Королівська ватрушка з сиром в духовці

Хочу вас познайомити з класичним рецептом королівської ватрушки. Ніжні ласощі, з м’якою начинкою з сиру, сподобаються як дітям, так і дорослим. А простоту приготування оцінять усі, навіть початківці кулінари.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Сир – 400гр.
  • Масло вершкове – 150гр.
  • Цукор – 2 ст.
  • Розпушувач – 1 пакетик
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Сіль – щіпка.

Приготування починаємо з тіста. Для цього вершкове масло натираємо на крупній тертці в глибоку миску.

Масло попередньо добре охолоджуємо, бажано в морозилці.

У миску всипаємо борошно і 1 склянку цукру, додаємо розпушувач і щіпку солі. Всю масу перетираємо руками до однорідного стану, намагаючись щоб всі грудочки були одного розміру. Потім тісто ставимо в холодильник, щоб воно не грілося.

В іншій мисці приготуємо начинку. Для цього сир з’єднуємо з курячими яйцями. Всипаємо 1 склянку цукру і все перемішуємо. Після цього заглибним блендером перебиваємо сирну масу до стану сметани.

Якщо будуть попадатися невеликі грудочки сиру, це може бути навіть краще. При раскусывании грудочки сиру надають цікаву хрусткость начинці.

Коли ми приготували тісто і начинку, переходимо до складання ватрушки. Розбірну форму діаметром 22-24см змащуємо вершковим маслом.

Якщо форма не нова, то її краще застелити пергаментом.

На дно висипаємо половину тіста. Розрівнюємо шар, робимо невеликі буртики, які приминаем руками.

В середину виливаємо сирну начинку.

Зверху начинки висипаємо залишки тіста. З тіста робимо рівний шар.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Після цього форму виймаємо й даємо випічці охолонути. А після остигання розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

В інтернеті я знайшов цікавий рецепт сирної ватрушки, але не простий, а шоколадною. Поспішаю з вами поділитися.

Дивіться також:  Свинина запечена в духовці – прості і смачні рецепти

Для різноманітності пропоную приготувати ватрушки з різними наповнювачами, такими як мак, яблука і сухофрукти.

На цьому у мене все. Готуйте із задоволенням. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.