Курка з картоплею в духовці – найсмачніші рецепти

Все геніальне просто. І це так насправді. Адже важко уявити більш простий, але в той же час ситне і апетитне блюдо, від якого не встоять ні гості за святковим столом, ні ваші близькі, присутні повечеряти ввечері.

А як виручить подібне блюдо для швидкого приготування обіду! Якщо готувати на гарнір окремо пюре, то нам потрібно виконати величезну кількість проміжних операцій: стежити за готовністю картоплі, закип’ятити молоко, якого може не виявитися під рукою в потрібний момент, потовкти, додати спеції. До цього моменту підгадати з готовністю курочки. А тут миле діло, розмістили продукти зі спеціями, включили на певний час запікання і все. Через годину приблизно вся сім’я починає курсувати в районі кухні і принюхуватися.

Комбінація з двох основних продуктів укупі з різними добавками і спеціями дає нам нескінченний політ фантазії і розкриває неймовірну безліч смакових відтінків. Навіть самий вибагливий смак можна задовольнити, приготувавши ароматну курочку і ніжний картоплю в духовці у фользі, в рукаві, в банку або просто в формі для запікання…

Останнім часом в магазинах з’явилася величезна різноманітність продуктів. Але ми все-одно схиляємося до нашим улюбленим, перевіреним сімейними рецептами, які надають душевність і теплоту сімейних і святковим застіллям. Адже так приємно після оригінальних і смачних салатів… раптом відчути аромат курочки зі спеціями або похрумтіти апетитною картопляно-сирною скоринкою…Це ж наше, рідне!

Курка з картоплею в духовці в рукаві (пакеті) для запікання – найсмачніший рецепт

Я тут трохи злукавив написавши, що це найсмачніший рецепт ? Скільки рецептів, стільки й смаків. Але впевнений, що якщо ви спробуєте його зробити, то він вам точно сподобається. А він зацікавить в першу чергу простотою приготування, а в другу збалансованістю інгредієнтів і смаком.

Інгредієнти:

  • Курка цілком – 1шт.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Морква – 1шт.
  • Часник – 1-3 зубчики
  • Олія оливкова
  • Суміш приправ для картоплі – 1ст.л.
  • Суміш приправ для курки – 1ст.л.
  • Соус теріякі – 1ст.л.
  • Сіль – за смаком

Спочатку наріжемо всі овочі. Морква нашинкуем тонкою соломкою.

Якщо немає бажання різати моркву ножем, можна просто натерти на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

Картоплю миємо, зрізаємо шкірку і нарізаємо великими шматочками, одну картоплину на 4 частини. Відправляємо в глибоку чашу. Посипаємо приправами і поливаємо оливковою олією, приблизно 3-4ст.л.

Добре перемішуємо, домагаючись рівномірного розподілу приправи і масла.

Замаринуем курку. Для цього її посипаємо спеціальної приправою, солимо, поливаємо оливковою олією, приблизно парою столових ложок, і додаємо столову ложку соусу теріякі.

Соус теріякі — необов’язковий компонент, але він надає пікантний смак і аромат. Основні інгредієнти в ньому — це соєвий соус, імбир і часник. При великому бажанні все це можна додати окремо.

Руками акуратно натираємо курку, щоб всі приправи рівномірно розподілилися й залишаємо на пів години для маринування.

Часник нарізаємо довільними шматочками.

Сковороду встановлюємо на вогонь і наливаємо трохи оливкової олії. Відправляємо морква, помішуючи, пасеруємо приблизно одну хвилину, потім додаємо цибулю. Приблизно через хвилину додаємо нарізаний часник і помішуючи, пасеруємо ще одну хвилину і знімаємо сковороду з вогню.

Вогонь для пасерування робимо між мінімальним і середнім. Головне пам’ятаємо, що це не обсмажування!

До цього часу курка і картоплю повинні вже замаринувати, а отже переходимо до складання страви. В рукав для запікання викладаємо картоплю.

Курку фаршируємо пасерованими цибулею, морквою і часником. Для цього їх просто кладемо всередину тушки і трохи утрамбовуємо.

Потім відправляємо в рукав.

Всі продукти в рукаві рівномірно розподіляємо, овочами в нижній частині, а м’ясо у верхній. Якщо рукав без отворів, робимо кілька дірок зубочисткою у верхній частині.

