Курячий рулет – кращі рецепти рулету з курки

Останнім часом все більше людей починають поглядати в бік здорового харчування. А враховуючи наступ в найближчому майбутньому наших найулюбленіших свят, я намагався об’єднати у своїй новій статті відразу дві теми – приготування такої страви, щоб разом з салатами можливо було прикрасити їм Новорічний стіл, і не нашкодити своєму здоров’ю. Отже, курячі рулети.

Не секрет, що зараз практично всі готові продукти або напівфабрикати можна купити в магазинах. Але якщо ви пробіжитеся очима за переліком, що містяться там продуктів, задоволення ви не отримаєте, а як мінімум напряжетесь і подумаєте, а чи варто купувати цей м’ясний продукт. Тому сьогодні ми впритул займемося темою створення смачних, соковитих, а головне корисних курячих рулетів.

Основним компонентом рецептів звичайно ж буде курка, в будь-якому вигляді – ціла, стегенця, філе, філе без кістки, курячі субпродукти. А додатковими будуть виступати сир, спеції, цибуля, гриби, яйця, а також фруктові і горіхові добавки. Такі рулети незвичайно красиві на зрізі, багатогранні за смаковими відчуттями і дуже незвичайні. Буде також кілька рецептів, які включають в свій склад желатин, і рулети від цього виходять незвичайно міцними і чудово тримають свою форму. Так, вистачить випробовувати ваше терпіння, приступаємо!

Курячий рулет із чорносливом – найкращий рецепт в домашніх умовах

Чудова хрустка скоринка у рулону з курячого філе, а всередині чудова пікантна начинка з сиру та часнику. Але найголовніше в рецепті – кислинка, яку дає чорнослив.

Інгредієнти:

  • Куряче філе грудки – 2шт.
  • Чорнослив – 50-70гр.
  • Сир твердий – 100гр.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Сметана – 3ст.л.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Борошно – 4ст.л.
  • Паприка – 1ч.л.
  • Кунжут – 2ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 4ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка)

Приготування почнемо з курки. Для цього грудку споліскують під водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім гострим ножем розрізаємо грудку на дві половини, як на фотографії.

Потім кожну половину відбиваємо молотком.

Тут головне не перестаратися і не перетворити м’ясо у фарш. М’ясо на грудці відбивається дуже легко.

Всі відбиті шматочки присаливаем і перчимо чорним перцем, потім прибираємо в бік.

Поки курка трохи маринується, підготуємо начинку. Твердий сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску.

Чорнослив заливаємо окропом хвилин на 5, потім нарізаємо маленькими шматочками.

Зелень рубаємо дрібними шматочками. Часник пропускаємо через прес. Потім перекладаємо всі до сиру.

Додаємо сметану, підсолюємо і добре перемішуємо.

Тепер переходимо до формування рулетиків. На шматочок філе викладаємо начинку рівномірно розмазуємо по поверхні.

М’ясо скручуємо щільним рулетом, вийде як щільна котлета.

При бажанні, щоб рулончик не розвернувся, можна скріпити зубочисткою. Подібним чином скручуємо всі м’ясні шматочки.

У тарілці змішати панірувальні сухарі, паприку і кунжут. А в сусідній мисці збиваємо виделкою два курячих яйця з дрібкою солі і переливаємо в плоску тарілку. І поруч ставимо третю тарілку з борошном.

А далі обвалюємо наші рулетики. Спочатку в борошні, потім в яйцях і потім у панірувальних сухарях. Обваленный, складаємо в змащену рослинною олією форму для запікання.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Після духовки відразу подаємо на стіл, і поїдаємо гарячими.

Приємного апетиту!

Як приготувати курячий рулет з фісташками

Дуже смачний рулет виходить якщо в нього додати фісташки. Приємний горіховий присмак добре поєднується з ароматом курки і бекону. Причому страва добре як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 500гр.
  • Курячі жовтки – 2шт.
  • Вершкове масло – 2ст.л.
  • Молоко – 100мл.
  • Борошно – 2ст.л.
  • Фісташки – 100гр.
  • Бекон – 150гр.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Фісташки очищаємо від шкаралупи, і злегка обсмажуємо на сковороді. Якщо вони у вас вже очищені і смажені, нічого робити не потрібно.

