Кабачки по-корейськи: найсмачніші рецепти на зиму

Сьогодні розглянемо, як зробити дуже смачні кабачки по-корейськи. Рецепт простий і дуже швидкий. Але незважаючи на свою простоту, смак у нього виходить дивовижний.

Перший раз такі кабачки ми спробували зробити декілька років тому. Навіть не очікували, що все вийде з першого разу. Але по-іншому і не може бути. Коли ви самі ознайомитеся з рецептами, то побачите, що вони насправді дуже прості. Потрібно просто натерти кабачок, додати спецій і простерилізувати банку. Що може бути простіше?

Загалом, така закуска зайняла почесне місце на наших полицях. Поекспериментувавши з різними інгредієнтами, хочу ознайомити вас з рецептами приготування. Спробуйте приготувати цю закуску за нашими рецептами, а також не бійтеся міняти інгредієнти на інші, або додавати нові, цілком може бути, що ваш рецепт перевершить наші. Ну що, до справи?

Найсмачніший рецепт кабачків по-корейськи на зиму швидкого приготування без стерилізації

Перший рецепт по праву можна назвати самим смачним. Крім відмінного смаку він ще самий простий і швидкий. Посудіть самі – ніякої термообробки кабачків і моркви, банки не стерилізуються. Що може бути простіше? Я більш ніж упевнений, що, приготувавши його один раз, ви на цьому вже не зупинитеся.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1кг.
  • Цибуля ріпчаста – 250гр.
  • Часник – 7 зубчиків
  • Болгарський перець – 1шт.
  • Морква – 500гр.
  • Сіль – 1ст.л.
  • Цукор – 100гр.
  • Оцет 9% — 0,5 ст.
  • Олія рослинна нерафінована – 0,5 ст.
  • Перець червоний гострий мелений – 1ч.л.
  • Перець гострий чилі – 0,5 шт. (на любителя)

Добре миємо кабачки і моркву. Натираємо на корейській тертці.

Кабачки краще використовувати молоді. У них дуже ніжна шкірка і видаляти її немає необхідності.

Часник, болгарський перець і цибулю подрібнюємо на м’ясорубці. З цього зробимо заправку.

У перцю попередньо видаліть насіння.

Всі інгредієнти з’єднуємо в каструлі. Додаємо сіль, цукор, оцет, олію і червоний мелений перець.

Все добре перемішуємо і залишаємо на 3-4 години для виділення соку.

Через деякий час почне виділятися сік, і його буде дуже багато. Соком будемо заливати заготовки в банку.

По закінченні часу кабачки по-корейськи готові. Якщо сильно не терпиться – можете вже їсти. Заодно спробуйте на сіль і цукор. Любителям посоленее – покладіть солі, ласунам – додайте цукру. Ну а хто любить гостре – додайте червоного перцю.

Але ми ж робимо на зиму, тому не захоплюємося і розкладаємо все в чисті банки. Після того як банку наповнили кабачками і морквою, заливаємо розсолом і закриваємо кришкою.

Найкращий смак настає на третю добу. Після трьох діб, як правило, ми відкриваємо одну з банок і … вона дуже швидко закінчується. Всі інші зберігаємо в погребі. Але така заготовка може зберігається і в теплі, завдяки великій кількості оцту.

Обов’язково спробуйте рецепт, впевнений, вам сподобається. Приємного апетиту!

Кабачки по-корейськи з приправою для корейської моркви

Уявляю пікантний салат з кабачків-корейськи. Готується салат дуже просто, а смак виходить дуже насичений. Тільки уявіть: зима, на вулиці завірюха, а ви відкриваєте баночку салату і потрапляєте спогадами в тепле літо. Дуже смачний освіжаючий салат, зберіг всі корисні властивості овочів. Загалом, залишимо слова і швидше перейдемо до приготування.

Дивіться також:  Овочеве асорті на зиму - рецепт пальчики оближеш

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг.
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Перець солодкий – 5шт.
  • Часник – 200гр.
  • Зелень – кріп, петрушка, кінза.

Маринад:

  • Рослинне масло – 1ст.
  • Цукор – 1ст.
  • Оцет 9% — 150мл.
  • Сіль – 2ст.л.
  • Приправа по-корейськи для моркви – за бажанням

Всі овочі і зелень промиваємо під проточною водою. У кабачків і моркви відрізаємо кінчики, а також вирізаємо всі зіпсовані місця, потім натираємо на тертці по-корейськи.

Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо на соломку.

Подрібнюємо цибулю, часник і зелень.

Все що порізали і натерли, з’єднуємо разом в зручній каструлі і додаємо інгредієнти для маринаду: рослинна олія, цукор, сіль, оцет і приправу для корейської моркви.

Хоча приправа і зазначена в рецепті, але вона не обов’язкова. Кладіть її на свій смак.

Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо постояти 3-4 години.

Рекомендую щогодини перемішувати салат.

Розкладаємо в банки, прикривають кришками і стерилізуємо. Банки розміром 0,5 літра стерилізуємо 15 хвилин, об’ємом 1 літр – 30 хвилин.

При розкладанні стежте, щоб кількість соку у банках було однакове. При стерилізації вода в каструлі повинна доходити до плічок банок.
При розкладанні салату перед стерилізацією, не заповнюйте банки до верху, залиште зазор в 1см, інакше при нагріванні сік може випливати з банок.

Після стерилізації закатуємо кришками, даємо охолонути, і прибираємо на зберігання.

Приємного апетиту!

Кабачки швидкого приготування без болгарського перцю

А ось ще один рецепт кабачків по-корейськи, але в яких немає болгарського солодкого перцю. Спробуйте зробити за таким рецептом і оцінити смак. Цілком може бути, що цей рецепт саме для вас.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3кг.
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Цукор – 150гр.
  • Сіль – 3ст.л.
  • Коріандр – 2ст.л.
  • Перець гострий чилі – 1шт.
  • Рослинну олію – 150мл.
  • Оцет винний 9% — 1ст. (або будь-який інший)

Добре миємо всі овочі. З кабачків, якщо вони вже не молоді, обрізаємо шкірку.

З молодих шкірку обрізати не треба, вона дуже м’яка і ніжна. Шкірку видаляють тільки якщо вона стала жорстка.

Кабачки та моркву натираємо на корейській тертці.

Цибулю спочатку ріжемо навпіл, потім на тонкі кільця і розбираємо на соломку.

Гострий перець ріжемо на тонкі кільця разом з насінням.

З’єднуємо всі разом в зручній посуді. Додаємо сіль, цукор, мелений коріандр, рослинне масло і оцет.

Все добре перемішуємо і залишаємо на 30-60 хвилин, щоб сіль і цукор встигли розчинитися.

По закінченні часу всі розкладаємо в чисті банки і прикривають кришками.

Банки попередньо не стерилізуємо, а просто чисто моєму. Немає ніякого сенсу стерилізувати банки, щоб покласти в них сирий продукт, а потім знову стерилізувати.

На дно великої каструлі кладемо рушник, ставимо наш банки каструлю і заливаємо теплою водою з-під крана до плічок. Включаємо вогонь і стерилізуємо в киплячій воді.

Дивіться також:  Огірки по-корейськи на зиму: найсмачніші рецепти

Час стерилізації в залежності від обсягу:

  • 0,5 л – 15 хвилин
  • 0,7 л – 20 хвилин
  • 1л – 30 хвилин
  • 1,5 л – 45 хвилин

По закінченні часу банки закриваємо кришкою і залишаємо остигати. Потім прибираємо на зберігання.

Такий салат можна робити в будь-який час, влітку або взимку. Якщо салат постоїть 2-3 години, він готовий і його можна їсти. Запевняю вас, виходить дуже смачно.

Приємного апетиту!

Рецепт з кабачків по-корейськи кружечками

При нарізці кабачків соломкою, вони стають м’якими. Якщо ж їх обробити маринадом, а потім простерилізувати, вони стануть ще м’якше. Тому, з’явився рецепт закуски, в якій не нарізати кабачки соломкою, а просто ріжуться кружечками. При цьому у них зберігаються хрусткі властивості.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг.
  • Морква – 700гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500гр.
  • Солодкий перець – 500гр.
  • Масло рослинне – 250мл.
  • Оцет 9% — 150мл.
  • Часник – 200гр.
  • Сіль – 2ст.л.
  • Цукор – 200гр.
  • Приправа по-корейськи – 20гр. (1 пакетик)

Всі овочі добре миємо. З кабачків, якщо вони не молоді, зрізаємо шкірку і ріжемо кружечками завтовшки приблизно 1,5 див.

Якщо кабачки переросли, то обов’язково зріжте шкірку і видаліть насіння. У вас повинно вийти 2,5 кг. вже очищених.

У болгарського перцю видаляємо насіння і ріжемо соломкою.

Ріпчасту цибулю ріжемо також соломкою. Це зробити просто, спочатку розрізаємо навпіл вздовж волокон, а потім, також вздовж волокон, нарізаємо на тонкі пластинки. Якщо потім розібрати платівки, то як раз вийдуть соломки.

Моркву натираємо на корейській тертці. Через прес тиснемо часник.

Вливаємо олію, оцет, додаємо сіль, цукор і приправи. Все добре перемішуємо і залишаємо настоюватися на 3 години.

Друзі, перемішуйте руками, заважати ложкою дуже незручно.