Розвію кілька спірних моментів щодо рукавів: існує безліч рукавів з отворами для виходу пари, такі рукава окремо не чіпляються, а просто має отворами догори. Але у продажу є рукави, у яких цих отворів немає. І ось тут часто виникає питання: проколювати такий рукав чи ні?

Тут вже все залежить від вас. Якщо ви торці рукава добре закріпіть застібками так, що пару нікуди виходити, то звичайно без дірок він просто лопне. А якщо застібки закріпити несильно так, щоб пара з торців рукава міг виходити, то і проколювати необов’язково. Як бачите, все дуже просто ?

Деко з куркою відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Після закінчення 1 години, дістаємо з духовки нашу смакоту і гарячу подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний рецепт курки з хрусткою скоринкою і картоплею на деку

Наступний рецепт з розряду «простіше не буває». Простий, але дуже смачний, нікого не залишить байдужим. Завдяки простоті ідеально підходить хоч кожен день, хоч на свято.

Інгредієнти:

  • Курка – 6-8шт. (стегенця або стегенця)
  • Картопля – 7-8шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Майонез – 2-3ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа хмелі-сунелі – 1/2ч.л.
  • Базилік сушений – щіпка
  • Приправа для курки – 1ст.л.
  • Олія рослинна
Дивіться також:  Салат мімоза: класичні рецепти

Для початку трохи підготуємо інгредієнти. Картоплю миємо і зрізаємо шкірку. Якщо вона невелика, то розрізаємо на 2 частини, якщо велика – на чотири. Курячі стегенця або стегенця моєму і видаляємо все зайве.

Цибулю нарізаємо великими півкільцями.

Можна порізати і дрібно, але дитина у нас цибуля не є, і їй так простіше його прибрати з тарілки.

Картоплю кладемо в глибоку чашу або каструлю, поливаємо олією, приблизно 2-3ст. ложки, додаємо сіль, приправу хмелі-сунелі, порізану цибулю і половину натертого на тертці часнику. Обов’язково додаємо дрібку сушеного базиліка і чорний мелений перець, потім добре перемішуємо до однорідного розподілу всіх спецій та олії по картоплі. Після цього всі перекладаємо рівним шаром на деко.

Курку солимо, перчимо, натираємо залишки часнику, додаємо дрібку базиліка, столову ложку приправи і 2-3ст. ложки майонезу. Все добре перемішуємо, намагаючись щоб стегенця рівномірно смазались, а потім відправляємо на картоплю.

Відправляємо деко в розігріту до 180-200 градусів на 1 годину.

Час вказано умовно і залежить як від самої духовки, так і розміру овочів і м’яса. Орієнтуйтеся на готовність картоплі.

Це блюдо краще подавати на стіл в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Запікаємо курку в кефірі з картоплею в духовці

Маринувати курку в кефірі відмінна ідея, більш ніжного м’яса ви точно не їли. Тому цей рецепт претендує на роль якщо не самого смачного, то точно одного з них!

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 600гр.
  • Картопля – 600гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Кефір – 200мл.
  • Масло рослинне – 3ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений, спеції – за смаком

В першу чергу підготуємо курку. Для цього стегна моєму, потім обсушуємо і перекладаємо в глибоку миску.

Цибулину нарізаємо півкільцями, часник видавлюємо через прес, і все відправляємо в миску. Додаємо сіль, чорний мелений перець, паприку і мелений коріандр.

Все перемішуємо руками, намагаючись трохи розчавити цибуля, так він виділить сік, який допоможе маринування.

Заливаємо стегна кефіром і залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин.

Чим довше маринується, тим краще, я навіть залишав на цілу ніч. Від цього смак тільки виграє.

Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо на однакові кружечки товщиною не більше 1см, так він краще протушкується. Додаємо приправу, сіль і рослинне масло, приблизно 2-3ст. ложки. Все добре перемішуємо і відправляємо в форму для запікання.

Поверх картоплі викладаємо курячі стегна і заливаємо маринадом.

Форму закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 40 хвилин.

По закінченні часу з форми знімаємо фольгу, а форму відправляємо назад до утворення золотистої скоринки на стегнах і готовності картоплі.

