Королівська ватрушка з сиром і сухофруктами – рецепт з фото

Проста домашня випічка, або простий пиріг з сиром. Саме до таких рецептів ставиться королівська ватрушка. Завдяки простоті приготування, рецептів ватрушки налічується величезна кількість. Я вже писав як приготувати ватрушку з маком, а сьогодні ми додамо в неї сухофрукти.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300гр.
  • Цукор – 150гр.
  • Масло вершкове – 200гр.
  • Какао – 1ч.л.

Начинка:

  • Сир – 300гр.
  • Яйце куряче – 2шт.
  • Сода – 1/2ч.л.
  • Сметана – 2ст.л.
  • Цукор – 3-4ст.л.
  • Чорнослив або вишня – 80гр.

Всипаємо борошно у велику миску. Охолоджене вершкове масло натираємо на крупній тертці і відправляємо до борошна.

Масло повинне бути досить сильно охолоджене в морозилці. Розтоплене масло складно натирати, воно розтікається по тертці, в цьому випадку масло просто нарізати на невеликі шматочки і перетирається в борошні руками.

Слідом у борошно додаємо цукор і какао. Всю масу добре перетираємо руками до стану мокрого піску, або мокрою крихти. Виходить борошняна основа для ватрушки.

Тепер приготуємо начинку. В іншу миску вбиваємо яйця. Збиваємо їх виделкою до однорідного стану і додаємо 150 грам цукру. Перемішуємо разом з цукром і додаємо сметану. Все ще раз перемішуємо.

Отриману масу з’єднайте з сиром великою зручною мисці. Добре перемішуємо. Потім додаємо сухофрукти.

Сухофрукти попередньо замочуємо хвилин на 10 в гарячій воді до м’якого стану. Потім зливаємо воду і нарізаємо дрібними шматочками.

Все перемішуємо виделкою або ложкою.

У маленькому блюдце соду гасимо невеликою кількістю оцту, швидко перемішуємо і відразу відправляємо в сирну начинку, де ще раз все добре перемішуємо. Начинка готова.

Переходимо до складання ватрушки. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, або застеляємо пергаментом. На дно викладаємо приблизно 1/3 частину від борошняного тіста. Приминаем ложкою або просто руками.

Дивіться також:  Заливне з риби: прості і смачні рецепти

Потім викладаємо половину начинки. Акуратно розрівнюємо лопаткою.

Третім шаром викладаємо залишки начинки. Поверх начинки розкладаємо залишки тіста. Всі розрівнюємо і можна випікати.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин до утворення красивою рум’яної скоринки. Потім виймаємо й даємо охолонути.

Прикрашаємо ватрушку розтопленої в мікрохвильовці шоколадкою і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

А раз сьогоднішній рецепт королівської ватрушки включає сухофрукти, хочу поділитися з вами відео рецептом у складі якої є родзинки.

На цьому у мене все. Готуйте із задоволенням. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей з новими рецептами.