Королівська сирна ватрушка з вишнею

Сьогодні приготуємо нереально смачний пиріг з розсипчастою, пісочної основою, начинкою з вишні і сиру, а зверху хрустка кокосовий штрейзель. Цей сирний десерт просто блаженство, він немов тане в роті, а рука так і тягнеться за добавкою.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350гр.
  • Сир – 400гр.
  • Масло вершкове – 200гр.
  • Цукор – 220гр.
  • Розпушувач – 1 пакетик
  • Яйце куряче – 4шт.
  • Крохмаль – 2,5 ст. л.
  • Вишня – 400гр.
  • Кокосова крихта – 80гр.
  • Цукор ванільний – 10гр.

На відміну від інших рецептів королівської ватрушки, в цьому ми вершкове масло не заморожуємо, а навпаки, 100гр масла отогреваем до кімнатної температури і кладемо в миску.

Додаємо 50гр цукру і розтираємо виделкою. Потім додаємо курячий жовток і перемішуємо.

Після цього вводимо 200гр борошна, розпушувач і перемішуємо. Коли вся рідина вбереться в борошно, збираємо тісто руками в кулю, вимішувати його не потрібно.

Тісто переміщаємо в змащену вершковим маслом форму діаметром 22-24см. Акуратно розподіляємо по поверхні, при цьому робимо буртики висотою приблизно 4-5см. Прибираємо форму в холодильник.

Переходимо до підготовки начинки для ватрушки. У сир вводимо 3 яйця, 100гр. цукру, ванільний цукор, крохмаль і все перемішуємо блендером до однорідної маси.

Підготуємо штрейзель. У мисці з’єднуємо кокосову стружку, 70гр цукру 100гр м’якого вершкового масла кімнатної температури. Перемішуємо, потім додаємо 150гр борошна. Отриману масу перетираємо руками. Повинна вийти мокра крихта.

Переходимо до складання пирога. У форму з тестом висипаємо попередньо очищену від кісточок вишню.

Зверху заливаємо сирною начинкою і розрівнюємо.

Поверх начинки розкладаємо підготовлений штрейзель.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

По закінченні часу форму виймаємо з духовки і даємо охолонути. Ватрушку акуратно витягаємо з форми і подаємо на стіл.

Дивіться також:  Найсмачніші салати з кальмарами – прості рецепти

Приємного апетиту!

А спеціально для тих, хто рецепти любить більше дивитися ніж читати, хочу поділитися рецептом пирога, дуже схожого на королівську ватрушку, втім, дивіться самі.

На цьому у мене все. Крім рецепта з вишнею, пропоную приготувати ватрушки з маком, яблуками, сметаною і сухофруктами. Я з вами прощаюся, до нових зустрічей.