Потім подаємо на стіл в гарячому вигляді. Блюдо красиво виглядає його зверху посипати нарізаною зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Як запекти в курку у фользі

Як ви помітили в попередньому рецепті, ми застосували фольгу. Вона допомагає зберегти соки в м’ясі і не дає йому пригорати, а також допомагає в подальшій чищення посуду. Але у фольги є одна тонкість. Яка? Читайте нижче.

Інгредієнти:

  • Курка – 700гр.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Масло рослинне – 2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка, спеції – за смаком

Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками розміром 2-3см. Солимо, перчимо, додаємо приблизно столову ложку паприки і добре перемішуємо.

Форму для запікання добре вистилаємо фольгою.

А ось тут і криється тонкість застосування фольги. Якщо ви звернули увагу, фольга з одного боку глянсова, а з іншого матова. А від цього залежить відображає здатність, тобто глянсова поверхня тепло відображає більше, ніж матова. Якщо ви зробите глянцем назовні, то часу для запікання знадобиться більше, тому глянець робиться всередину. До речі, до глянцю і їжа прилипає менше.

Картоплю кладемо у форму рівним шаром. Зверху розкладаємо зубчики часнику і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю.

Курячі ніжки солимо, перчимо, додаємо паприку і добре перемішуємо руками. Потім викладаємо зверху картоплі.

Весь вміст форми збризкуємо рослинним маслом і закриваємо фольгою.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на годину. По закінченні часу форму витягаємо, зверху відриваємо фольгу і відправляємо назад в духовку ще на 20-30 хвилин. За цей час на курочці з’явиться апетитна хрустка скоринка.

Потім дістаємо форму і вміст гарячим розкладаємо по тарілках.

Приємного апетиту!

Смачна курка з картоплею – рецепт з майонезом і часником

Наступним рецептом у нас просте, смачне і ситне блюдо для всієї родини. Куряча гомілка з морквою і томатним соусом має приємний смак і гарна на вигляд. А спробувавши один раз, хочеться ще.

Інгредієнти:

  • Куряча гомілка – 700гр.
  • Картопля – 1кг.
  • Морква – 1-2шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Масло рослинне – 2-3ст.л.
  • Томатний соус – 2ст.л. (або кетчуп)
  • Приправа для картоплі – 1ст.л.
  • Куркума – 1ч.л.
  • Майонез – 2ст.л.
  • Соєвий соус – 2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Дивіться також:  Соус Болоньєзе – рецепти в домашніх умовах

Починаємо з м’яса. Курячу гомілку моєму і укладаємо в зручну посуд. Додаємо соєвий і томатний соуси, майонез, часник, пропущений через прес, чорний перець і сіль за смаком.

Все добре перемішуємо, домагаючись рівномірного розподілу спецій і соусів за гомілки. Залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин.

Моркву нарізаємо довільними шматочками і перекладаємо в окрему миску.

Картоплю ріжемо на дольки, на 4-6 частин або більше, залежно від розміру бульб.

Цибулю нарізаємо півкільцями. Всі овочі з’єднуємо разом, додаємо куркуму, приправу для картоплі, чорний перець і сіль, за смаком, наливаємо 2-3 столових ложки рослинного масла.

Все добре перемішуємо до однорідного стану. А потім овочі викладаємо на змащене олією деко.

Зверху розкладаємо мариновані курячі ніжки.

Потім відправляємо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку приблизно на годину.

При запіканні орієнтуйтеся не на час, а на готовність картоплі!

Як тільки все буде готово, подаємо в гарячому вигляді на стіл як самостійне блюдо, так і в якості доповнення до овочевих салатів.

Приємного апетиту!

Рецепт курки та картоплі в банку

А наступне блюдо незвично у всьому. Зовнішній вигляд, смак – все в ньому незвично, але красиво і смачно. Впевнений, цей рецепт ви гарантовано покладіть в свою скарбничку.

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Картопля – 7-8шт.
  • Морква – 3шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Помідори – 2шт. (середні)
  • Зелень – пучок (цибуля, кріп)
  • Сіль, перець чорний мелений, спеції – за смаком
  • Зелень – пучок (цибуля, кріп)

Починаємо з курки. Для цього її обмиваємо водою і відправляємо в зручну ємність. Додаємо сіль, чорний мелений перець, пропущений через прес часник, спеції на ваш смак і все добре перемішуємо.

З спецій ми зазвичай використовуємо спеціальну приправу для курки. Вона продається майже у всіх магазинах. Коштує недорого, а використовувати зручно.

