Котлети з фаршу індички – ТОП рецептів соковитих і мяких котлет

Сьогодні ми будемо готувати котлети з фаршу індички. М’ясо цієї птиці вважається дієтичним продуктом, оскільки в ньому міститься дуже мало жиру, а значить і холестерину. Природний білок міститься в індичині засвоюється організмом на 95 %, вона дуже швидко викликає відчуття насичення, тому і з’їсти багато не вийти.

Це чудовий продукт для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своєю фігурою.
Отже, котлети…

Їх дуже легко і швидко готувати, і у кожної господині є свої секрети приготування страви з фаршу індички, щоб вони вийшли смачні, соковиті і м’які.

Цю страву можна використовувати в якості повсякденного сімейного, адже мало хто відмовиться від ароматних домашніх котлет! А приготувавши їх з різними добавками, красиво подавши на стіл, і гостей можна пригостити цією смакотою. Любителям м’ясних страв рекомендую приготувати і продегустувати голубці і фаршировані перці.

Соковиті і м’які котлети з фаршу індички на сковороді

Перший рецепт можна назвати класичним. З додаванням білого хліба, який утримає сік всередині і зробить блюдо неймовірно соковитим, м’яким. Часничок додасть пікантності смаку, а смаження на сковороді смак і поживність.

Інгредієнти:

  • Фарш індички — 900г.
  • Цибуля ріпчаста — 1шт.
  • Часник — 1/2 зубчика
  • Сіль, перець — за смаком
  • Жовток великого яйця
  • Окраєць білого хліба
  • Молоко -100мл.
  • Рослинна олія для смаження

1. Окраєць білого хліба розламайте на шматочки і залийте молоком.

2. М’ясо індички наріжте на довгасті шматочки і пропустіть через м’ясорубку.

Можна пропустити два рази, щоб фарш вийшов більш дрібний. Краще брати філейну частину.

3. Потім пропустіть через м’ясорубку цибулю, часник і хліб.

4. З’єднайте всі разом, додайте жовток, сіль і перець. Перемішайте руками до однорідної маси. Повинно вийде соковито і повітряно.

5. Додайте ваші улюблені спеції. Залиште фарш на 10-15 хвилин, він стане більш однорідним.

6. Сформуйте котлетки і викладіть їх на дощечку. Як панірування використовуйте панірувальні сухарі або борошно. Обваляйте котлету в паніровці.

7. Сильно розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть на неї котлетки.

Викладайте тільки на розігріту сковороду.

Укладайте щільно один до одного, в процесі смаження вони зменшаться в розмірі.

Головний секрет пишноти котлет — вогонь спочатку повинен бути вище середнього, щоб утворилася скоринка, вона перешкоджає виходу м’ясного соку в сковороду.

8. Обсмажте до золотистої скоринки з двох сторін, потім зменшіть вогонь, закрийте кришкою і тушкуйте до готовності.

9. Готові перекладіть спочатку на паперовий рушник, а потім в блюдо для подачі.

10. Подавайте гарячими.

Приємного апетиту!

Пишні котлети з індички в духовці

Наступний рецепт можна назвати дієтичним. Ви в ньому не знайдете масла і жиру, за зайві калорії можна не боятися.

Інгредієнти:

  • Індичка — 900г.
  • Цибуля ріпчаста — 150г.
  • Молоко або вода – 150мл.
  • Геркулес – 3ст.л.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Коріандр — 1/3ч.л.

1. Залийте вівсяні пластівці хвилин на 30 і дайте набрякнути.

2. Набряклі пластівці завантажте в блендер, поріжте цибулю, додайте сіль і коріандр. Подрібніть до пюреобразного стану.

3. Отриману масу відправте до м’ясного фаршу і добре все перемішайте.

Фарш не повинен бути занадто густим, якщо виходить густуватим можете додати ще трохи води або молока.

Дивіться також:  Картопляні зрази з грибами: 9 рецептів, як приготувати зрази в духовці на сковороді

4. Змочіть руки водою, так зручніше і до них не буде нічого прилипати, сформуйте котлети, обваляйте їх у сухарях і викладіть у форму.

Щоб було легше мити форму, застеліть її фольгою.

5. Розігрійте духовку до 210 градусів і відправте в неї форму на 30-40 хвилин.

6. Подавайте гарячими.

Якщо ви не любите геркулес, можете замість нього додати хліб, сир або овочі, наприклад кабачок, капусту або солодкий перець.

Приємного апетиту!

Котлети з фаршу індички на пару – дієтичний рецепт

Для любителів дієтичного харчування ще один рецепт. Також без жиру і масла. Але духовку замінимо на мультиварки, будемо використовувати її як пароварку.

Інгредієнти:

  • Філе індички — 500г.
  • Невелика цибулина – 1шт.
  • Яйце -1шт.
  • Сир — 180г.
  • Сметана — 1ст.л.
  • Манка — 2ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

1. Поріжте дрібно м’ясо, цибулю, завантажте все в блендер

і подрібніть до пюреобразного стану.

