Кокосове масло в косметології (32 фото): застосування такого косметичного засобу для шкіри, вій та нігтів, користь і відгуки

Чим корисно кокосове масло в косметології та кулінарії? Що дає застосування такого косметичного засобу для шкіри, вій та нігтів?

Масло містить м’якоть кокосів (копра). Виготовляють його традиційно гарячим або холодним методом, технічно кажучи – пресуванням.

При першому способі виготовлення частково втрачаються корисні складові продукту. Холодний віджим прийнято вважати більш цінним, тому що при ньому зберігається максимум користі від кокоса. Але цей метод використовують рідше, ніж перший, так як при ньому видобувають лише 10% з усієї кількості можливого масла, яке містить м’якоть горіха. Масло, отримане холодним способом, відрізняється підвищеною цінністю і більшою вартістю. Якщо на пляшці значиться Virgin або Extra Virgin (тобто нерафінована), то це продукція холодного віджиму.

Про гарячому віджиманні свідчить позначення Coconut Oil. Це більш рідке по консистенції масло, трохи уступає по корисних якостей продукту з маркуванням Virgin. В основному нерафінована олія використовується для підтримки гладкості і пружності шкіри тіла. Це ідеальний косметичний засіб, майже виключає побічні ефекти і протипоказання. Спектр його дій великий, не оминає він кулінарію і медицину.


Склад

Головне в складі масла – мегаполезние полинасыщеные жирні кислоти, потрібні для нормальної життєдіяльності людини. Їх не синтезує організм, виходить, він може отримати їх виключно ззовні. Крім того, в вичавці з горіха кокосової багато кальцію, життєво важливий фосфор, вітаміни А, С і Е. Як відомо, ці речовини є стимуляторами молодості і посібниками краси.

Кокосове масло, створене за технологією гарячого пресування, вважається менш корисним , ніж те, що здобуто протилежним способом. Розпізнати готове рафінована олія допоможе зазначення на етикетці RBD (Refined). Це ідеальна продукція для торгівлі, так як передбачає більш тривалий термін зберігання, прозора на вигляд, не утворює грудок, зручна в транспортуванні. Але з точки зору корисності, він набагато поступається нерафінованій продукту. Мінералів, вітамінів, солей і амінокислот в ньому набагато менше.


Способи використання

Для рафінованої кокосового масла і його нерафінованої аналога є свої численні варіанти використання. Ця натуральна косметика дозволена при вагітності і вдячно сприймається шкірою обличчя і тіла, зміцнює волосся і вії. Їм мажуть для густоти брови, і ефект настає негайно. Перед нанесенням на волосисті частини тіла або шкіру масло потрібно підігріти на водяній бані.

Нерафінована олія з вичавлювання кокоса різнобічно застосовують в кулінарній сфері і в косметологічному напрямку. Це унікальна складова для дитячого меню і доповнення правильного дієтичного раціону.


Відмінна добавка для багатьох страв: починаючи з поживних супів і закінчуючи елегантними десертами. Кокосове масло, приготоване за технологією холодного пресування, застосовують з метою позбавлення від надмірної ваги. Навіть для профілактики ожиріння не знайти кращого союзника, ніж нерафінований продукт з копри кокоса. Ефект буде очевидним, якщо випивати по 1 склянці підігрітої води з розчиненою в ній 1 ст. ложкою кокосового масла до будь-якого прийому їжі.

Масло огортає собою нутрощі, допомагаючи організму побороти багато недуг ШЛУНКОВО-кишкового тракту і виразки, нейтралізує патогенні бактерії. Плюс до всього перерахованого, масло рекомендовано для попередження атеросклерозу і серцево-судинних хвороб. Воно виводить шкідливий холестерин природним і м’яким шляхом і вважається природним антистресовим препаратом.

Можна навіть просто спробувати цілюща кокосове масло при полосканні порожнини рота. За пару процедур по 15 хв можна забути про неприємний запах. Масло чудово лікує зуби і запалення ясен.

