Найсмачніші салати з кальмарами – прості рецепти

Скоро настануть довгоочікувані свята. Зберуться за великим столом рідні, друзі та знайомі. Привітні господині зроблять все можливе і неможливе, щоб блиснути цікавими та смачними частуванням, заздалегідь вибираючи рецепти і заготовлюючи за списком продукти.

Центральне місце на святкових столах поряд з новорічними салатами займають наші улюблені з куркою і грибами. А любителі морепродуктів будуть в захваті від салату з кальмарами. У жителя морів досить нейтральний морський смак. Його досить складно чим-небудь зіпсувати, тому асортимент продуктів, з якими поєднується цей молюск просто величезний.

Можна приготувати його в поєднанні з овочами і фруктами, грибами і сиром, м’ясом і яйцями. Використовувати різні заправки і соуси, адже крім широко використовуваного майонезу є йогурти, сметана, соєвий соус, олія та лимонний сік. Фантазуйте сміливіше, ловіть нові смаки, смакуйте кожен шматочок оригінального салату.

Салат з кальмарами – найсмачніший рецепт з яйцем і огірком

Красивий, освіжаючий, але в той же час, ситний салат ідеально підійде на святковий стіл. Кальмари з яблуками і огірками мають приємний смак, а вигляд нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500гр.
  • Огірки свіжі – 3шт.
  • Яйце відварне – 5шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт. (маленька)
  • Яблуко – 1шт.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Майонез – 1ст.л.
  • Зелень – для прикраси

Почнемо з приготування кальмарів. Якщо вони у вас вже очищені, це добре. Якщо вам сподобалися в магазині неочищені – не біда, використовуючи нескладні прийоми, ви легко підготуєте тушки. На самому початку необхідно видалити фіолетово-коричневу шкірку. Перемогти її можна найпростішим способом – опустивши кальмари буквально півхвилини в окріп і перемішавши пару раз всю масу в каструлі.

Шкурка згортається і швидко відходить від тушок. Промиваємо кальмари під холодною проточною водою, видаляємо нутрощі і хорду (це така пластикова штучка в спинці кальмара). Далі обов’язково видаліть тонку плівку як з зовнішньої, так і внутрішньої сторони.

Чи можна не видаляти плівку з тушок? Можна, якщо кальмари у вас маленькі, то і плівка у них дуже тонка, така в салаті буде непомітна. Але якщо у вас великі дорослі особини, то плівку краще видалити, інакше вона буде тягнутися слідом за виделкою в тарілці.

Каструлю з водою ставимо на вогонь, підсолюємо і доводимо до кипіння. Потім опускаємо тушки кальмарів і після закипання витримуємо рівно 1 хвилину і відразу дістаємо.

Перекладаємо в сито і споліскують під холодною водою.

Холодна вода зупиняє процес приготування, не дозволяючи їм стати жорсткими.

Зі свіжих огірків овочечисткою знімаємо шкірку і нарізаємо соломкою.

Шкірку можна і не знімати, але так салат виходить більш ніжним.

З яблука зрізаємо шкірку, розрізаємо на половинки і видаляємо серцевину. Потім також як і огірки нарізаємо соломкою. Відправляємо в миску і збризкуємо декількома краплями лимонного соку, це вбереже яблука від потемніння.

Ріпчасту цибулю нарізаємо дуже дрібними кубиками.

Яйця відварюємо круто і пропускаємо через яйцерезку

Кальмари нарізаємо тонкою соломкою.

Переходимо до складання салату. На порційній тарілці по колу викладаємо нарізані продукти, в середину кладемо трохи ріпчастої цибулі.

На місце, що залишилося викладаємо яйця, а потім, в самому кінці, розкладаємо соломку з кальмарів.

У тарілку кладемо одну столову ложку майонезу і прикрашаємо зеленню. Подаємо на стіл.

Як бачите, салат не перемішується, це буде робити кожен зі своєю порцією.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з кальмарами і яблуком

Ось ще один рецепт салату, в який ми також додали яблуко. Цікавий на смак і структурі – ніжний і м’який кальмар, хрустка морквина, кисло-солодкий смак яблук, гостриночка лука. Все в ньому добре!

Інгредієнти:

  • Кальмари – 300-400гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт. (червоний)
  • Морква – 1шт.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Яблуко – 1шт.
  • Волоські горіхи – 50гр.
  • Майонез, сіль, перець – за смаком

Кальмари попередньо очищують від нутрощів і плівок, потім відварюємо в киплячій воді не більше 1-2 хвилин. Потім нарізаємо півкільцями або соломкою.