Картоплю нарізаємо кружальцями завтовшки не більше 0,5 див.

Такими ж шматочками розрізаємо помідори та моркву.

А цибулю ріжемо на півкільця.

Приступаємо до збірки банки. Першим шаром в банку викладаємо м’ясні шматочки. Потім кладемо цибулю. Далі шар картоплі. Присаливаем зверху.

Викладаємо шар моркви. На неї відправляємо трохи рубаної зелені. На зелень викладаємо помідори. Зверху помідор знову викладаємо курку. Наступні шари повторюємо. Має вийти як на фотографії.

Шари робимо тонкими. Чим більше шарів, тим смачніше вийде блюдо. Якщо кількість інгредієнтів буде як в рецепті, у вас вийде повна трилітрова банка.

Горлечко банки закриваємо харчовою фольгою і відправляємо в ХОЛОДНУ духовку. Духовку включаємо на нагрів. Запікаємо, або правильніше сказати готуємо, при 180 градусах протягом 1,5 годин. Як правило, цього вистачає часу на розігрів духовки і готовності всіх інгредієнтів.

По закінченні часу банку акуратно виймаємо з духовки і вміст розкладаємо по тарілках. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Неймовірний рецепт курки з грибами і сиром

А ось ще один дуже простий рецепт приготування. Але вже з сиром. І, як завжди, незважаючи на простоту, є маленькі особливості, секрет яких розкрию нижче.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 0,8-1кг.
  • Картопля – 1кг.
  • Печериці – 1кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Сир твердий – 250гр.
  • Майонез – 200гр.
  • Масло рослинне – 7ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 5мм. Відправляємо в глибоку миску і трошки присаливаем.

Щодо підсолювання потрібно сказати окремо. В рецепті присутній майонез і сир, а ці два продукти містять сіль. Тому, коли подсаливаете, робіть це акуратно, не перестарайтеся. З пересолом боротися складніше ніж з недосолом ?

Печериці миємо й нарізаємо тонкими пластинками.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

Куряче філе розрізаємо на маленькі шматочки.

Сир натираємо на крупній тертці. Додаємо в нього майонез і перемішуємо

Ставимо Сковороду на вогонь, розігріваємо і наливаємо олію. Кладемо цибулю і, помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Потім додаємо печериці. Обсмажуємо разом з цибулею до готовності грибів. При обсмажуванні трошки підсолюємо. Не забуваємо періодично помішувати, інакше підгорять. При цьому зі сковороди повинна випарується вся волога.

Форму для запікання, або деко, змащуємо рослинним маслом і відправляємо в неї картоплю. При цьому виділився сік залиште в мисці, він не потрібен.

Зверху розкладаємо шматочки курки, причому солити її не потрібно.

Потім кладемо обсмажені гриби.

На гриби наносимо шар з сиру з майонезом. Акуратно розрівнюємо.

Може здатися, що нанести шар майонезу, а потім посипати його сиром буде легше. Звичайно легше, але так буде підгоряти сир. Саме з-за цього він змішаний з майонезом.

Форму відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.

По закінченні часу подаємо як самостійне блюдо, або як доповнення до овочевих салатів. А якщо ви накриваєте святковий стіл, ось тут є хороша колекція салатів без майонезу.

Дивіться також:  Салат цезар з куркою: прості класичні рецепти

Приємного апетиту!

Курка і картопля в духовці зі сметаною і часником

Запекти курку з картоплею справа нехитра. І саме завдяки цій просте і народилося величезну різноманітність способів приготування. Хочу вас познайомити з одним із цих способів.

Інгредієнти:

  • Курка – 1кг.
  • Картопля – 1кг.
  • Сметана – 150мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Приправи для картоплі і курки – по 1ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спочатку ми повинні підготувати курку, а саме промаринувати. І робити це будемо зі сметаною. Для цього 70-80 грам сметани змішуємо з пропущеним через прес часником і спеціальними приправами для курки.

Як правило, приправи вже містять сіль, тому її спеціально не додаємо. Але справедливості заради треба сказати, що вони містять і часник, а ми його додали. Тут вже дивіться на свій смак, ми ж вважаємо, що з часником щодо курки працює те ж правило, що з маслом каші, зіпсувати неможливо ?

