Оладки з гарбуза – прості і смачні рецепти

Привіт дорогі друзі. Сьогодні приготуємо для вас оладки з гарбуза за перевіреними рецептами. Гарбуз багата мікроелементами, вітамінами, клітковиною — допоможе Вам в боротьбі із зайвими кілограмами і причому досить успішно.

Готувати страви з стиглої соковитою гарбуза дуже просто і легко, навіть якщо у вас мінімальний досвід в кулінарії. Просто дотримуйтесь наведених нижче рецептами, уважно виконуйте послідовність дій.

Для рецепту нам знадобиться мінімум інгредієнтів: гарбуз, яйце, кефір, соду, цукор, борошно і рослинне масло. Якщо гарбуза свіжої немає, цілком можна використовувати заморожену магазинну, куплену в супермаркеті.

Пишні оладки з гарбуза на кефірі — смачний рецепт

У першому рецепті для отримання максимально ніжного смаку оладок, ми відваримо гарбуз. Звичайно ця операція не обов’язкова, наприклад у другому рецепті ми нічого попередньо відварювати не будемо. Але я вам пропоную зробити обидва рецепта і порівняти їх, а потім вибрати найбільш вподобану вам.

Інгредієнти:
(на дві порції):

  • Гарбуз — 230г.
  • Яйце — 1шт.
  • Кефір — 100мл.
  • Сода — 1г.
  • Цукор — 5год.л.
  • Борошно — 3ст.л.
  • Масло рослинне для смаження — 30мл.

Натріть на дрібній тертці гарбуз, перекладіть в каструлю. Терту гарбуз залийте окропом так, щоб вода покрила всю гарбуз, і поверніть каструлю на вогонь.

Проваріть 5 хвилин, зніміть з вогню і злийте воду через сито. Обов’язково злийте всю воду, можете навіть трохи віджати.

Відкладіть гарбуз, щоб вона охолола. Візьміть глибоку миску, розбийте одне яйце, додайте кефір, на кінчику чайної ложки соду, цукор і все ретельно перемішайте.

Після перемішування відразу додавайте порціями борошно. Борошно обов’язково просеивайте через сито. Все ретельно перемішайте віночком.

Коли охолоне гарбуз, також додайте її в тісто.

Дивіться також:  Пишна шарлотка з яблуками в духовці

Ретельно перемішайте. Поставте сковороду на середній вогонь і додайте олії. На дно сковороди додайте форму для оладок. Вилийте одну столову ложку тесту у форму і почати випікати.

Приблизно через 5 секунд форму з оладка можете зняти, покласти на сковороді поруч і заповнювати наступною порцією.

Випікайте за півтори хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Готові оладки перекладіть на блюдо, складіть стопкою, полийте медом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт оладок з гарбуза

Другий рецепт складається з тих же інгредієнтів, але відрізняється тим, що гарбуз не відварюєте у воді, а використовуєте просто в натертому вигляді. На смак це ніяк не відбивається, а іноді навіть виходить смачніше. Спробуйте приготувати за цим рецептом і виберете більш підходящий для вас варіант.

Інгредієнти:

  • Гарбуз, натерта на крупній тертці — 2 склянки (~ 450 р.)
  • Борошно — 1-1,5 склянки
  • Кефір — 1 склянка
  • Яйце – 1шт.
  • Цукор — 2ст.л.
  • Сода — 1/2ч.л.
  • Сіль – щіпка
  • Рослинне масло — для смаження

Очищену гарбуз натріть на крупній тертці.

У глибоку миску налийте кефір, додайте соду, щіпку солі, дві столові ложки цукру, розбийте одне яйце. Збийте трохи віночком.

Спеціально гасити соду не потрібно, це зробить кефір.

Додайте гарбуз, і все перемішайте. Далі перемішуючи, порціями, поступово додайте борошно.

Тісто готове.

На добре розігріту сковороду налийте олію, і столовою ложкою викладайте тісто, формуючи оладки.

Обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Готові оладки викладайте на блюдо для подачі. Подавати їх можна зі сметаною, медом, джемом або варенням.

Приємного апетиту!

Відео рецепт гарбузового оладки з яблуками

Для тих, хто рецепти любить дивитися, а не читати, пропонуємо подивитися не зовсім традиційний рецепт, в якому оладки з гарбуза додамо яблук. Гарантуємо, що вам сподобається.

Дивіться також:  Пишна шарлотка з яблуками в духовці

На цьому у нас все. Готуйте із задоволенням.