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Якщо вам не подобається різкий смак цибулі, обдайте його окропом або замаринуйте на 15-20 хвилин в столовому оцті або лимонному соці.

Моркву натираємо на крупній тертці.

На великій тертці натираємо білки, а на дрібній жовтки в різні миски.

Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сковороді і подрібнюємо до середньої крихти.

Для обсмажування горіхів киньте їх на нагріту на середньому вогні сковороду і помішуючи, обсмажте не більше однієї хвилини. Більше хвилини не потрібно, горіхи дуже легко можна перепалити, і вони придбають гіркуватий смак. Після обсмажування помістіть їх в поліетиленовий пакет і прокатайте качалкою до середньої крихти.

Збираємо салат, будемо це робити пошарово. У велике блюдо викладаємо кільця або соломку кальмарів. При необхідності і за смаком присаливаем і перчимо.

Потім робимо шар з червоного лука і змащуємо майонезом.

Наступним шаром викладаємо яєчні білки. За смаком присаливаем.

Посипаємо горіхами і змащуємо майонезом.

Дивіться також:  Королівська сирна ватрушка з вишнею

Яблуко, щоб воно не потемніло, натираємо на крупній тертці безпосередньо перед укладанням у салат і розкладаємо поверх волоських горіхів і змащуємо майонезом.

Потім шар моркви, який також змащуємо. При бажанні моркву можна присолити і поперчити, орієнтуйтеся на ваш смак.

І заключна частина, салат посипаємо тертими жовтками і прикрашаємо часточками червоного цибулі.

Приємного апетиту!

Кальмари в салаті з пекінською капустою

Продовжуємо експерименти та наступний на мій погляд, дуже вдалий. До кальмарам додамо пекінську капусту, моркву і кукурудзу, перемішаємо і красиво подамо. Результат вас точно порадує.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 150гр.
  • Капуста пекінська – 100гр.
  • Морква – 1шт. (відварна)
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Яйце перепелине – 3шт.
  • Кукурудза консерв. – 50гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Майонез – 2ст.л.
  • Сметана – 2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – пучок
  • Паприка – 1ч.л. (за бажанням)

Пекінську капусту миємо й дрібно ріжемо. Нам знадобитися не більше 100гр, решту пустимо на підкладку салату.

Капусту кладемо в миску, трохи підсолюємо і мнемо руками, щоб вона стала м’якше.

Потім додаємо в миску консервовану кукурудзу і порізану відварену моркву.

Всі яйця відварюємо в круту, очищаємо від шкаралупи, а потім курячі нарізаємо невеликим кубиком. Відправляємо в миску. Перепелині розрізаємо на половинки, вони підуть для прикраси готового страви.

Туди ж відправляємо нарізані тонкою соломою відварені кальмари і посічену зелену цибулю.

Готуємо заправку для салату і переходимо до його складання. Для заправки просто змішуємо по дві столові ложки майонезу і сметани. За бажанням можете заправку підсолити і поперчити.

Додаємо заправку в салат, посипаємо паприкою і перемішуємо до однорідного стану.

Для оригінальної подачі кілька листя пекінської капусти викладемо на красиве блюдо, поставимо на них кулінарне кільце.

Салат з миски перекладаємо в кільце і трохи приминаем. Це потрібно щоб після зняття кільця нічого не розвалилося.

До речі, якщо у вас немає кулінарного кільця, його завжди можна зробити з підручних засобів. Будь-якого розміру кільце виходить якщо з щільного ватману або картону вирізати смугу і торці скріпити степлером. Потім досить просто обернути харчовою плівкою або фольгою.

Зверху прикрашаємо половинками перепелиних яєць, шматочками моркви і гілочками зелені як на фотографії, або на свій розсуд.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарів з яйцями і сиром

А ось ще один смачний салат з кальмарами і кукурудзою. Порційна подача робить його дуже привабливим, а легкий, ніжний і трохи солодкуватий смак залишає приємні відчуття.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 300гр.
  • Кукурудза консерв. – 150гр.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Огірки свіжі – 1-2шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Сир твердий – 100гр.
  • Майонез – 50гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком (кріп, цибуля)

Спочатку кальмари відварюємо в трохи підсоленій воді не більше хвилини-двох, потім відразу охолодити в холодній воді.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, відправляємо в миску і заливаємо окропом. Додаємо чайну ложечку цукру, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Потім окріп зливаємо.

