Печінковий торт з курячої печінки: покрокові рецепти

Хочете побалувати себе смачним і незвичайним тортиком? Тоді сьогодні я розповім вам про дивовижну страву, яке на відміну від солодких і калорійних десертів приносить набагато більше користі нашому здоров’ю й фігурі. А чому? Та тому, що основним компонентом цього несолодкого торта є печінка. При регулярному вживанні цього продукту піднімається гемоглобін, поліпшується стан шкіри, зміцнюється серце і судини.

Для такого смачного страви можна використовувати різні види печінки, кому, що більше подобається. В нашій сім’ї у великій пошані куряча печінка. З нею тортик виходить ніжніший і менш калорійний, так і доступність курячих субпродуктів дуже хороша. Сама технологія приготування страви дуже проста, а якщо ми дамо волю своїй фантазії і незвично прикрасимо наш шедевр, то будь-який святковий стіл виграє від такої незвичайної краси.

Любителі страв погостріше можуть побалувати свої смакові рецептори ароматним часничком або гострим перцем. Тому починаємо творити, адже скоро свято. Потрібно визначатися зі святковим меню, якщо ви ще сумніваєтеся у виборі страв, рекомендую звернути свою увагу на салат з куркою і грибами, або на легкий і смачний Цезар.

Як приготувати печінковий торт з курячої печінки

Гарний, урочистий торт з курячою печінкою. Він стане родзинкою будь-якого святкового столу. Красиві, тонкі і дуже смачні шари чудово виглядають в розрізі. Він нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 500гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4шт.
  • Морква – 2шт. (велика)
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Борошно – 5ст.л.
  • Молоко – 200мл.
  • Майонез – 150гр.
  • Крем-сир – 150гр.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Олія – для смаження і в тісто
  • Куряче яйце – 1шт. для прикраси.

Приготування починаємо з ріпчастої цибулі. Для цього нарізаємо його кільцями довільного розміру і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім половину цибулі перекладаємо в тарілку, а іншу половину залишаємо на сковороді.

Морква трьом на крупній тертці і відправляємо в сковороду до цибулі. Обсмажуємо до розм’якшення моркви приблизно 5 хвилин. Не забуваємо помішувати.

Курячу печінку пропускаємо через м’ясорубку на середній решітці з діаметром отворів 4-5мм. Слідом за нею пропускаємо половину обсмаженого лука. У каструлі всі з’єднуємо, додаємо пів чайної ложки солі і перемішуємо.

Переходимо до приготування печінкового тесту. Для цього в каструлю вбиваємо два курячих яйця і збиваємо їх міксером приблизно 10 секунд до однорідного стану.

Додаємо молоко і перемішуємо міксером. Слідом додаємо борошно і збиваємо міксером до однорідного стану.

У каструлю з борошном і яйцями відправляємо печінку з цибулею і міксером на повільній швидкості, перемішуємо.

Всі операції замість міксера можна зробити звичайним віночком. Просто в даному випадку міксер застосовується для прискорення процесу перемішування.

Перевіряємо тісто по консистенції, воно має бути трохи густіше, ніж на млинці. Якщо занадто рідке – додаємо ложку-дві борошна. А щоб млинці не пригоріли на сковороді, додаємо в тісто 2-3 столових ложки рослинного масла.

Тепер з печінкового тесту випікаємо млинці. Розігріту на середньому вогні сковороду змащуємо рослинним маслом і наливаємо трохи тіста. Нахиляючи сковороду по сторонах, розподіляємо тісто рівномірно по поверхні і випікаємо з двох сторін до готовності. Готуємо млинці з усього тесту і складуємо на тарілці.

На одну сторону йде приблизно 1 хвилина, але все залежить від інтенсивності вогню під сковородою. Як правило готовий млинчик перестає бути рожевим і починає трохи відходити по краях. Це означає, що його пора перевертати. Якщо при перевертанні він рветься, не засмучуйтеся, в торті це не буде видно.