Куряче філе розрізаємо на шматки і пропускаємо через м’ясорубку з середньою ґратами і приступаємо до приготування фаршу. Для цього розтоплюємо дві столові ложки вершкового масла і відправляємо до прокрученному м’яса, туди ж додаємо пару курячих яєць і перемішуємо. Потім наливаємо 100 мл гарячого молока, підсолюємо, перчимо і ще раз перемішуємо. Після цього додаємо дві столові ложки борошна і фісташки. Перемішуємо до однорідного стану.

У форму для запікання під невеликим кутом розкладаємо шматочки бекону так, щоб край дещо звисав. Як на фотографії.

На бекон викладаємо фарш, рівномірно розподіляємо і загортаємо шматочками бекону з різних сторін, робимо зразок кіски.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

По закінченні часу виймаємо форму з духовки і перекладаємо на блюдо для подачі. Подавати можна як в гарячому вигляді, так і в холодному в якості закуски.

Приємного апетиту!

Рулет з курки з грибами

Один з кращих рулетів за смаком виходить якщо до курки додати гриби. Але ми пішли ще далі, гриби перемішали з сиром і додали гірчицю. Вийшов дуже цікавий пікантний смак.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2шт. (грудка)
  • Гриби – 159гр (печериці)
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Сметана – 1ст.л.
  • Сир твердий – 50гр.
  • Гірчиця в зернах – 1ст.л.
  • Зелень – 10гр. (петрушка)
  • Масло рослинне – 2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Дивіться також:  Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем смачно

У цьому рецепті почнемо з приготування густого соусу для курки. Для цього гірчицю, сіль, сметану і чорний мелений перець змішуємо в мисці.

А потім переходимо до м’яса. Грудку надрізаємо на дві плоских пластини, але не розрізаємо до кінця, залишаємо приблизно 1см недорезанным, потім грудинку просто розкриваємо як книгу, кладемо на дошку.

Накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо молотком.

Повторюся ще раз, не відбивайте дуже сильно, у магазинних курей м’ясо на грудці м’яке яке дуже легко перетворюється в фарш. Інша справа сільські кури, от їх можна відбити і сильніше, їм не зашкодить. Відбивати зручніше через харчову плівку, так нічого не розлітається по кухні.

Відбиті шматочки змащуємо соусом з двох сторін і прибираємо в бік. Поки готуємо начинку м’ясо трохи промаринується.

Тепер підготуємо начинку. Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до появи золотистої скоринки.

Печериці нарізаємо невеликими кубиками розмірів приблизно 5мм.

Дрібно рубаємо зелень. Сир натираємо на середній тертці.

Як тільки цибулю на сковороді зазолотиться, відправляємо до нього гриби. Помішуючи, обсмажуємо все разом до випаровування рідини зі сковороди. На це йде приблизно 10 хвилин. Може і швидше, все залежить від інтенсивності вогню на вашій плиті.

Коли рідина випарується, гриби потемніють, в цей час в сковороду додаємо натертий сир і зелень. Починаємо всі помішувати, чекаємо, коли сир розплавиться і знімаємо сковороду з вогню. Начинка готова.

А поки ми готували начинку у нас замаринувалась курка. Кладемо її на дошку, в середину викладаємо начинку й загортаємо у вигляді ковбаски. Якщо начинки не дуже багато, то можна загорнути у вигляді рулету. Кінці, на всяк випадок, скріплюємо зубочистками.

Акуратно перекладаємо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

По закінченні часу виймаємо форму з духовки, а вміст розрізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний курячий рулет з омлетом

Наступний рецепт не відрізняється простотою, на відміну від попередніх, але сильно виграє по смаку. Начинка з ніжного омлету, пікантний смак часнику – все це залишає незабутні відчуття від простого, здавалося б, страви з курки.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 тушка
  • Яйце куряче – 5шт.
  • Молоко – 200мл.
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Паприка – 1/2ч.л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Почнемо з курки. Дуже рекомендую купити на ринку сільський примірник, вони набагато смачніше і менш жирні. Але цілком підійде і магазинна, просто обрізаємо зайвий жирок з неї.

Тушку кладуть спиною вниз на обробну дошку і невеликим гострим ножем м’ясо надрізаємо на грудях, а потім відокремлюємо всі кістки від м’яса, намагаючись не пошкодити шкіру.