У косметології

Нерафінована олія горіха настільки благотворно для шкіри, що навіть зуміє здолати псоріаз, вилікувати екзему і дерматит. Косметологи рекомендують додавати в готові фабричні крему, з’єднувати з тоніком і лосьйонами. З такою олійною добавкою звичні кошти стануть ще більш благодатними для шкіри. Вона отримає максимальне зволоження і стане пружною. Наносити збагачене засіб можна повністю на все тіло і обличчя, особливо вдячно масло сприймається шкірою шиї, області декольте і навколо очей.

Дивіться також:  Ефективність і використання кокосового масла для обличчя (фото 48): застосування продукту в домашніх умовах і користь маски для обличчя, відгуки косметологів

Корисною звичкою стане регулярне нанесення кокосового масла замість нічного крему повністю на все тіло, включаючи ступні і кисті рук. Крем-маска стане ідеальним еліксиром для продовження молодості шкіри, що в’яне. У нічний час олія сприяє регенерації і відновлення всіх пошкоджених колагенових волокон. На оброблені маслом руки і стопи краще надіти рукавички і шкарпетки з натуральної тканини. Це вдвічі посилить терапевтичний і косметичний ефект.


Незамінне масло, вичавлена з кокоса, на жаркому літньому сонці і при бурхливому вітрі, в холод і мороз, воно покриває шкіру невагомою найтоншою плівкою, уберегающей уразливий покрив від опіків, обвітрювання і зневоднення. Наносити олію в цьому випадку потрібно на всі видимі ділянки тіла. Знаючи про такий чудодійний властивості масла кокоса, любителі натуральної косметики давно замінили їм традиційні сонцезахисні креми. Продукт нешкідливий за складом і безпечний у застосуванні. Масло, здобуте з копри кокоса, універсально для тих, хто любить засмагати і тих, хто намагається вберегти шкіру від засмаги.

Якщо намазати тіло до виходу на сонце, вітамін Е в складі масла захистить шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету, а після процедури засмаги захистить від наслідків у вигляді почервонінь, усуне відчуття сухості шкіри. Нерафінована кокосове масло популярно також під час процедур засмаги в солярії.

Рафінована олія використовується зовні. Воно живить сухі ділянки шкіри і загоює навіть глибокі тріщини на п’ятах. Активно застосовується для живлення волосся від коренів і до кінчиків. З ним роблять класичний і антицелюлітний масаж. Кокосове масло беруть з собою в спа-салони і на лазневі процедури. Воно виступає в якості прекрасного тоніка і підживлення чистою і розпареним шкіри, наповнює її живлющою вологою і енергією.

Рекомендується користуватися маслом в якості самостійного продукту або одного з інгредієнтів маски, бальзаму, готового кондиціонера для волосся або масажного крему. Припустимо сполучати його з іншими маслами, за особистим бажанням, у відповідності зі своїм типом шкіри і бажаним ефектом.


При відсутності алергії на ефірні олії буде корисно збагачувати ними своє кокосове масло, посилюючи косметичний ефект.

Якщо застосовувати мікс з масел при антицелюлітному масажі тіла, відмінною добавкою буде ефірна олія будь-яких цитрусових: лимона, мандарина, апельсина або грейпфрута. Цитрусові самі по собі дають виражений антицелюлітний ефект і в парі з маслом з кокоса, розгладжуючи рельєф шкіри за лічені процедури. Маслом кокоса з цитрусовими можна користуватися в процесі самомасажу або брати його з собою, відправляючись на процедуру в професійний масажний салон.


Продукт ділиться на «харчової» і «нехарчової». Перший вид призначається для використання суто в кулінарних рецептах. Дане масло унікальне тим, що нагріваючись, не виділяє канцерогени. Підходить як замінник звичайного соняшникової олії. З ним у стандартних страв з’явиться незвичайний смак. Прекрасно підійде масло кокоса і для випічки, для незвичайних десертів і пікантних салатів, як заправка до злакові каші.

Користуючись маслом, не забудьте, що для кращого ефекту його доведеться трохи розігріти. Але не допускати перегріву, щоб не зникли корисні властивості. Підготовлене масло легко наноситься на тіло і обличчя, а ефективність від його застосування приголомшує.