А поки ми чаклували з млинцями, у нас вже давно обжарился цибулю з морквою і вже майже встиг охолонути. Всю овочеву масу пропускаємо через м’ясорубку. В отриманий фарш додаємо майонез і крем-сир. Все добре перемішуємо. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо сіль і чорний мелений перець. Отримали масу якої будемо промащувати торт.

На цьому у нас всі інгредієнти для торта готові, і ми приступаємо до його складання.

Кулінарне кільце встановлюємо на тарілку і кладемо перший млинець. Кільце робимо по діаметру млинця.

Кільце в даному випадку застосовуємо для зручності складання. Якщо кільця немає, торт можна зібрати і без нього.

На млинець наносимо підготовлену промазку. Не дуже багато, головне, щоб вона не витікала по краях.

Зверху кладемо ще млинець і знову промазуємо. І так, поки не закінчаться млинці. Обов’язково намазуємо самий верхній.

Кільце видаляємо і залишилося тільки прикрасити нашу страву. Для цього зварене вкруту куряче яйце поділяємо на білки і жовтки, потім натираємо на крупній тертці. Білками посипаємо по краю торта, а жовтками по центру. Зверху кладемо гілочку зелені. Даємо настоятися 30 хвилин і подаємо на стіл.

Дивіться також:  Курячий рулет – кращі рецепти рулету з курки

Приємного апетиту!

Смачний печінковий торт з курячої печінки – кращий рецепт

Приготуємо закусочний торт з курячої печінки. Ніжний, смачний і ситний. Право стверджувати, що це найкращий рецепт дають відгуки тих, хто його пробував. Всі неодмінно просили рецепт приготування. І ми впевнені, ви теж обов’язково покладіть в свою скарбничку рецепт цього чудового блюда.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500гр.
  • Борошно – 120гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Молоко – 150мл.
  • Рослинне масло – 30г.
  • Сіль, спеції – за смаком (сушений часник, коріандр і суміш перців)

Піджарка:

  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Морква – 1шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Прошарок:

  • Сметана 15-20% – 200мл.
  • Вершки 30% — 200мл.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – кріп і петрушка

Курячу печінку пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо на кухонному комбайні або блендері. Потім додаємо сирі яйця, сіль, спеції і перемішуємо до однорідності.

Потім всипаємо просіяне борошно і перемішуємо вінчиком.

Вливаємо молоко і пару столових ложок рослинного масла. Все добре перемішуємо до однорідного стану і переходимо до смаження.

Масло потрібно для того, щоб млинці не прилипали до сковороді. За консистенцією тісто повинне вийти трохи густіше, ніж для млинців.

Розігріваємо Сковороду і змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Діаметр сковороди приблизно 18см. Наливаємо невелику кількість тіста, але трохи більше, ніж на звичайні млинці, печінкові не повинні бути дуже тонкими. І похитуючи сковороду в різні боки рівномірно розподіляємо вміст по поверхні.

Випікаємо на середньому вогні до рум’яного кольору з обох сторін. Готові млинчики перекладаємо на тарілку і даємо охолонути.

А поки млинці остигають, підготуємо піджарку з лука і моркви. Для цього ріпчасту цибулю дрібно рубаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Потім обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії, солі і перцю до м’якості овочів.

Тепер підготуємо кремоподібну прошарок для торта. Холодні вершки збиваємо міксером до м’яких піків і додаємо холодну сметану. Видавлюємо Через прес часник, трохи підсолюємо і перчимо, потім ложкою перемішуємо до однорідності.

І переходимо до складання торта. На красиве блюдо кладемо печінковий млинець і зверху викладаємо трохи піджарки, трохи більше столової ложки і рівномірно розподіляємо по поверхні. Змащуємо прошарком з крему.

Кладемо наступний млинець. На нього намазуємо крем і посипаємо посіченою зеленню.