За невеликої вправності на видалення всіх кісток йде приблизно 10 хвилин, за умови, що курка магазинна. З сільської доведеться трохи попотіти. Не бійтеся десь надрізати м’ясо, це зовсім не страшно, головне постарайтеся залишити цілу шкуру, вона буде все утримувати в рулеті.

Отриманий пласт м’яса кладемо на дошку, відрізаючи шматочки м’яса з одного місця, зазвичай з області ніжок і грудей, підкладаємо туди, де його замало, в задню частину і область спини, розподіляємо рівномірно м’ясо по поверхні.

Накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо молотком. Потім м’ясо солимо, перчимо і розподіляємо по поверхні часник, пропущений через прес. Після цього курку відсуваємо вбік, і поки робимо омлет вона трохи замаринується.

У миску вбиваємо курячі яйця і додаємо дрібку солі. Добре збиваємо виделкою і вливаємо 200мл теплого молока. Ще раз збиваємо. Потім яєчну масу виливаємо на деко, змащене рослинним маслом і відправляємо в духовку. Запікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин.

Одержаний омлет, перекладаємо на курку.

Загортаємо в рулет.

Перекладаємо на фольгу, блискучою стороною вгору.

Посипаємо паприкою і добре загортаємо фольгою у кілька шарів.

Так рулет стане щільніше і буде готуватися у власному соку.

Кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 60-70 хвилин.

По закінченні часу рулет подаємо на стіл. Якщо подаємо в гарячому вигляді вийде смачне м’ясне блюдо, а якщо в холодному – м’ясна нарізка.

Приємного апетиту!

Курячі рулетики з грибами і сиром

Пам’ятайте вгорі рецепт курячого рулету з грибами? А ось ще один рецепт, тільки трохи змінили інгредієнти. Спробуйте зробити по обох варіантів і вибрати найкращий для вас.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 2шт.
  • Гриби – 250гр. (печериці)
  • Сир твердий – 100гр.
  • Приправа до курки – 1ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Курячу грудку споліскують водою і розрізаємо гострим ножем уздовж по широкому краю. Не дорезаем так краю близько 1см, і розкриваємо грудку як книжку. Виходить великий плоский шматок м’яса.

Накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо молотком з двох сторін.

Дивіться також:  Заливне з риби: прості і смачні рецепти

Можна відбити і без плівки, тільки стукайте акуратно, щоб шматочки м’яса не розліталися по кухні.

У мисці змішуємо сіль, чорний мелений перець і приправу до курки. Отриманими натираємо спеціями курку з двох сторін і залишаємо на 20 хвилин.

А тим часом підготуємо начинку. Гриби і ріпчасту дрібно нарізаємо. Цибуля відправляємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо гриби, підсолюємо, перчимо за смаком і обсмажуємо все разом приблизно 10 хвилин на середньому вогні. Після обсмажування гриби перекладаємо на тарілку.

Сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо до грибів. Перемішуємо до однорідного стану. Начинка готова.

Розкладаємо Начинку рівним шаром на кожен шматок курки, не доходячи до краю приблизно 2см.

А потім згортаємо його в щільний рулет і обмотуємо бавовняної ниткою, щоб нічого не розкрутилося, або скріплюємо краю зубочистками.

Тільки не використовуйте лавсанові нитки або іншу синтетику, є ризик, що вони розплавляться.

Підготовлені рулетики загортаємо в харчову фольгу і складаємо на деко. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

По закінченні часу всі виймаємо з духовки і даємо охолонути. Знімаємо нитки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Рулет з курки з желатином в харчовій плівці

Цим рецептом ми відкриваємо цілу серію рецептів, в яких присутня желатин. Завдяки желатину процес приготування значно спрощується, а досить дорогу курячу грудку ми можемо замінити на будь-яке інше обрізане м’ясо.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1кг.
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Сіль – 2ч.л.
  • Желатин – 25гр.
  • Паприка – 1ч.л.
  • Перець чорний мелений, спеції – за смаком

Отже, приступаємо. Шматочки курячого м’яса перекладаємо в зручну миску. Підсолюємо, перчимо, додаємо паприку і будь-які сухі трави, улюблені спеції, пропущений через прес часник і сухий желатин. Ретельно перемішуємо до однорідного стану.

На обробну дошку вистилаємо 3-4 шари харчової плівки. Потім на плівку перекладаємо підготовлені шматочки м’яса і загортаємо в рулет-ковбасу. Торці скріплюємо ниткою.