Користь

Жирні кислоти, що служать основою масла кокоса, позитивно впливають на мозок і рекомендовані при епілепсії та хвороби Альцгеймера. Продукт містить цінні речовини, що підвищують рівень «правильного» холестерину і зменшують «шкідливий», мають антиоксидантну ефектом, що знижує шанси виникнення захворювань серця і судин.

Дивіться також:  Гідрофільні корейське масло (10 фото): найкраща косметика для вмивання з Кореї, відгуки

Масло, віджатий з кокоса, корисно і для імунітету. Його стабільне вживання мінімізує ймовірність розвитку онкології і веде до відновлення функціональності щитовидки. Це натуральний препарат протигрибкової дії. Володіє противірусною дією і здатністю лікувати запалення. Його рекомендовано застосовувати навіть при вагітності та при грудному вигодовуванні, при терапії шкірних захворювань і хвороб, що вражають нігті і волосся. Ефективно працює проти мікозу, герпесу, грибка Candida. Застосовується при лікуванні дерматиту і як один з компонентів комплексної терапії стригучого лишаю.



Дітям можна мазати кокосовим маслом ранки від укусів комарів, прищики і синці. Натуральний продукт чудесним чином підходить для ніжної шкіри новонароджених малюків. Він прекрасно усуває сухість.

Дорослі приймають його при печії і комплексному лікуванні гастропатологий. До того ж масло, вичавлена з м’якоті кокоса – чудовий природний джерело енергії. Регулярне застосування масла всередину знижує стомлюваність і підвищує працездатність. Продукт чудово зарекомендував себе як цілющий засіб для кращого функціонування суглобів і стану кісток.

Тим, хто звик користуватися маслом кокоса для волосся, невідомо, що таке сухі кінчики і тьмяний колір локонів, рідкісна шевелюра, лупа і млява пориста структура волоса. Навпаки, волосся відрізняються дивним блиском, активним зростанням і здоровим, привабливим виглядом. Використовують маслечко і для наступних домашніх процедур.

  • Нігті і кутикули. Досить втирати маслянисті краплі в шкіру, обрамлює нігті, щоб вони були міцними і не сіклися. Кутикула набуває доглянутий вигляд.
  • Для збереження укладання. Випрямлені кучері збереже від завивання при вологій погоді невелику кількість масла, завбачливо нанесеного на проблемні ділянки зачіски.
  • Для чищення шкіри. Скрабування кокосовим маслом з дрібкою харчової соди – відмінний аналог дорогий салонної процедурою.
  • Догляд за губами. Продукт вироблення м’якоті кокоса в поєднанні з коричневим цукром – готовий натуральний скраб для чутливої шкіри губ. Сам по собі продукт може цілком замінити гігієнічну помаду.
  • Саморобний поживний блиск для губ. Він вийде, якщо змішати залишки улюбленого відтінку помади з краплею олії.
  • Демакіяж. Олія наноситься на обличчя і через 5 хвилин віддаляється вологою серветкою разом з макіяжем і забрудненнями. Можна так видаляти туш з вій, додатково підживлюючи їх вітамінами зростання.
  • Замінник крему для гоління. Перевірена альтернатива готовому складу. Забезпечує ідеальне ковзання і гладкість. Підходить для чутливої, розташованої до подразнень шкіри.




Продукт рекомендований для проблемної шкіри починаючи з підліткового періоду і до зрілого віку. Загоює ранки, знімає почервоніння, бореться з пігментацією, підвищує тонус, тургор шкіри, підтягує овал обличчя і омолоджує його як чудодійний еліксир. Так, звичка втирати засіб зморшки допомагає зробити їх менш вираженими. А цього ефекту зазвичай домагаються виключно від курсу дорогими кремами і сироватками. Натуральний дар природи – справжня знахідка для організму в цілому.

Кокосове масло шанують косметологи за його структуру. Воно вмить вбирається шкірою, не залишаючи на ній неприємний жирний блиск. Завдяки цьому вона підходить навіть тим, хто має схильну до жирності шкіри. Зволоження їм швидко дасть зовнішній результат – зникне сухість і огрубілі ділянки, призупиниться в’янення, відновиться тургор, баланс вологи в шкірі, підтягнеться рельєф. Тривалість ефекту буде радувати знову і знову, якщо не закинути масляне задоволення, а зробити його регулярною процедурою.

