Комедогеннимі олій: що це таке? Таблиця комедогеннимі масел і список некомедогенных засобів для обличчя

Комедогеннимі олій: що це таке? Які масла відносяться до категорії некомедогенных? Яка група масел може провокувати появу комедонов? Якими корисними властивостями володіють такі масла?

Використання подібної термінології по відношенню до олійним продуктів пішло від слова «комедон», яким позначають чорні точки, які погіршують колір обличчя, а також негативно позначаються на зовнішньому вигляді дерми. У деяких ситуаціях, якщо панночка належним чином не доглядає за шкірою особи, вони можуть спровокувати утворення прищів і вугрів.

На жаль, комедони можуть з’явитися як у підлітковому, так і в більш зрілому віці.

Щоб зрозуміти, що таке комедогеннимі масел, необхідно згадати ази шкільного курсу анатомії. Кожен волосок, незалежно від того, де він з’являється, розвивається в спеціальному заглибленні на поверхні епідерми. Таке поглиблення ще називається фолікулом.

Щоб волосок розвивався і ріс, відбувається його змазування підшкірним жиром, який виробляється сальними залозами. Якщо протоки закупорится, тоді на цьому місці з’являється комедон. При створенні сприятливого середовища для розвитку бактерій, ділянка з комедоном може запалитися і утворюється прищик.

Якщо косметичне масло для особи було підібрано неправильно, воно також може провокувати закупорку проток. На щастя, не всі олійні продукти мають здатність закупорювати пори.


Багато з них, навпаки, характеризуються лікувальним ефектом і дозволяють доглядати за жирної або проблемної дермою.

Комедогеннимі різних масел оцінюється за п’ятибальною шкалою:

  • 0 – свідчить про те, що масляний продукт належить до некомедогенным варіантів і не здатний забивати пори;
  • 1 – такий продукт відрізняється низьким ступенем комедогеннимі;
  • 2 – подібне масло характеризується помірно низькими показниками комедогеннимі;

  • 3 – масляна продукція відноситься до помірно комедогенным варіантам;
  • 4 – таку цифру отримують олії з досить високою кордоном комедогеннимі;
  • 5 – максимальне значення, належить олійним продуктів, які є дуже комедогенными варіантами.
Дивіться також:  Гідрофільні корейське масло (10 фото): найкраща косметика для вмивання з Кореї, відгуки



Ступінь

Нульова і низька

Як вже говорилося вище, до некомедогенным масел ставляться ті олійні продукти, у яких подібний показник дорівнює 0 або 1. Вони відрізняються рідкої консистенції, добре розтікаються і розподіляються по поверхні шкірного покриву. Некомедогенные масла також характеризуються легкістю і можуть бути використані представницями прекрасної статі, у яких не тільки жирна або проблемна, але і суха або нормальна шкіра.

Розглянемо список масел для особи, які належать до некомедогенным продуктів.

Назва масла Показник комедогеннимі
Ши
Сафлорова
Рафінована олія соняшнику
Мангове
Виготовлене з конопель
Арганова
Отриманий з плодів шипшини 1
Виготовлений з чорного кмину 1
З обліпихи 1
З насіння кунжуту 1
Рицинова 1
Витяжка з гранатових кісточок 1
Нерафінована олія соняшнику 1

Олійні продукти, що відрізняються нульовим ступенем комедогеннимі, не володіють здатністю забивати пори, навпаки, вони застосовуються в якості ефективних засобів для їх очищення. Олійні продукти, що характеризуються першої ступенем комедогеннимі, можна сміливо наносити навіть на ділянки шкірного покриву, уражені акне.

Помірна

Дані олійні продукти можуть проявляти себе по-різному, тому складно передбачити, якого ефекту можна добитися, якщо використовувати їх для особи з жирним шкірним покривом. Ви зможете дізнатися результат, тільки провівши невеликий експеримент. Необхідно нанести засіб на невелику ділянку дерми і перевірити його дію.

Якщо шкіра не почервоніє і не запалиться, значить, можна сміливо включати такі олії до складу косметичних препаратів по догляду за дермою обличчя і області декольте.

Розглянемо докладніше таблицю продуктів з помірним та низьким рівнем комедогеннимі.