Потім всі верстви повторюємо: блін з піджаркою і кремом, блін з кремом і зеленню і т. д.

На самий верх кладемо блін, змащуємо його поверхню, а також боки торта кремом.

Відправляємо в холодильник на годинку інший трохи настоятися. Перед подачею посипаємо свіжою січеною зеленню, горішками, нарізаними оливками. Загалом чим душа забажає.

Приємного апетиту!

Рецепт курячого печінкового торта на молоці

Як ви вже встигли помітити, молоко є практично невід’ємним інгредієнтом печінкових тортів. Хочу показати вам ще один рецепт, який також містить молоко, але для змащування шарів замість сметани і вершків будемо використовувати майонез.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500гр.
  • Борошно – 150гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Молоко – 250мл.
  • Масло рослинне – 4-5ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Начинка:

  • Морква – 2шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3шт.
  • Майонез – 300гр.
  • Кріп, часник – за смаком

Для початку курячу печінку подрібнюємо блендером, або пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо два сирих яйця, вливаємо молоко і добре перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно, сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо вінчиком або міксером на малій швидкості. В кінці додаємо 2-3 столові ложки рослинної олії. Має вийти тісто по консистенції трохи густіше, ніж на млинці молочні. Даємо тісту постояти хвилин 10-15.

Поки варто тісто, підготуємо начинку. Дрібно нарізаємо цибулю. Моркву тремо на крупній тертці.

У сковороду наливаємо пару ложок рослинного масла і вмикаємо на нагрів. Обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору. Потім відправляємо в сковороду моркву. Помішуючи, обсмажуємо до м’якості моркви, приблизно 5-7 хвилин.

Поки обсмажується начинка, на інший конфорці приступимо до обсмажуванню печінкових млинців. Розігріваємо Сковороду і змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Наливаємо невелику кількість тіста і рівномірно розподіляємо по поверхні. Випікаємо до рум’яного кольору з обох сторін.

Дивіться також:  Дуже смачна квашена капуста на зиму в банку

До цього часу вже обжарились овочі і навіть встигли охолонути. Готуємо майонезну суміш. Для цього дрібно рубаємо зелень, часник і змішати з майонезом.

Переходимо до складання торта. Один млинець кладемо на дощечку. Змащуємо майонезом зі спеціями.

Кладемо столову ложку начинки і рівномірно розподіляємо. Так повторюємо з кожним млинцем.

Коли всі млинці складемо у вигляді торта, залишається тільки прикрасити. Для цього куряче яйце очищаємо, натираємо на тертці. Поверхня посипаємо тертими білками і жовтками упереміш. Посередині кладемо гілочку зелені.

Приємного апетиту!

Печінковий торт з печінкою та грибами

Торт по цьому рецепту виходить ніжним, дуже смачним і ситним. Він ідеально підійде як на звичайний день, так і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 700гр.
  • Борошно – 100гр.
  • Молоко – 100мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – для смаження

Начинка:

  • Печериці свіжі – 600гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сир твердий – 100гр.
  • Майонез – 25щгр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень кріп – пучок

Для прикраси:

  • Печериці свіжі – 5шт.
  • Зелень – кріп (пучок)

Курячу печінку промиваємо під водою і зливаємо на ситі від зайвої води. Ріпчасту цибулю нарізаємо шматочками. Потім печінку і цибулю пропускаємо два рази через м’ясорубку.

В отриману масу додаємо молоко, яйця, сіль, чорний мелений перець і все добре перемішуємо вінчиком.

Потім додаємо просіяне борошно і ще раз добре перемішуємо до однорідного стану. В кінці вливаємо 2-3 ложки рослинного масла, воно потрібно щоб млинці не пригоріли при випіканні.

Борошна для тіста додаємо стільки, щоб воно було трохи густіше ніж тісто для звичайних млинців.