Дивіться також:  Олія ши (33 фото): властивості та застосування продукту з насіння дерева каріте. Як використовувати збите косметичний засіб для тіла?

Вся справа в невидимій оку захисної плівочці на шкірі, яку створює чарівна витяжка з м’якоті кокоса. Вона перешкоджає втраті вологи. Шкіра під нею дихає, отримуючи необхідну порцію кисню без перешкод. Пори залишаються чистими, а м’язи розслабленими. Звідси і чарівний результат перетворення зовнішності.

Ефективно застосування натурального масла кокоса і від розтяжок, але лише тих, що виникли недавно.

При схудненні

Варто також відзначити вплив кокосового масла на комплекцію тіла. Регулярно споживаючи цей продукт, людина підвищує витрата калорій, а слідом відбувається зниження маси тіла. До того ж корисна добавка блокує голод і діє як прискорювач обміну речовин. Ще один спосіб зменшити вагу завдяки маслу – заміна на нього абсолютно всіх жирів у щоденному раціоні. Споживаючи його, організм не накопичує зайві жири, але паралельно він отримує всі компоненти для продуктивного функціонування.

Починати вживати продукт рекомендовано з 1 ст. ложки в день. Згодом дозу збільшують до 3 ложок.

Шкоду

Кокосовий продукт вважається майже нешкідливим і рідко викликає алергію. Тільки у разі персональної непереносимості від нього варто утриматися. В інших варіантах продукт переробки кокоса споживають всередину без перевищення дози, рівної 3 ст. ложок на добу. Малюкам кокосове масло теж не принесе шкоди. Але тільки зовнішньо, для усунення попрілостей. Маслечко сушить роздратовану шкіру, не зневоднюючи її. Також воно швидко ліквідує роздратування і заспокоює свербіж, викликаний укусами комах. Немовлятам маслом можна безболісно прибрати скоринки з волосистої частини головки.

Як вибрати і зберігати?

Багато хочуть придбати унікальне масляниста засіб для дому. Але як потрібно зберігати продукцію правильно, зрозуміло не всім. Масло кокоса, яке зберігається при кімнатній t або нижче, виглядає нетипово для інших рослинних олій. Може мати вигляд щільної білястої рідини або затверділих шматочків, що нагадують мило. Рідку текстуру та прозорість масло набуває при нагріванні від t 26 градусів і вище.

Перед покупкою потрібно спершу визначитися для себе, з якою метою воно необхідно. Планується готувати з ним їжу або проводити масаж, сеанси ароматерапії, леченые процедури. Виходячи з цього, вибирають відповідний кокосове масло.

Купуючи даний продукт, варто взяти на озброєння наступні рекомендації. У кулінарних цілях використовують виключно очищений вигляд. Для схуднення – під маркуванням Virgin або Extra Virgin. Фракціоноване підійде для проведення косметичних процедур і ароматерапії. У лікувальних цілях краще користуватися органічним або віргінським, для масажу – очищеним натуральним продуктом.


Не варто закуповувати масло кокоса про запас. Купується обсяг потрібно використовувати за 2-3 місяці, щоб витягти з продукту максимальну користь.

Іноді виробники пакують кокосове масло в пластикові пакети чи коробки з картону великих обсягів. Тоді продукт доведеться самостійно злити у невеликі контейнери і прибрати на зберігання в холодне місце.

Відгуки

Вважається, що найкраще олія з кокоса проводиться в Таїланді. Але не кожному доступна продукція місцевих виробників. Багато європейські бренди займаються розповсюдженням тропічного масла, здійснюючи поставки по всьому світу. Головне, придбати якісний продукт, про який так багато сказано в вдячних постах тими, хто випробував його чудове дію на собі.

Тому не варто купувати продукт у сумнівних торгових точках, без наявності сертифікатів якості та інформації про виробника. Тільки такий підхід до свого здоров’я допоможе вибрати по-справжньому натуральний і корисний продукт.

Про застосування кокосового масла для обличчя та волосся дивіться у наступному відео.