до повного застигання, а іншу половину кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на верхню полицю.

Через кілька годин, тісто покладене в морозилку повністю застигне, значить переходимо до приготування печива. Деко промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями.

Охолоджений шматок тіста розкочуємо пласт товщиною близько 1см. Потім акуратно переносимо на деко, розрівнюємо і робимо невеликий бортик, щоб не витікало варення.

Форма листа може бути будь-якої форми і розміру, це вже на ваш розсуд.

На тісто виливаємо варення і розрівнюємо рівним шаром. Товщину шару варення робимо близько 5мм. При великому бажанні замість варення можна використовувати повидло.

Дістаємо з морозилки заморожений шматок тіста і натираємо його на крупній тертці. Натертими крихтами посипаємо майбутнє печиво.

Відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів приблизно 30-40 хвилин. Головне, щоб крихта отримала хороший, яскравий відтінок.

Потім виймаємо деко з духовки і даємо охолонути близько 15 хвилин, після чого нарізаємо на печиво і подаємо до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати пісочне печиво на маргарині у різних формах

Попередній рецепт був дуже смачний, і що важливо – гарний. Але раз вже ми трохи відійшли від стандартного виду печива, хочу вам показати які форми можна ще йому надати. Причому зробити це можна дуже просто.

Інгредієнти:

  • Борошно – 370-400гр.
  • Масло вершкове або маргарин – 200гр.
  • Цукор – 100гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Какао порошок – 30гр.
  • Сіль – 1/2ч.л.

Для початку приготуємо пісочне тісто двох видів, звичайне і шоколадне. Для приготування звичайного тесту до м’якого вершкового масла кімнатної температури додаємо весь цукор, сіль і ванільний цукор. Все добре перетираємо віночком або звичайною виделкою.

Потім додаємо яйце і борошно, попередньо змішану з розпушувачем. З отриманої маси замішуємо тісто. Воно має бути еластичним, але пружним і не липнути до рук. Дуже туге тісто краще не робіть, з ним складно працювати.

Звертаю увагу: кількість борошна вказано приблизно. Борошно буває різної якості і вологості, а також яйця різних розмірів. Тому борошно в кінці потроху підсипати, а не сипте відразу все кількість.

Тісто загортаємо в харчову плівку і даємо відпочити приблизно пів години. Шоколадне тісто готуємо точно також, але 30 грам борошна замінюємо на какао порошок.

Тепер перейдемо до формування печива. Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3мм. Формочками вирізаємо різні фігурки, з яких складаємо гарне печиво.

Або робимо печінки з ковбасок і кульок.

Але звичайно все це краще дивитися на відео.

Рецепт домашнього печива на маргарині і сметані

Подивіться, яке гарне печиво виходить якщо його прикрасити маком. А якщо замість маку використовувати кунжут, а якщо… складно зупинити політ фантазій. Подивіться і спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300гр.
  • Сметана – 200гр.
  • Маргарин – 100гр.
  • Цукор – 2ст.л.
  • Розпушувач – 1ч.л.
  • Сіль — щіпка
  • Зерна маку – за бажанням

Борошно просіваємо в миску і додаємо до неї чайну ложку розпушувача.

В іншу миску кладемо сметану, додаємо 100 грам розм’якшеного і порізаного на шматочки маргарину, пару столових ложок цукру, щіпку солі і ложкою перемішуємо до однорідного стану.

Потім порціями додаємо борошно з розпушувачем, замішуємо тісто. Спочатку це робимо лопаткою, а потім руками. Повинно вийти пружне, але еластичне тісто, не липнущее до рук.

Закриваємо його плівкою і прибираємо хвилин на 30 в холодильник відпочити.

По закінченні часу переходить до формування печива. Робочу поверхню припыляем борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-5мм. Формочкою вирізаємо печінки.

Одну частину вмочаємо однією стороною в цукор і кладемо на деко, змащене вершковим маслом, або застелений пергаментом. Кладемо вниз стороною без цукру.

А іншу частину печінок мачає в мак і також відправляємо на деко. Між печивом робимо відстань приблизно 1-2см.

Дивіться також:  Найсмачніші салати з кальмарами – прості рецепти

Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 10-15 хвилин. Готовність визначаємо за рум’яної скоринки на поверхні.

