Огірки по-корейськи на зиму: найсмачніші рецепти

Літо в самому розпалі. Сезон заготовок триває. Від солодких варений переходимо до соління. Останнім часом ми освоїли ще один вид закуски, яка називається огірки по-корейськи. Приготуємо їх в різних варіантах, від поїдання відразу, до зимового зберігання.

Гострі, хрусткі, дуже смачні – це всі епітети огірків, які настільки швидко летять зі столу, що здається, скільки їх не приготуй все буде мало. Вони відмінно поєднуються з картоплею та м’ясними стравами. Втім, приготувавши і спробувавши ви всі дізнаєтеся самі.

А після смачного і ситного обіду, дуже здорово налити чашку чаю, і вприкуску з смородиновим або вишневим варенням, не кваплячись, поговорити про те про се.

Огірки по-корейськи на зиму – рецепт з приправою для корейської моркви

Рецептів огірків по-корейськи безліч, і всі вони чимось схожі і чим відрізняються один від одного. Хочу порадити рецепт, що вас не залишить байдужими. І ви будете повертатися до неї знову і знову.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 2 шт (великих)
  • Часник – 1 головка
  • Гострий перець – на любителя.
  • Оцет 9% — 125мл
  • Цукор – 80гр
  • Сіль – 2ч.л.
  • Рослинну олію – 100мл
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Приправа для корейської моркви – 1уп (60гр. рідка)

Готуємо огірки. Миємо, відрізаємо кінчики. Хвилястим ножем розрізаємо огірочки вздовж на 4 частини.

Моркву натираємо соломкою на корейській тертці.

Все відправляємо в глибоку чашу або таз і додаємо всі інші інгредієнти.

Часник чистимо на часточки і тиснемо через часниковий прес. Вливаємо приправу для корейської моркви.

Тут я зупинюся: існує безліч приправ, як рідких, так і сухих, що відрізняються за складом. Вважається, що класичний склад приправи містить коріандр, часник, чорний і червоний перець, сіль, цукор і лимонний сік. На ділі в магазині маса приправ, які відрізняються за складом від наведеного. Я думаю, на це не потрібно звертати уваги. Беріть приправу з якою ви часто готуєте, або яка вам подобається найбільше. Найкращий смак зазвичай той, до якого ви звикли.

Додаємо цукор і сіль. Гострий перець – але це вже на любителя. Вливаємо оцет і рослинне масло. Сиплемо коріандр.

Щоб коріандр повніше розкрив свої властивості, обсмажте його попередньо на сковороді з краплею оливкової олії протягом 2 хвилин, а потім потовчіть.

Потім все перемішуємо руками до однорідного стану. Після перемішування відправляємо в холодильник на добу.

На наступний день розкладаємо закуску в банки і заливаємо соком до самого верху, кришки не закриваємо.

У глибоку каструлю наливаємо холодну воду, на дно кладемо рушник. Ставимо банки в каструлю і вмикаємо вогонь.

Стерилізуємо 15 хвилин після закипання і закриваємо кришками.

Прибираємо під ковдру до повного охолодження.

Чудова ніжна закуска готова. Зберігаємо в погребі.

Приємного апетиту!

Найсмачніший рецепт огірків по-корейськи без стерилізації

Іноді немає часу стерилізувати салат, іноді це просто не хочеться робити. Є рецепт, в якому це робити не потрібно, і який розрахований на швидких кулінарів. Втім, переконайтеся самі.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг
  • Морква – 500гр
  • Часник – 1 головка
  • Цукор – 100гр
  • Сіль – 50гр
  • Приправа для корейської моркви – 20гр
  • Оцет 9% — 100мл
  • Масло рослинне – 100мл
Дивіться також:  Овочеве асорті на зиму - рецепт пальчики оближеш

Як і в першому рецепті огірки миємо й нарізаємо довільно соломкою. Але можна і гуртками чи будь-якою іншою формою, на смак це не вплине.

Моркву натираємо на корейській тертці або просто на крупній.

Всі овочі змішати в глибокій ємності, наприклад в тазу.

У чашці змішуємо олію, оцет, сіль, цукор і часник, пропущений через чеснокодавку.

Получившимся маринадом заливаємо овочі. Добре перемішуємо руками до однорідного стану і залишаємо настоятися кілька годин.

Через 2-3 години перемішуємо все ще раз. Для любителів свіжих закусок салат готовий, його можна розкладати в банки і прибирати в холодильник. Він вже дуже смачний. Тільки спожити його бажано протягом тижня. Для того, щоб продовжити термін зберігання, ми його трохи притушим.

Для цього овочі ставимо на плиту, доводимо до кипіння і на великому вогні кип’ятимо 10-15 хвилин.

Потім розкладаємо в стерилізовані банки, закриваємо кришкою і залишаємо остигати. Зберігаємо в прохолодному місці.