Рулети кладемо в каструлю з водою і ставимо на вогонь варитися протягом 1,5 годин.

Після варіння повністю охолодити, потім видаляємо плівку і нарізами шматочками.

Приємного апетиту!

Рецепт мармурового рулету з курки

Подивіться на наступний рецепт. Перед вами оригінальний рецепт мармурового рулету з курки. Ніжне і соковите філе апетитно виглядає в розрізі і чудово тримає форму. А готувати це пишність буде в рукаві для запікання.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 350гр.
  • Куряча грудка – 350гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Паприка – 1ст.л.
  • Желатин – 25гр.
  • Приправа для курки – 1ч.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Куряче філе і м’ясо грудинки споліскують водою, а потім нарізаємо на шматочки розміром приблизно 1см. Перекладаємо в зручну ємність. Додаємо столову ложку паприки і приправи для курки, чайну ложку солі і сухий желатин. Додаємо часник, пропущений через прес, і добре перемішуємо.

Отриману масу перекладаємо в рукав для запікання. Надаємо форму рулету і щільно закріплюємо торці рукава.

Щоб щільніше зафіксувати форму рулету, рукав з м’ясом перекладаємо на фольгу і обгортаємо в кілька оборотів.

Перекладаємо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів 40-50 хвилин.

По закінченні часу форму виймаємо з духовки. Рулет повністю охолодити при кімнатній температурі і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Перед подачею видаляємо фольгу і рукав, нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт приготування рулету у фользі

Дуже соковите і ніжне куряче філе з гострою, пікантною начинкою. У цьому рулеті ми поєднали майже все що можна і в результаті отримали незвичайний смак. А цікавий вид з оригінальною текстурою нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 4шт.
  • Кукурудза консерв. – 1/2б.
  • Цибуля ріпчаста – 4шт.
  • Морква – 1шт.
  • Перець болгарський – 1шт.
  • Помідори – 1шт.
  • Імбир свіжий – 1см.

Для маринаду:

  • Соус соєвий – 3ст.л.
  • Соус теріякі – 2ст.л.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Чебрець, базилік – по щіпці

Для маринаду з’єднаємо разом пропущений через прес часник, соєвий соус, соус теріякі, і спеції. Все добре перемішати і відставимо убік.

Курячу грудку ріжемо з широкого краю, не дорізуючи до кінця приблизно 1см, а потім відкриваємо як книжку. Розрізаємо так всі грудки. Потім кожну грудку злегка відбиваємо молотком і відправляємо відбиті шматочки м’яса на дошку, застелену харчовою плівкою.

Промазуємо маринадом і залишаємо на 30 хвилин для маринування.

Тепер готуємо начинку. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини до злегка золотистої скоринки.

Дрібно нарізаємо імбир і відправляємо до цибулі. Все добре перемішуємо і обсмажуємо далі до рум’яного кольору цибулі.

Моркву нарізаємо тонкою соломкою і, як тільки цибуля зазолотиться, відправляємо до нього моркву. Перемішуємо і обсмажуємо далі.

Болгарський перець нарізаємо соломкою товщиною приблизно 5мм і відразу відправляємо в сковороду. Перемішуємо і далі обсмажуємо все разом ще пару хвилин.

Дивіться також:  Свинина запечена в духовці – прості і смачні рецепти

Через пару хвилин в сковороду додаємо консервовану кукурудзу і пару ложок соєвого соусу. Перемішуємо і вимикаємо вогонь. Овочеву суміш залишаємо в сковороді для остигання.

Якщо вам незрозуміло з яким інтервалом часу додавати овочі, не турбуйтеся, це не так важливо. Просто нарізайте черговий продукт і відразу відправляємо в сковороду. Нам головне зробити овочі більш м’якими, ніж вони є в свіжому вигляді. І ще, при обсмажуванні вони розкривають свій аромат.

Сир, на відміну від попередніх рецептів, не натираємо на тертці, а нарізаємо довгими шматочками товщиною приблизно 5мм як на фотографії. Таких шматочків для нашого рецепта знадобиться 6-7 штук.

Тепер переходимо до формування рулетів. На куряче м’ясо викладаємо начинку, а зверху сир.

Потім акуратно згортаємо в рулон.