Після приготування печінкою даємо охолонути і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Як швидко і легко приготувати пісочне печиво без яєць

Хочете на кухні відчути аромат меду, імбиру і кориці? Тоді швидше готуйте печиво за наступним рецептом. Саме з таким ароматом він у вас вийде. З передчуттям свята, очікування дива, з чимось радісним і світлим наповниться весь ваш будинок.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350гр.
  • Цукор – 100гр.
  • Мед – 70гр.
  • Вершкове масло – 180гр. (пачка)
  • Імбир мелений – 2ч.л.
  • Кориця – 1/2ч.л.
  • Кардамон мелений – 1ч.л.
  • Сода

Для глазурі:

  • Цукрова пудра, лимонний сік

У каструлю кладемо мед і цукор. Включаємо повільний вогонь і помішуючи, розчиняємо весь цукор. Додаємо імбир, корицю і кардамон. Розмішуємо до однорідності. При цьому суміш встигає розігрітися до 50-60 градусів.

Медову суміш перелити в іншу миску, додаємо соду і добре перемішуємо. Тісто при цьому стане кремоподібним і трохи збільшиться в об’ємі.

В цей час в миску, додаємо вершкове масло кімнатної температури і добре вимішуємо до однорідного стану.

Коли масло повністю розчиниться, порціями додаємо борошно. Спочатку перемішуємо лопаткою, а потім руками. Вимішуємо тісто, яке повинно вийти м’яким, еластичним і не буде липнути до рук.

Даємо тісту відпочити мнуть 20-30 і розгортаємо в пласт товщиною 4-5м Склянкою, кухлем або красивими формами вирізаємо печиво. Потім перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Відстань між печінками робимо 2-3см.

Відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 8-10 хвилин. Але точний час звичайно залежить від вашої духовки.

А поки печиво випікається, зробимо глазур. Лимонний сік з половини лимона, проціджуємо через сито і кладемо в миску. Додаємо цукрову пудру і добре перемішуємо. Повинна вийти тягуча маса. Глазур’ю заправляємо кондитерський шприц.

Якщо немає шприца, просто поміщаємо масу в пакет і надрізаємо куточок.

Готове печиво виймаємо з духовки і даємо йому охолонути. Потім перекладаємо на плоске блюдо і переходимо до прикраси. Як його прикрашати – це вже на ваш розсуд і на ваш політ фантазії 😊

Приємного апетиту!

Домашнє печиво з шматочками шоколаду

Одне з найсмачніших печива звичайно ж з шоколадом. І на цей раз ми не будемо додавати какао порошок, а покладемо справжній шоколад. Роздробити його на шматочки, перемішати разом з тестом…але не буду забігати вперед, читайте по порядку.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200гр.
  • Цукор білий – 90гр.
  • Цукор коричневий – 90гр.
  • Масло вершкове – 100гр.
  • Яйце куряче – 1шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1ч.л.
  • Сода – 1/2ч.л.
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Шоколад, горіхи, ванілін – за смаком

М’яке вершкове масло кладемо в миску. Додаємо пакетик ванільного цукру, всипаємо весь цукор, і темний і світлий.

Замість темного цукру можна використовувати білий. Просто з темним буде трохи смачніша.

Виделкою добре перетираємо цукор з маслом до однорідного стану. Потім в миску вбиваємо яйце кімнатної температури і добре перемішуємо. Миску відставляємо в сторону.

В іншій мисці у борошно додаємо чайну ложку кукурудзяного крохмалю, сіль і чайну ложку соди. Добре перемішуємо і відправляємо в миску з маслом. Замішуємо ложкою тісто. Поки воно ще розсипчасте і липнущее.

Шоколадну плитку дробимо на шматочки, або беремо готовий шоколад у вигляді крапельок і відправляємо в тісто. Все добре перемішуємо ложкою або лопаткою.

Тісто ділимо на однакові шматочки і руками скачуємо з них кульки діаметром приблизно 5см. Потім перекладаємо на деко, застелене пергаментом. Деко з печивом прибираємо в … ні не в духовку, а в холодильник на 1 годину, щоб тісто застигло.

По закінченні часу деко з холодильника відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин.

По закінченні часу виймаємо деко з духовки, а печінкою даємо охолонути. Потім перекладаємо в тарілку.

Приємного апетиту!

Друзі, ніяк не міг пройти повз рецепта самого простого печива всього з 3 інгредієнтів, в якому крім борошна, цукру та олії нічого немає. З радістю ділюся ним з вами.

На цьому у мене все. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту! Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.