Тепер, коли печінковий тісто готове, приступаємо до випікання млинців. Для цього, розігріваємо сковороду і змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Наливаємо невелику кількість печінкової маси і рівномірно розподіляємо по сковороді.

Всього нам знадобиться 6 млинців, тому на сковороду за раз відправляємо 1/6 тесту. Випікаємо на середньому вогні до рум’яного кольору з обох сторін. Після випікання перекладаємо на тарілку і даємо охолонути.

Поки млинці остигають, підготуємо начинку. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.

П’ять печериць нарізаємо тонкими пластинками, вони у нас підуть на прикрасу. Інші гриби нарізаємо невеликими шматочками.

В першу чергу готуємо гриби для прикраси. Відправляємо їх на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.

При обсмажуванні обов’язково підсолюємо і перчимо. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник для стікання зайвої олії.

На сковороду наливаємо ще трохи олії і відправляємо ріпчасту цибулю. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Потім до цибулі додаємо нарізані гриби. Обсмажуємо до випаровування вологи зі сковороди. Обов’язково помішуємо, щоб вони не пригоріли. В кінці підсолюємо і перчимо. На обсмажування грибів потрібно приблизно 10-15 хвилин часу. Потім грибів дає повністю охолонути.

У миску відправляємо майонез, видавлюємо через прес часник і добре перемішуємо. Цією сумішшю будемо промащувати шари торта.

Сир тремо на дрібній тертці і додаємо до нього дрібно нарізаний кріп. Все перемішуємо.

Починаємо збирати торт. На красиве блюдо кладемо печінковий млинець і змащуємо майонезом з часником.

Зверху кладемо 1/3 частина грибів з цибулею.

Кладемо наступний млинець і змащуємо майонезом. Викладаємо тертий сир з кропом і розрівнюємо.

Потім всі верстви повторюємо.

Самий верхній шостий блін просто змащуємо майонезом. Потім прикрашаємо гілочками свіжого кропу і обсмаженими пластинками грибів.

Торту даємо настоятися близько години і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Торт з курячою печінкою, морквою і цибулею

Ніжний торт з курячою печінкою, цибулею і красивим шаром моркви. На вашому столі він буде виглядати просто чудово. Його червона шапка так і приваблює погляд. А смак запам’ятається надовго!

Інгредієнти:

  • для млинців:
  • Печінка куряча – 300-400гр.
  • Борошно – 150гр.
  • Молоко – 200мл.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Перець чорний мелений – 1/4ч.л.
  • Масло рослинне – 2ст.л.

Начинка:

  • Майонез – 250гр.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Морква – 250гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Курячу печінку промиваємо і відкидаємо на друшляк для видалення води. Потім перекладаємо в ємність і дрібно подрібнюємо блендером.

У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець і перемішуємо вінчиком. Потім додаємо подрібнену печінку, вливаємо молоко і пару столових ложок рослинного масла. Трохи перемішуємо і відразу додаємо просіяне борошно. Збиваємо до однорідного стану, буквально 30 секунд. Консистенція повинна вийти трохи густіше, ніж на звичайні млинці.

Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці

Дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Обов’язково при обсмажуванні помішуємо.

Поки обсмажується цибуля, натираємо на крупній тертці моркву і, як тільки цибуля придбає красивий жовтий відтінок, відправляємо в сковороду. Помішуючи всі разом, обсмажуємо до м’якості моркви. Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо остигати.

Починаємо випікати печінкові млинці. Сковороду змащуємо рослинним маслом і нагріваємо на середньому вогні. Наливаємо трохи тесту, щоб товщина млинця була 3-5мм, нахиляючи сковороду в різні боки рівномірно розподіляємо по поверхні і випікаємо по 1-2 хвилини з кожного боку.

Готовим млинців даємо охолонути.

А поки остигають млинці, підготуємо начинку. Остиглі обсмажені овочі з’єднайте з майонезом, додаємо 1-2 зубчики часнику, підсолюємо, перчимо за смаком і добре перемішуємо.