Назва масла Показник комедогеннимі
З гарбуза 2
Таману 2
Сандалове 2
З кісточок персика 2
З ядер мигдалю 2
З кісточки авокадо 2
З фундука 2
Виноградне 2
З плодів арахісу 2
З кісточки абрикоса 2
Бавовняне 3
З сої 3
З оливок 3
З макадамії 3
Нерафінована з насіння кунжуту 3
Кукурудзяна 3
Дивіться також:  Ефект після застосування касторової олії для брів (18 фото): використання олії для росту волосся. Допомагає такий засіб і як його наносити? Відгуки до і після

Олійні продукти, що характеризуються 2 ступенем комедогеннимі, можуть з легкістю використовуватися жінками, які мають нормальної та сухої дермою. Вони чудово її зволожать і відновлять шкірний покрив. Рекомендується також наносити препарати на основі подібних масел, щоб позбутися рубців, які виникли в результаті боротьби з акне.

Олійні продукти, що відрізняються 3 ступенем комедогеннимі, можуть наноситися представницями прекрасної статі, у яких дуже сухий тип шкірного покриву. Вони також можуть бути використані на ділянках дерми, яка не схильна до появи комедонов. Це повіки, лікті, коліна і п’яти.

Висока

Дані масла не варто використовувати жінкам, які мають жирної або проблемної шкіри. Панночкам з подібним типом шкірного покриву варто уникати нанесення на обличчя косметичних препаратів, до складу яких входять такі олії. Навіть невелика частка таких компонентів може нанести серйозної шкоди шкірі.

Розглянемо список олій з високим ступенем комедогеннимі.

Назва масла Показник комедогеннимі
З плодів кокоса 4
З плодів какао 4
З насіння льону 4
Пальмове 4
З зародків пшениці 5



Олійні продукти, що відрізняються 4 ступенем комедогеннимі, активізують роботу сальних залоз. Вони заважають дермі «дихати», забиваючи і закупорюючи пори. Оптимальний варіант використання таких масел – на ділянках тіла, які характеризуються підвищеним ступенем сухості. Нерідко вони застосовуються, щоб позбутися від сухих і ламких кінчиків волосся. Багато людей також вживають їх перорально в якості основних інгредієнтів, які входять до складу засобів нетрадиційної медицини для боротьби з різними захворюваннями.

Незважаючи на те що масло, отримане з зародків пшениці є дуже корисним продуктом, його необхідно додавати в косметичні препарати з особливою обережністю, дотримуючись мінімальну дозу. Рекомендується його наносити тільки на ті ділянки шкірного покриву, які не схильні до появи комедонов.

Дивіться також:  Як зробити репяхову олію в домашніх умовах? 14 фото Як приготувати засіб своїми руками?

Корисні властивості

Незважаючи на те що деякі масла відносяться до категорії забивающих пори, вони відрізняються великою кількістю корисних властивостей і дуже часто використовуються в різних косметичних препаратах.

До найбільш затребуваним мастил належать наступні варіанти.

  • Масло, отримане з ядер мигдалю. У його складі присутні такі жирні кислоти, як олеїнова і лінолева. Завдяки цим компонентам відбувається зволоження і регенерація шкірного покриву. У структурі мигдалевого масла також містяться вітаміни групи A, B і E, які допомагають подолати вікові зміни дерми, відмінно справляються з лущенням і допомагають позбавитися від запалених ділянок на шкірі.

  • Масло, отримане з кісточок авокадо. Невелика його кількість може застосовуватися навіть на ділянках шкірного покриву з акне. Воно чудово допомагає зволожити дерму.

Завдяки вмісту ретинолу дозволяє впоратися із запальними процесами на обличчі.

  • Масло, виготовлене з плодів кокоса, багато гіалуронової кислотою, тому використовується при перших ознаках в’янення сухий дерми. Воно робить шкірний покрив більш еластичним, повертаючи молодість. Корисні компоненти, що входять до складу цього масла, здатні потрапляти в найглибші шари епідермісу, зволожуючи і живлячи її.

  • Пальмова олія рекомендовано використовувати панночкам, що володіє дуже сухим типом шкіри. Воно допомагає впоратися не тільки з запальними процесами, але і позбавитися від ділянок, де шкіра сильно лущиться.

Масло, отримане з кісточок персика, може наноситися на комбіновану шкіру. Воно дозволяє впоратися з лущенням, а також оберігає від передчасної появи зморшок. Завдяки вмісту ефірних компонентів характеризується антисептичним і протизапальним ефектом.

Як бачите, знання ступеня комедогеннимі масла допомагає вибрати оптимальний варіант для будь-якого типу шкіри.

Як підібрати масло за типом шкіри, дивіться у відео нижче.