Як бачите, швидкий салат насправді швидкий, особливо якщо його не гасити. Спробуйте зробити двома варіантами та оцінити який для вас смачніше.

Приємного апетиту!

Огірки по-корейськи – рецепт на 4 кг

Друзі, хочу вам розповісти про рецепті, який приготували вчора ввечері, набравши огірків в саду. Нам дуже подобається, впевнений, ви по достоїнству оціните.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4кг
  • Морква – 1 кг
  • Сіль – 4ст.л.
  • Цукор – 8ст.л.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Приправа для корейської моркви – 30гр
  • Рослинне масло – 200мл (гірчичне)
  • Оцет 9% — 200мл

Огірки миємо й нарізаємо ножем соломкою. Увечері не захотіли морочитися з хвилястим порізали ножем і звичайним.

Моркву натираємо на корейській тертці. Точніше на электрошинковке зі спеціальним ножем. Все-таки вже був вечір і хотілося все зробити швидше.

Моркву можна просто натерти на звичайній крупній тертці.

Готуємо маринад. В окрему чашку видавлюємо часник, додаємо сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Вливаємо олію і оцет.

Всі добре розмішуємо. Тут раптом виявилося, що столовий оцет закінчився і залишився тільки яблучний 6%. Не біда, додали його в 1,5 рази більше. Взагалі використовували ось таке масло і оцет.

Масло в рецепті зазначено гірчичне, можна замінити на соняшникову.

З приправою для моркви особливо не мучилися, купили те, що було в магазині. Правда попередньо подивилися на склад – він влаштував.

Всі овочі кладемо у велику каструлю.

Перемішуємо руками.

Для цих цілей у нас є велика 12 літрова каструля з нержавіючої сталі з товстим дном. Незамінна помічниця в господарстві.

Вливаємо маринад.

Ще раз добре перемішуємо.

Залишаємо на 1,5-2 години для виділення соку з огірків.

Поки наша закуска настоюється, стерилізуємо банки. Поки стерилізують банки, потихеньку хапаємо огірочки з каструлі, смакота виходить.

Через 1,5-2 години ставимо каструлю на сильний вогонь. Внизу видно, що виділився сік.

Доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин до зміни кольору у огірків, періодично помішуємо.

Дивіться також:  Мариновані опеньки на зиму - 4 простих рецепти приготування

Хочу сказати, заважати таку масу огірків не так-то просто, я для цього використовую велику кухарську пластмасову ложку.

Через 12 хвилин огірки потемніли, значить можна розкладати в банки. Розкладаємо закуску, трохи приминаючи.

Зверху заливаємо гарячим маринадом до самого верху.

Закриваємо кришкою і залишаємо остигати.

Ми рідко звертаємо банки. Коли банку остигає і так видно герметична вона чи ні – якщо банку добре закрита, денце кришки втягнуто в банку.

Після охолодження відвозимо в льох. Нам так зручніше. Але після такої термообробки закуска буде добре зберігається і при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Як приготувати огірки по-корейськи швидкого приготування з соєвим соусом

Ні для кого не секрет, що корейська морква не має ніякого відношення до Кореї, вірніше має, але непрямий. А вже огірки і поготів ? Якщо звернутися до цієї Корейської кухні, то все готується зовсім не так. Цікаво як? Ну що ж, давайте приготуємо.

Інгредієнти:

  • Огірки – 10-15шт
  • Цибуля ріпчаста – 3шт
  • Соєвий соус – 400мл
  • Яблучний оцет – 400мл
  • Вода – 800мл
  • Цукор – 400гр

Заправка:

  • Соєвий соус – 6ст.л.
  • Часник – 1ст.л.
  • Кунжутне масло – 1ст.л.
  • Кунжутне насіння – 1ст.л.
  • Імбир – 1ч.л.

Огірки миємо і замочуємо на 2 години у воді. Потім ріжемо їх не дуже тонкими часточками.

Ріжемо ріпчасту цибулю і змішати з огірками.

На блендері подрібнюємо часник і імбир.

Готуємо заправку: змішуємо в невеликій чашці подрібнені часник і імбир, кунжутне насіння, кунжутне масло і соєвий соус.

Тепер готуємо соус: у каструлі змішуємо воду, соєвий соус, цукор і приготовану заправку. Злегка помішуючи, доводимо до кипіння і вимикаємо.

Огірки з цибулею заливаємо гарячим соусом. Додаємо яблучний оцет і перемішуємо.

Отримане блюдо остуджуємо і перекладаємо в контейнер для зберігання в холодному місці.

Як і всі подібні салати, його потрібно з’їсти протягом тижня.

Ось такий рецепт огірків по-корейськи у виконанні Nelly Tsoy, дівчата з Південної Кореї.