2. До отриманої маси додайте сир, яйце, манку, сіль, перець і перемішайте до однорідного стану. Дайте постояти 10 хвилин, це необхідно, щоб манка набухла.

3. Змочіть руки водою і сформуйте невеликі котлетки.

4. У чашу мультиварки налийте літр води. Встановіть форму для пароварки і завантажте в неї котлетки.

5. Встановіть режим «варка на пару» на 45 хвилин і закрийте кришку. Через 45 хвилин страва готова.

6. Подавайте з салатами або цвітною капустою.

Приємного апетиту!

Смачні котлети з індички і яловичини з манкою

Якщо ви любите яловичину, спробуйте змішати її з індичкою. Результат вас точно порадує. Як це зробити читайте нижче.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1шт.
  • Манка — 2-3ст.л.
  • Ріпчаста цибуля – половинка
  • Індичка — 700гр.
  • Яловичина — 500гр.
  • Молоко — 100мл.
  • Перець чорний мелений – 1/3ч.л.
  • Сіль – 1/2ст.л.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Паприка – 1/2ст.л.

1. На м’ясорубці прокрутити в фарш індичку і яловичину, з’єднайте їх в глибокій мисці. Дрібно поріжте цибулю, відправте у фарш. Додайте яйце, сіль, спеції і добре вимісіть руками до однорідного стану. Рівномірно всипте манку. Продовжуйте вимішувати фарш, намагайтеся, щоб не було грудочок манки.

Смак манної крупи ви не відчуєте, але котлети будуть соковитіше.

2. Продовжуючи вимішувати, почніть порціями вливати молоко.

Не намагайтеся влити все молоко відразу, потрібно орієнтуватися по густоті фаршу, він не повинен бути дуже рідким і занадто густим. Це залежить від кількості вологи, що знаходиться в м’ясі. З досвідом ви почнете в цьому орієнтуватися.

3. Застеліть деко папером для випікання. Почніть формувати котлети. Трохи візьміть руками фарш, скрутіть його у вигляді кульки і почніть поплескувати його між рук, щоб фарш ущільнився і з нього вийшов весь повітря.

4. Відправте лист в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Якщо в духовці є функція гриль, включіть її останні 5 хвилин. Котлети покриються красивою скоринкою.

5. Подавати можете як самостійне блюдо, так і з гарнірами.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт котлет з індички з підливою в духовці

Був у знайомих в гостях. Їли котлетки з підливою. Трохи змінила рецепт і пропоную вам. М’які і ніжні, соковиті, залиті підливою. Але пропоную їх сформувати у вигляді тефтелек, так вони раціональніше розташуються у формі для духовки.

Дивіться також:  Овочеве рагу з кабачками і картоплею: 7 рецептів приготування з фото

Інгредієнти:

  • Индюшиный фарш — 800гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Петрушка — 1 пучок
  • Хліб — 1 скибочка
  • Молоко — 50мл.
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком

Соус для підливи:

  • Вершки 10 % — 50мл.
  • Сметана 15 % — 150гр.
  • Кріп — 2ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком

1. Дрібно наріжте цибулю і пучок петрушки. Надішліть все в глибоку миску.

2. Додайте в миску фарш, дрібно порізаний часник, скибочка, замоченого в молоці, хліба, сіль і чорний мелений перець.

3. Добре все перемішайте. Обов’язково фарш відбийте.

Фарш відбивають з метою отримання однорідної маси, при цьому процесі всі інгредієнти швидко «сдруживаются» між собою, він набуває однорідність і еластичність, не розвалиться при готуванні і у нього не можна додавати яйця. Фарш піднімають на 20-30 см і кидають його в глибоку миску раз 10.

4. Змочіть руки водою і сформуйте майбутні котлетки – тюфтельки. Перекладіть їх у форму для духовки.

5. Приготуйте соус. Відправте в миску сметану, вершки, кріп, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте. Готове.

6. Залийте соусом тюфтельки, накрийте фольгою.

7. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Смачні котлети з індички і свинини

Нежирна свинина легше для засвоєння ніж яловичина, а індича грудка саме дієтичне м’ясо. Уявляю ще один дієтичний рецепт, але вже зі свининою.

Інгредієнти:

  • Індичка (грудка) — 0,6-0,7 кг.
  • Свинина пісна — 1кг.
  • Цибуля ріпчаста — 4-5шт.
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Хліб білий — 1/2 батона
  • Манна крупа — 1-2ст.л.
  • Панірувальні сухарі — 5-6ст.л.
  • Вода мінеральна — 3-4ст.л.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Перець – 1/2ч.л.

1. М’ясо промийте, зачистіть від жилок і наріжте на невеликі шматочки.

2. Цибулю і часник очистити, крупно наріжте.

3. Батон замочити в невеликій кількості води.

4. Підготовлені продукти пропустіть через м’ясорубку по черзі: спочатку м’ясо, потім цибулю і часник, в кінці віджатий батон хліба.

