Королівська ватрушка з сиром і сметаною

Ніжна пісочна крихта в поєднанні з найніжнішої сирною прошарком воістину царський пиріг. Уявляю рецепт королівської ватрушки, в яку для кращого смаку ми додали сметану. Вийде десерт, який просто тане у роті.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300гр.
  • Цукор – 50гр.
  • Масло вершкове – 100гр.
  • Сіль – щіпка
  • Сода – щіпка

Начинка:

  • Сир – 500гр.
  • Ванільний цукор – 1 год.л.
  • Цукор – 150гр.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Сметана – 125гр.

Почнемо з приготування тіста. Для цього у борошно додаємо цукор і по дрібці солі і соди. Все перемішуємо.

Холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці. Робимо це відразу в борошно, вмочуючи в неї шматок масла.

Руками перетираємо до однорідного стану. Потім прибираємо в холодильник.

Паралельно приготування ватрушки включаємо духовку на розігрів.

Тепер підготуємо начинку. В іншу миску кладемо сир. Додаємо звичайний і ванільний цукор, курячі яйця і сметану. Потім заглибним блендером перебиваємо в однорідну масу.

Для додання ватрушке вершкового присмаку, сметану замініть на вершків будь-якої жирності.

Розбірну форму діаметром 22-24см вистилаємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. На дно відправляємо 2/3 тіста з борошна. Рівномірно розподіляємо, робимо невеликі бортики по колу і приминаем їх руками.

Виливаємо у форму всю сирну начинку. Рівномірно розподіляємо.

Зверху посипаємо залишками тіста.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин до утворення красивою рум’яної скоринки.

Після випічки ватрушке даємо добре охолонути, а потім розбираємо форму.

Пиріг розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Хочу поділитися з вами видеорецептом шалено смачну королівської ватрушки, в якій крім сметани є ще й вершки, шоколад, згущене молоко.

Дивіться також:  Дуже смачна квашена капуста на зиму в банку

На цьому у мене все. Готуйте із задоволенням. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей з новими рецептами.