Приємного апетиту!

Найсмачніший рецепт огірків по-корейськи без моркви

Друзі, хто не любить моркву, можна приготувати і без неї. Є дуже смачний рецепт, в якому гостроту ви можете регулювати самі, дуже гостро чи так собі. Гостроту буде додавати аджика, а спеції зроблять закуску насиченою і ароматною.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1кг
  • Аджика – 1ч.л. (суха)
  • Часник – 1 головка
  • Коріандр – 1/2ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1ч.л.
  • Оцет 9% – 1ст.л.
  • Цукор – 1ч.л.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Рослинне масло – 2ст.л.

Огірки миємо й натираємо терткою для корейської моркви.

Соломку від огірків відправляємо в глибоку чашу і починаємо додавати інгредієнти. Першим йде мелений коріандр.

Для посилення смаку, обсмажте зерна коріандру кілька хвилин на сковороді, з додаванням невеликої кількості рослинного масла.

Потім кладемо хмелі-сунелі

аджику

Замість аджики можна додати гострий мелений червоний перець або суміш перців.

сіль і цукор

дрібно порізаний часник

масло і оцет. Все ретельно перемішуємо. Подивіться скільки соку виділили огірки.

Дивіться також:  Кабачки по-корейськи: найсмачніші рецепти на зиму

Нетерплячі можуть вже почати їсти цю страву. Але для посилення смаку та аромату ми потримаємо її 1-2 години під невеликим тиском при кімнатній температурі.

Через дві години смачна закуска готова. Можна подавати до столу, а можна кілька днів зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Салат огірки по-корейськи з м’ясом – найсмачніший рецепт

А тепер салат для справжніх чоловіків. Смачний і поживний, з м’ясом і болгарським перцем. З усіх салатів я б обрав саме цей. Жінки, я просто рекомендую вам зробити його і порадувати своїх чоловіків. Влаштуйте їм свято.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 1шт
  • Морква – 2шт (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 1шт
  • Часник – 5 зубчиків
  • Кріп – пучок
  • Паприка – 2ч.л.
  • Коріандр – 1ч.л.
  • М’ясо – 300гр
  • Соєвий соус – 5ст.л.
  • Оцет 9% — 1ст.л.
  • Рослинну олію – 100мл

Це чарівне почнемо готувати страву з м’яса. М’ясо нарізаємо тонкими скибочками.

Дрібно ріжемо цибулю.

Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою.

Моркву натираємо на корейській тертці.

Дрібно ріжемо часник і кріп.

Огірки ріжемо великою соломкою, відправляємо їх в ємність, солимо і перемішуємо.

Тепер переходимо до м’яса. На сковороду наливаємо масло і відправляємо м’ясо обсмажуватися на середньому вогні до готовності.

Потім до м’яса додаємо цибулю і смажимо все разом близько 2 хвилин. Не забуваємо помішувати.

Додаємо в сковороду 2ст.л. соєвого соусу, морква перемішуємо і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

У сковороду додаємо болгарський перець і половину часнику. Солимо за смаком і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.

Вимикаємо вогонь і закриваємо кришкою.

Повертаємося до огірків. Вони вже стали малосольними. Зливаємо з них рідина. Додаємо в них паприку, подрібнений коріандр, часник, 3ст.л. соєвого соусу, оцет і кріп. Все добре перемішуємо.

Тепер до огірків додаємо піджарку з сковороди. Ще раз перемішуємо, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 2 години.

За час знаходження в холодильнику наша закуска настоїться, запахи перемішаються. Дістаємо її і подаємо до столу. Впевнений, від неї не залишиться навіть сліду.

Спробуйте приготувати і отписывайтесь в коментарях.

Приємного апетиту!

Відео рецепт швидкого приготування огірків по-корейськи

Для тих, хто не любить читати, а воліє дивитися у мене є відео рецепт, як приготувати огірки по-корейськи. Салат без термообробки можна подавати відразу до столу. Сказати, що він дуже смачний – не сказати нічого. Від просто бомбезний! Для зручності сприйняття я виніс інгредієнти в окремий список, все інше дивіться на відео.

Інгредієнти:

  • Огірки – 600гр
  • Морква – 1шт
  • Перець болгарський – 160гр
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Цибуля зелена – пучок
  • Перець чилі – 1шт (за смаком)
  • Кунжут смажений – 1-2ст.л.

Маринад:

  • Сіль – 1 год.л.
  • Соєвий соус – 3ст.л.
  • Рисовий оцет – 2ст.л.
  • Кунжутне масло – 1ст.л.
  • Цукор – 1ст.л.

На цьому у мене все. Тепер ви знаєте, як зробити смачну закуску, як побалувати не тільки своїх близьких, але й гостей. Я з вами прощаюся, до нових зустрічей.