Отриманим маринадом обмазуємо всі м’ясні частини і залишаємо на годинку в прохолодному місці. Можна залишити і на ніч, смак від цього буде тільки краще.

Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Картоплю нарізаємо кружальцями товщиною близько 5мм. З’єднуємо разом і додаємо кілька столових ложок сметани. Підсолюємо, додаємо чайну ложечку приправи для картоплі і добре перемішуємо. Викладаємо на змащене олією деко.

Зверху рівномірно викладаємо шматочки курки.

Відправляємо деко в розігріту до 190-200 градусів духовку до 45-60 хвилин. Запікаємо до готовності картоплі.

Потім подаємо на стіл обов’язково в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Рецепт запеченої курки та картоплі з помідорами

Курка, запечена з картоплею відмінний варіант сімейного вечері, причому всі інгредієнти можна підготувати заздалегідь, а запекти пізніше. Стегенця виходять соковитими, а овочі виступають відмінним гарніром.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 600-650гр.
  • Картопля – 700гр.
  • Помідори – 300гр.
  • Оливкова олія – 4ст.л.
  • Томатний соус – 6ст.л.
  • Орегано сухий – 1ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Картоплю миємо та очищаємо від шкірки. А якщо він у вас молодий, то й чистити не треба, залиште в мундирі. Нарізаємо на шматочки і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.

Як правило, для цього потрібно хвилин 10, але іноді зустрічаються сорти, які до напівготовності потрібно і варити 5 хвилин і 15.

Потім картоплю перекладаємо у форму для запікання. Підсолюємо, перчимо і додаємо пару столових ложок оливкової олії. Добре перемішуємо.

Курячі стегенця відокремлюємо від кісток і перекладаємо у велику миску. Солимо, перчимо, додаємо орегано, томатний соус і залишки оливкової олії. Добре перемішуємо руками, для рівномірного розподілу спецій. Потім перекладаємо у форму поверх картоплі.

Помідори нарізаємо невеликими шматочками і рівномірно розкладаємо по всьому блюду.

Форму відправляємо в розігріту до 220-230 градусів духовку на 20 хвилин. Орієнтуємося на добре припечену, золотисту скоринку на бедрышках.

Потім готову страву виймаємо з духовки, даємо відпочити 5 хвилин і подаємо. Розкладаємо по тарілках і обов’язково поливаємо соком, що утворився.

Приємного апетиту!

Курка запечена з овочами – простий і швидкий рецепт

А під кінець, я хочу представити вам мій улюблений рецепт. Неймовірно соковита і смачна курка, запечена разом з овочами. Цей рецепт просто бомба!

Інгредієнти:

  • Курка цілком – 1шт.
  • Картопля – 4-5шт.
  • Помідори – 3шт.
  • Кабачки – 1-2шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2шт.
  • Майонез – 100гр.
  • Аджика їдальня – 1ст.л.
  • паприка – 1ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Почнемо з курки. Для цього її обробляємо на порційні шматочки, як кажуть відокремлюємо крила, ноги і хвости ? Філе розрізаємо на 4-6 частин.

Цибулю ріжемо на четвертинки виключно для того, щоб з готового блюда було зручно видалити.

Картоплю миємо, зрізаємо шкірку і розрізаємо на шматочки розміром 2-3см. Приблизно на такі ж шматочки розрізаємо кабачки і помідори.

Приступаємо до найголовнішого дії – маринування інгредієнтів, тобто все, що ми нарізали. Для цього всі відправляємо в глибоку миску. Додаємо майонез, аджику, паприку і чорний мелений перець. Потім акуратно, обов’язково руками все добре перемішуємо, щоб всі шматочки вкрилися маринадом. Залишаємо на 20-30 хвилин для маринування.

По закінченні часу перекладаємо всі або на звичайну сковороду або форму для запікання. Курку викладаємо вниз, а потім всі овочі.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Запікаємо до готовності картоплі.

При готовності останнього, виймаємо форму з духовки і посипаємо рубаним луком. Подаємо в гарячому вигляді поливаючи соусом з дна форми.

Приємного апетиту!

Друзі, я не зміг пройти повз видеорецепта запікання курочки. Впевнений, якщо ви його подивитеся, то оціните по достоїнству.

На цьому у мене все. Як бачите, курка і картоплю дивно прості у приготуванні страви. Але, в той же час, незважаючи на простоту, вони дуже смачні. Готуйте із задоволенням. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.