Через три години салат буде готовий і його можна їсти. Для зберігання перемішуємо його ще раз і розкладаємо в чисті банки. Маринад рівномірно розподіляємо.

Всі банки ставимо в зручну каструлю, попередньо поклавши на дно рушник. Наливаємо теплу воду до плічок банок і стерилізуємо. Час стерилізації візьміть в попередньому рецепті.

Після стерилізації банки закатуємо кришками.

Сіль і цукор візьміть по своєму смаку. Від якості приправи для корейської моркви залежить смак і аромат кінцевої заготовки.

Приємного апетиту!

Салат з кабачків без приправи для корейської моркви

Як ви вже прочитали в попередніх рецептах, для приготування кабачків можна обійтися без приправи для корейської моркви. Смачно виходить чи ні, вирішувати, звичайно, вам. Я завжди рекомендую спочатку спробувати зробити, а потім вже вирішувати, покласти рецепт в скарбничку або шукати новий. Хочу показати вам ще один рецепт, в якому приправа також не використовується. Більш того, якщо ви спробуєте зробити ще й без моркви… Втім, просто спробуйте…

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2,5 кг.
  • Морква – 300гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300гр.
  • Часник – 5-7 зубчиків
  • Перець чорний мелений – 1/2ч.л.
  • Сіль – 2-3ст.л.
  • Цукор – 4ст.л.
  • Рослинна олія – 50-100мл.
  • Оцет 9% — 70мл.
Дивіться також:  Хрусткі мариновані огірки в банках на зиму – найсмачніші рецепти

Кабачки добре миємо. У перестиглих видаляємо шкірку і насіння. Моркву миємо під проточною водою і обрізаємо кінчики.

Всі овочі натираємо на корейській тертці.

Рекомендую спробувати зробити салат без моркви і оцінити його смак. Всі інші інгредієнти при цьому залишаються в повному складі.

Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями або соломкою.

Часник натираємо на дрібній тертці, або тиснемо через прес.

Все відправляємо в зручну посуд. Додаємо цукор, сіль, перець, рослинне масло і оцет. Все добре перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Через 30 хвилин пробуємо, якщо чогось не вистачає – додаємо. Якщо все в нормі, розкладаємо в чисті банки. Сік, що виділився, рівномірно розподіляємо по банкам.

Потім стерилізуємо наші заготовки. На дно глибокої каструлі кладемо рушник, на нього ставимо банки і наливаємо до плічок теплу воду. Доводимо до кипіння і стерилізуємо. Я вже вказував час стерилізації в залежності від обсягу, на всяк випадок зазначу ще раз:

  • 0,5 л – 15 хвилин
  • 0,7 л – 20 хвилин
  • 1л – 30 хвилин
  • 1,5 л – 45 хвилин

Після стерилізації банки акуратно витягуємо з каструлі і закатуємо кришками. Залишаємо остигати і потім прибираємо на зберігання. Така заготовка може зберігається в прохолодному місці, так і в теплі.

Приємного апетиту! Буду вдячний, якщо спробуєте зробити без моркви і поділитися в коментарях, як у вас вийшло.

Кабачки з огірками по-корейськи

Побачив в інтернеті цікавий рецепт огірків і кабачків по-корейськи. Мене він дуже сильно зацікавив, і я хочу поділитися ним з вами. Коротко опишу сам процес приготування і вкажу інгредієнти, ну а деталі дивіться у відео.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500гр.
  • Огірки – 500гр.
  • Морква – 400гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200гр.
  • Перець болгарський – 1шт.
  • Сіль – 1ст.л.
  • Цукор – 4ст.л.
  • Масло рослинне – 100мл.
  • Оцет 9% — 100мл.
  • Перець чорний мелений – 1/2ч.л.
  • Приправа для корейської моркви – 1-2ст.л.
  • Петрушка пучок

Спочатку готуємо всі овочі: миємо, чистимо і обрізаємо кінчики. Частина кабачків або цукіні ріжемо на пластини, а потім ріжемо соломкою. Іншу частину ріжемо кружальцями. Відправляємо все в ємність.

Нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю. Болгарський перець нарізаємо соломкою. Все відправляємо до кабачків.

Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями. Огірки ріжемо соломкою. Всі також відправляємо в загальну ємність. Туди ж відправляємо порізані моркву і петрушку.

Всі овочі добре перемішуємо. Потім готуємо маринад: у чашку висипаємо сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Додаємо чорний мелений перець, рослинне масло і оцет. Все добре перемішуємо.

Готовим маринадом заливаємо овочі і ще раз все перемішуємо. Залишаємо на три години. Після цього розкладаємо в банки і стерилізуємо. Залишаємо охолонути і прибираємо на зберігання. Більш точно приготування подивіться на відео.

На цьому у мене все. Бажаю вам запастися чудовою закускою на всю зиму. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.