Сир натираємо на дрібній тертці. Огірки нарізаємо середнім кубиком. Кальмари нарізаємо або соломкою або дрібними кубиками. Яйця пропускаємо через яйцерезку, або просто нарізаємо ножем. Потім все відправляємо в глибоку ємність. Додаємо цибулю, який попередньо ошпарений окропом, кукурудзу, посічену зелень і майонез.

Все добре перемішуємо. Потім подаємо на стіл в порційних тарілках. Для кращої подачі, розкладіть салат в кулінарне кільце.

Порційне кільце зручно зробити з порожньою півторалітрової пластикової пляшки.

На кожній тарілці страву можна додатково прикрасити гілочкою зелені.

Приємного апетиту!

Морський салат з кальмарами і креветками

Незвичайний і оригінальний салат, з соковитою капустою і прикрашений яйцями і оливками. Додаткову родзинку додає присмак креветок і маслин. А пікантності додає всьому часниковий соус.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 1кг.
  • Креветки – 500гр.
  • Маслини – 15-20шт.
  • Пекінська капуста – 1кг.

Соус:

  • Майонез – 5-6ст.л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соєвий соус – 1ст.л.

Для прикраси:

  • Яйце куряче – 3шт.
  • Маслини

Курячі яйця відварюємо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і розрізаємо на 8 часточок. Тобто спочатку навпіл, потім кожну половинку ще, і четвертинки ще навпіл.

Кальмари очищаємо і відварюємо в злегка підсоленій воді не більше 1-2 хвилин. Потім нарізаємо на тонку соломку, для цього їх розрізаємо вздовж на чотири частини, потім складаємо разом і нарізаємо соломкою.

Креветки також відварюємо в підсоленій воді протягом 1 хвилини, а потім чистимо.

Для варіння креветок підсолити воду, доведіть до кипіння і опускайте вже в киплячу воду на хвилинку. Потім відразу виймайте.

Відправляємо їх разом з кальмарами в глибоку миску.

Маслини нарізаємо кільцями.

Пекінську капусту розбираємо на листя, жорстке підстава листа вирізаємо, а решту зелень нарізаємо тонкою соломкою.

Потім все нарізане відправляємо в миску до морепродуктів.

Готуємо соус для заправки. У майонез видавлюємо через прес часник і додаємо столову ложку соєвого соусу. Все добре перемішуємо.

Дивіться також:  Курка з картоплею в духовці – найсмачніші рецепти

Більше однієї ложки соусу додайте обережно. Він дуже солоний і весь салат може виявитися пересоленим.

Отриманий соус кладемо в миску з нарізкою і добре перемішуємо. Потім перекладаємо на красиве велике блюдо.

Прикрашаємо зверху кружальцями маслин і часточками яєць.

Приємного апетиту!

Рецепт кальмарів з кукурудзою

Приготуємо ще один салат, в якому дуже добре поєднується смак морських кальмарів і солодкої кукурудзи. Додаткову пікантність додасть твердий сир. А ось різкуватий смак ріпчасту цибулю приберемо, і замінимо його на свіжі огірки.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 2шт.
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Огірки свіжі – 3шт.
  • Кукурудза – 0,5 банки
  • Сир твердий – 50гр.
  • Майонез – 2-3ст.л.
  • Цибуля зелена – пучок
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Кальмари очищаємо від плівки, видаляємо хорду і відварюємо в киплячій підсоленій воді 1 хвилину. Потім відразу витягуємо з окропу і охолодити в холодній воді. Далі нарізаємо тонкими кільцями або тонкою соломкою.

Свіжі огірки овочечисткою очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібною соломкою. Шкірку, звичайно, можна не видаляти, але так салат буде ніжніше.

Сир нарізаємо тонкою соломкою.

Курячі яйця відварюємо у воді круто, потім очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиком, або просто пропускаємо через яйцерезку.

Зелена цибуля просто дрібно ріжемо.

Приступаємо до збірки салату. У глибоку миску відправляємо кукурудзу і все, що попередньо нарізали.

Додаємо 2-3 столові ложки майонезу і добре перемішуємо. Пробуємо на смак і, в разі необхідності, підсолюємо і перчимо.

Розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо гілочкою зелені і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний і простий салат з кальмарами і ананасом

А ось наступний рецепт дійсно незвичайний, крім уже традиційних огірків ми до кальмарам додали ананаси. І знаєте, їх приємний кисло-солодкий смак гармонійно вписався до наших продуктів.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 2-3шт.
  • Ананаси – 1б.
  • Огірки свіжі – 2шт.
  • Яйце куряче – 5шт.
  • Майонез – 1-2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень, помідори черрі – для прикраси

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Кальмари очищаємо і відварюємо. Як завжди, опускаємо в киплячу воду і варимо не більше 2 хвилин, а ще краще одну хвилину після закипання. Потім перекладаємо на сито і охолодити під проточною холодною водою. Після охолодження нарізаємо дрібними кубиками, тонкою соломкою або просто кільцями.

Свіжі огірки нарізаємо невеликими кубиками.

Яйця відварюємо круто, потім очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками, або пропускаємо через яйцерезку.

Консервовані кільця ананасів так само, як і все попереднє, нарізаємо не дуже крупно, можна сказати довільними шматочками.

Тепер, все що нарізали, відправляємо в глибоку миску. Додаємо майонез і добре перемішуємо.

Потім перекладаємо в салатник або порційні тарілки. Прикрашаємо зеленню і шматочками черрі.

Приємного апетиту!

Кальмари з смаженими грибами

Ідея з’єднати дари моря і лісу з’явилася сама собою, що ми і зробили. Посмажили печериці, нарізали огірочки і з’єднали всі разом. Вийшло, як завжди, дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 300гр.
  • Гриби – 200гр. (печериці)
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Огірки свіжі – 2шт.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування
  • Майонез – 2ст.л.
  • Зелень – за смаком (пучок)

Для початку підготуємо гриби. Для цього на тонкі півкільця нарізаємо цибулю і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки.

Поки обсмажується цибуля, печериці нарізаємо тонкими пластинками. Як тільки цибуля зазолотиться, відправляємо гриби в сковороду. Потім всі разом обсмажуємо на середньому вогні до готовності грибів, приблизно 10-15 хвилин.

Паралельно підготуємо кальмари. Очищаємо з них плівку, видаляємо хорду і відправляємо в киплячу підсолену воду на 1 хвилину. Витягаємо відварені тушки з каструлі і охолоджуємо і нарізаємо тонкою соломкою.

Свіжі огірки нарізаємо соломкою. Яйця ріжемо кубиком. Дрібно рубаємо зелень.

Ну а далі все просто. Все що порізали, порубали і посмажили з’єднуємо разом в глибокій мисці.

Додаємо пару ложок майонезу і добре перемішуємо. Розкладаємо в порційні тарілки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Закуска з кальмарів і корейської моркви

Всі знають рецепт моркви по-корейськи. Так от, зараз приготуємо кальмари по-корейськи! Звичайно, смачно чи ні вирішувати вам, але ми для себе вирішили, що смак просто неймовірний. Пробуйте, не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500гр.
  • Морква – 1-2шт.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Паприка – 1ч.л.
  • Коріандр – 1/2ч.л. (мелений)
  • Рослинне масло – 2ст.л.
  • Чорний мелений перець – 1/2ч.л.
  • Лавровий лист – 2шт.
  • Запашний перець – 5 горошин
  • Приправа для риби – 1ч.л.
  • Оцет винний – 2ст.л.
  • Води – 5ст.л.
  • Цукор – 1ч.л.
  • Сіль – за смаком

Першим ділом натираємо моркву на корейській тертці. Відправляємо її в чашку, додаємо чайну ложечку цукру і дрібку солі. Перемішуємо і залишаємо постояти.

Далі готуємо кальмари. У киплячу воду кладемо пару лаврових листочків, запашний перець, сіль і приправу для приготування риби. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і кип’ятимо пару хвилин. Потім по одному кальмару опускаємо у воду. Як тільки вода знову закипить варимо маленькі тушки 10-15 секунд, які більше 20-30 секунд. Потім відразу витягаємо їх з окропу.

Дивіться також:  Рецепти салату з копченою куркою і ананасами

Не бійтеся не доварити кальмарів, вони варяться дуже і дуже швидко.

Після відварювання довгою соломкою нарізаємо і відправляємо в миску до моркви.

Рослинне масло розігріваємо на сковороді і додаємо в нього пропущений через прес часник. Приблизно через 10 секунд додаємо в сковороду паприку і коріандр. Перемішуємо і секунд через 5-10 знімаємо з вогню. Потім відправляємо в миску з морквою.

Нам не потрібно обсмажувати часник і спеції, їх потрібно тільки нагріти, щоб вони розкрили свій аромат.

Все добре перемішуємо, додаємо оцет, воду і ще раз перемішуємо. При необхідності підсолюємо.