І переходимо до складання торта. На печінковий млинець кладемо овочеву суміш з майонезом, приблизно 2 столових ложки. Рівномірно розподіляємо.

Накриваємо іншим млинцем і також намазуємо овочеву суміш. Так повторюємо з усіма млинцями. На останній млинець намазуємо тільки тонкий шар майонезу і прикрашаємо торт.

Для прикраси відварюємо одну морквину. Потім натираємо її на крупній тертці і посипаємо зверху.

Бажано щоб шар моркви покрив всю поверхню.

У завершенні кладемо гілочку зелені в центр торта.

Приємного апетиту!

Торт з курячою печінкою і помідорами по-Царськи у духовці

Чудовий печінковий торт, з морквою і помідорами приготований по-Царськи, свою назву виправдовує на всі 100%. Чудовий вигляд, ніжний і приємний смак нікого не залишить байдужим. Пригостивши один раз, гості будуть просити такий завжди.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 600-700гр.
  • Манка – 5ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 700гр.
  • Морква – 700гр.
  • Молоко – 100мл.
  • Рослинне масло – 2-3ст.л.
  • Сіль, перець, спеції, каррі – за смаком
  • Помідори, зелений лук – для фарбування

Хочу звернути вашу увагу, що для правильного смаку торта співвідношення печінки, цибулі і моркви однакове, в нашому випадку за 700гр.

Курячу печінку подрібнюємо у блендері.

При відсутності блендера можна пропустити пару раз в м’ясорубці.

В подрібнену печінку додаємо манну крупу, спеції (хмелі-сунелі, карі) і сіль за смаком.

Вливаємо молоко і добре перемішуємо ложкою до однорідного стану. Перемішуємо і відставляємо в сторону для набухання манки хвилин на 20-30.

А тим часом займемося овочами. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Нагріваємо сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім в сковороду додаємо натерту моркву і, помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні до м’якості моркви. В кінці підсолюємо і перчимо за смаком. Після готовності вимикаємо і даємо охолонути.

Збираємо торт. Для цього дуже зручно використовувати роз’ємну форму для випічки діаметром 24-26см. Форму застеляємо фольгою глянсовою стороною вгору. Потім викладаємо половину обсмажених овочів. Акуратно розрівнюємо лопаткою.

Потім поверх овочів наливаємо половину подрібненої печінки.

Зверху печінки акуратно розкладаємо шар із залишків овочів. Намагаючись зробити рівний шар.

Якщо він вийде не такий рівний, як хотілося б, не турбуйтеся, після деякої вправності у вас все вийде.

В кінці заливаємо залишками печінки і розрівнюємо.

Таким чином у нас вийшло чотири шари. Форму ставимо на сковороду, це додатково захистить нижній шар від підгоряння.

Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Якщо ваша духовка пече рівномірно, закрити форму фольгою не потрібно. А якщо зазвичай все підгорає зверху, на жаль, такі духовки зустрічаються, краще закрити форму фольгою.

По закінченні часу виймаємо форму з духовки і даємо охолонути. Розбираємо форму і акуратно видаляємо фольгу.

Для видалення фольги знизу торт перевертаємо, а потім акуратно видаляємо.

А тут пропоную на вибір два варіанти подачі торта, або овочами догори, або печінкою – вибирати вам 😊

Залишилося тільки прикрасити страву. Помідори ріжемо півкільцями і формуємо з них трояндочки. Перекладаємо її на торт. А закінчуємо композицію нарізаною зеленою цибулею.

Швидше подаємо на стіл і починаємо уплітати за обидві щоки.

Приємного апетиту!

Спеціально для тих, хто рецепти більше любить дивитися ніж читати, я знайшов один дуже цікавий і поспішаю поділитися ним з вами. Циганка готує просто шикарний торт.

На цьому у мене все. Вірю, що ваш святковий стіл буде найкращим, дуже сподіваюся, що і я взяв у цьому участь. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.