Готовий рулет загортаємо в 2-3 шару фольги і перекладаємо у форму для запікання. А форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

По закінченні часу дістаємо форму, фольгу розкриваємо і обмазуємо рулет тонким шаром маринаду.

Потім відправляємо назад в духовку ще на 10-15 хвилин для утворення рум’яної скоринки. Фольгою при цьому не закриваємо.

Після запікання рулет повністю охолоджуємо при кімнатній температурі і нарізаємо порційними шматочками.

Як ви помітили, страва подається в холодному вигляді, але це необов’язкова умова. Просто якщо розрізати рулет в гарячому вигляді, з нього може трохи витікати сир.

Приємного апетиту!

Як приготувати рулет з курки з беконом

Продовжуємо експерименти. Знову візьмемо бекон, але куряче філе не будемо подрібнювати, а залишимо цілком, тільки трохи відіб’ємо. Додамо крем-сир, волоські горіхи і головний інгредієнт – сливи. Сливи додадуть приємну, ні з чим не порівнянну кислинку.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 2шт.
  • Бекон – 400гр.
  • Крем-сир – 200гр.
  • Сливи – 400-500гр.
  • Волоські горіхи – 100гр.
  • Зелень – пучок (кріп, петрушка)

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Волоські горіхи подрібнити в дрібну крихту. Зелень дрібно рубаємо.

Сливи поділяємо навпіл і видаляємо кісточку, потім дрібно нарізаємо.

Курячу грудку надрізаємо навпіл, розгортаємо і формуємо площину.

Накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо молотком з двох сторін.

Викладаємо На дошку смужки бекону і зверху кладемо шматок відбитого курячого філе.

Філе змащуємо крем-сиром. Посипаємо горіхами і зеленню. Зверху викладаємо сливи.

Підгинаємо край і звертаємо в рулет беконом назовні. Перев’язуємо шпагатом, а потім відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

По закінченні часу рулет виймаємо з духовки, зрізаємо шпагат і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Курячий рулет в пляшці з желатином

І наостанок, самий цікавий рецепт рулету, який будемо робити в пляшці. Впевнений, всі гості будуть в захваті від цієї страви.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 700-800гр.
  • Морква – 1шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Приправа для курки – 1ст.л.
  • Желатин – 30гр.
  • Рослинне масло – для обсмажування
  • Лавровий лист – 2шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком

Куряче філе, а це шматочки м’яса, шлуночки, сердечка, одним словом все що у вас є в будинку, відправляємо в казан або глибоку каструлю і наливаємо трохи води. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, потім зменшуємо вогонь і закриваємо кришку. Далі тушкуємо на повільному вогні 1,5 години. Хвилин за 15 до закінчення варіння солимо і додаємо пару лаврових листочків.

А поки м’ясо гаситься, розвести желатин у холодній воді згідно з інструкцією.

Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо і відправляємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву. Перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви. Потім знімаємо сковороду з вогню.

Коли м’ясо у нас звариться, витягуємо його з бульйону для охолодження, а потім дрібно ріжемо. Бульйон проціджуємо через сито.

Нарізане м’ясо додаємо до обсмаженої моркви з цибулею, додаємо пропущений через прес часник і добре перемішуємо.

У ще гарячий проціджений бульйон виливаємо підготовлений желатин і розмішуємо. Потім заливаємо бульйоном м’ясо з овочами. Все добре перемішуємо. Пробуємо на сіль, при необхідності підсолюємо.

Скільки наливати бульйону, дивіться самі, якщо хочете, щоб майбутній рулет був більш м’ясних, наливайте небагато.

У пластикової пляшки відрізаємо конічну частину, а решту наповнюємо масою з бульйоном і залишаємо на столі остигати. Після охолодження прибираємо в холодильник для повного застигання.

Після холодильника пластикову пляшку акуратно розрізаємо і дістаємо з неї рулет. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

А спеціально для любителів видеорецептов я знайшов один дуже цікавий. У ньому розповідається, як зробити простий, але смачний курячий рулет. Подивіться самі, а я напишу що в нього входить.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 500гр.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Сир твердий – 300гр.
  • Сметана – 3ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2шт.
  • Сіль, перець, суха зелень.

А ось і сам рецепт.

На цьому у мене все. Дуже радий, що ви завітали на цю сторінку, на якій, сподіваюся, знайшли все, що шукали. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.