Добре перемішайте.

5. Додайте сіль, перець, манну крупу, панірувальні сухарі і добре вимісити масу. Для соковитості котлет, додайте трохи мінеральної води. Якщо вийшло рідкувате, додайте ще панірувальних сухарів.

Після вимішування обов’язково добре відбийте фарш. Дайте постояти 30 хвилин, щоб манка набухла.

6. Вологими руками сформуйте котлети. Спочатку скачайте кулькою, а потім трохи притисніть з різних сторін. Сформовані котлетки укладайте на обробні дошки, застелені целофаном. Потрібну кількість залиште для смаження, решта заморозьте.

7. Обсмажте на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін, поки не утвориться скоринка. Потім закрийте кришкою і дожаривайте на повільному вогні до готовності.

8. Подавайте з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Як приготувати котлети з фаршу індички в пароварці

Приготуємо смачне і дієтичне блюдо в цій пароварці. На гарнір буде стручкова квасоля. Рецепт дуже простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 600-800гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Петрушка – 100гр.
  • Сіль — 1/2ч.л.
  • Стручкова квасоля

1. Філе індички наріжте на шматочки і подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.

2. Також поріжте і подрібніть в блендері цибулю.

3. Петрушку дрібно поріжте.

4. Надішліть все в миску. Додайте пів чайної ложки солі і добре все перемішайте.

Дивіться також:  Овочеве рагу з баклажанами і кабачками

5. Вологими руками сформуйте котлети. Укладіть їх в нижнє відділення пароварки.

Котлети середнього розміру готуються як правило 20 хвилин.

6. Через 10 хвилин після включення у верхній відсік пароварки завантажте квасоля.

7. Все готово. Квасоля заправте соєвим соусом, перемішайте. Викладіть по тарілках, покладіть поруч котлетки. Смачне і дієтичне блюдо готове. Правда дуже швидко і просто?

Приємного апетиту!

Соковиті і м’які січені котлети з індички

Дуже смачно виходить, якщо м’ясо не перекручувати фарш, а порубати ножем. Взагалі вважається, що м’ясорубка псує смак м’яса, і що по-справжньому він розкривається тільки в рубленому вигляді. Тому обов’язково спробуйте зробити по цьому рецепту. Упевнений, ви візьмете його в свою скарбничку.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички – 500гр.
  • Манка – 50гр.
  • Петрушка – половина пучка
  • Цибуля – 2 головки
  • Яйця – 2шт.
  • Гірчиця – 1 год.л.
  • Сметана – 120гр.
  • Приправи, сіль, перець – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження

1. Дуже дрібно поріжте м’ясо через м’ясорубку пропускати не потрібно. Таким чином отримаємо рубаний фарш. Перекладіть його в чашу.

2. Ножем дрібно порубаєте лук і відправте також в чашу.

3. Наріжте петрушку. Додайте гірчицю, сметану, манку, яйця, приправу для курки, перець мелений і сіль. Перемішайте до однорідності. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на три години. Манка набубнявіє, фарш стане однорідним.

4. Через три години дістаньте чашу і перемішайте все ще раз. Можна смажити вкусняшки.

5. Сформуйте котлети і викладіть їх на розігріту з рослинною олією сковороду.

6. Смажте з двох боків до золотистої скоринки на повільному вогні, що вони встигли просмажиться і не пригоріли. Виходити дуже м’які і соковиті котлетки.

7. Подавайте з гарніром.

Приємного апетиту!

Котлети з фаршу індички з кабачком

Якщо ви думаєте, що крім манки, цибулі і м’яса в котлетах нічого не буває то сильно помиляєтеся, спробуйте додати кабачок. Він трохи змінить смак, додасть соковитість, внесе клітковину і зменшить калорії. Загалом – одна користь.

Інгредієнти:

  • Індичка – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Кабачок/цукіні – 1шт.
  • Яйце – 1шт.
  • Крохмаль – 1ст.л.
  • Манка – 3ст.л.
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження

1. Поріжте дрібно м’ясо, цибулю і кабачок, останній, якщо він молодий, не очистіть від шкірки.

2. Пропустити все через м’ясорубку.

3. Додайте сіль, спеції і перемішайте.

4. Потім всипте крохмаль, манку, вбийте яйце і вимісити фарш. Відправте його в холодильник на 30 хвилин для набухання манки.

Порада: якщо вам подобається більш круте тісто, додайте панірувальних сухарів.

5. Розігрійте сковороду з двома ложками рослинного масла.

6. Мокрими руками сформуйте котлети і викладіть їх на сковороду. Смажте на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Подавайте з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Котлети з сиром і фаршем індички

Ще один інгредієнт для додання цікавого смаку – це сир. Дуже незвичайне поєднання, але воно варте того, щоб спробувати. Подивіться відео рецепт приготування.

На цьому у мене все. Як бачите варіантів приготування котлет з індички безліч, у всіх різний смак. Виберіть свій. До зустрічі з новими рецептами.