Даємо настоятися мінімум півгодини. За цей час всі промаринується і просочиться ароматами.

Подаємо на стіл і зриваємо овації!

Приємного апетиту!

Фунчоза з кальмарами і болгарським перцем

А нижче відмінне морське блюдо, в якому в якості основних інгредієнтів виступають кальмари і фунчоза. Особливістю цього салату є те, що жоден продукт не вариться, навіть кальмари. Замість відварювання ми їх обсмажимо.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 3шт.
  • Фунчоза – 1 пакетик
  • Перець болгарський солодкий – 3шт. (різних кольорів)
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Цибуля зелена — пучок
  • Соус соєвий – 2-3 ложки
  • Імбир корінь приблизно 2см.
  • Масло рослинне – 2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Кунжут – для прикраси

Для початку підготуємо інгредієнти. Нарізаємо перець невеликою соломкою.

Перець краще брати різного кольору, так страва виглядає набагато краще.

Зелена цибуля, імбир і часник ріжемо невеликими шматочками.

Кальмари очищаємо від плівки, видаляємо хорду і нарізаємо кільцями товщиною 4-5мм.

Фунчозу перекладаємо в миску і заливаємо окропом на 5-7 хвилин.

А потім починаємо готувати салат. Розігріваємо сковороду наливаємо пару столових ложок рослинного масла. Імбир і часник обсмажуємо не більше однієї хвилини, а потім додаємо нарізані перці. Помішуючи, обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Потім в сковороду додаємо кальмари і помішуючи, обсмажуємо все разом 2 хвилини.

По закінчення двох хвилин, відправляємо в сковороду фунчозу, додаємо соєвий соус, обсмажуємо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Не забуваємо помішувати.

Розкладаємо по тарілках і посипаємо кунжутом. Подаємо на стіл.

Як ви звернули увагу, салат ніяк не солили. Соєвий соус містить сіль у великій кількості, тому зазвичай салат досолювати не доводиться. Але якщо ви додали мало соусу, то є сенс досолити. Загалом, все на ваш смак.

Приємного апетиту!

Царський салат з кальмарами і червоною ікрою

А наступний салат виходить по-справжньому царський. Листкова структура з ніжними кальмарами, картоплею і яйцями дає приємний смак. А гарна шапка з червоною ікри робить страву вишуканим.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 3шт.
  • Картопля – 3шт.
  • Яйце куряче – 5шт.
  • сир твердий – 50гр.
  • Майонез – 3-4ст.л.
  • Червона ікра – 3-4ст.л.
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спочатку відварюємо кальмари. Для цього очищаємо їх, видаляємо плівку і опускаємо в киплячу, підсолену воду. Після закипання води варимо рівно одну хвилину і витягаємо з окропу. Можна відразу охолодити під проточною холодною водою, це зупинить процес термообробки і збереже м’ясо від затвердіння. Потім нарізаємо тонкою соломкою.

Картоплю миємо, зрізаємо шкірку і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім натираємо на крупній тертці.

Яйця варимо до стану круто і натираємо на дрібній тертці.

Сир також як і яйця, тремо на дрібній тертці.

Потім переходимо до складання салату, будемо подавати порційно. Для цього невелику кулінарне кільце встановлюємо на тарілці і першим шаром викладаємо картоплю. Шар промазуємо майонезом.

Другим шаром викладаємо нарізані кальмари, перчимо за смаком.

Змащуємо майонезом.

Третій шар робимо з сиру, сир змащуємо.

Поверх сиру викладаємо терті яйця. Його також змащуємо.

І самий останній шар робимо з червоної ікри. Скільки її класти вирішуйте самі, тут немає єдиної рекомендації.

Також вам потрібно вирішити, наскільки багато майонезу ви будете використовувати. Якщо ви не прихильник жирних страв, то звичайно багато майонезу краще не використовувати, можна і взагалі відмовитися від нього і замінити, наприклад, на сметану або йогурт. Але з майонезом виходить все-таки смачніше.

Після формування шарів, рекомендуємо дати салату настоятися годину або два в холодильнику, щоб він настоявся. Потім прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Друзі, спеціально для тих хто любить рецепти більше дивитися ніж читати, хочу поділитися видеорецептом дуже смачного салату, в якому кальмарів готують незвичайним способом.

На цьому у мене все. Готуйте смачні салати хоч кожен день, а я сподіваюся, моя добірка рецептів вам у цьому допоможе. Я з вами прощаюся, до нових зустрічей.