Королівська ватрушка з сиром і маком – рецепт з фото

Для всіх любителів сирних десертів пропоную рецепт дуже смачної королівської ватрушки з маком. Готується легко, з’їдається дуже швидко. Крім гарного смаку у ватрушки ще і красивий вигляд.

Інгредієнти:

  • Сир – 600гр.
  • Борошно – 300гр.
  • Цукор – 300гр.
  • Яйце куряче – 3шт.
  • Масло вершкове – 150гр.
  • Мак – 100гр.
  • Крохмаль – 3ст.л.
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – щіпка

У глибоку миску всипаємо все борошно і половину цукру. Додаємо трохи розтоплене вершкове масло і сіль.

Ретельно перетираємо руками всю масу, намагаючись змішати масло з борошном. Досягаємо стану, коли мука буде схожа на мокрий пісок.

В іншу миску вбиваємо три яйця, додаємо залишки цукру. Додаємо крохмаль, ванілін і перемішуємо вінчиком до однорідного стану.

В яєчну масу додаємо сир.

Сир бажано використовувати жирний.

За допомогою блендера робимо однорідну масу. Потім додаємо мак і добре розмішуємо лопаткою.

Переходимо безпосередньо до складання королівської ватрушки.

Круглу форму, бажано роз’ємну, змащуємо шматочком вершкового масла. Потім на дно всипаємо половину вершково-борошняної маси. Розрівнюємо її руками і трохи приминаем.

Виливаємо сирну масу з маком і розрівнюємо лопаткою.

Зверху посипаємо рештками борошна з маслом. На цьому попередня підготовка ватрушки закінчена, залишилося її випекти.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

По закінченні часу форму виймаємо з духовки і даємо охолонути. Розбираємо форму і ватрушку перекладаємо на тарілку.

Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Хочу поділитися з вами відео рецептом ватрушки з маком.

На цьому у мене все. До зустрічі з новими рецептами.

Дивіться також:  Оселедець під шубою – класичний рецепт і послідовність шарів