Як приготувати макарони по-флотськи з фаршем смачно

Сьогодні в нашому меню справжнє чоловіче блюдо, історія виникнення якого сягає своїм корінням у початок ХХ століття. Вперше з’явившись в тарілках моряків, за сто років воно завоювало популярність всіх Російських столів. Цьому посприяли простота виготовлення і дешевизна рецепта. Як ви встигли прочитати назву заголовка, це блюдо – макарони по-флотськи.

Перша згадка про «макарони по-флотськи» в радянській Книзі про смачну і здорову їжу з’явилося в 1955 році. І з того часу рецепт дуже сильно змінився, але залишилася його основа, до складу незмінно входять макарони і м’ясний фарш. Тільки фарш все частіше застосовується курячий, він дешевше, та й форма самих макаронів дуже сильно разнообразилась.

Сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати макарони з різними фаршами, а також різними засобами, включаючи мультиварку. Познайомимося з тонкощами цієї страви, так, щоб навіть початківець кулінар зміг приготувати цю смачну їжу.

Макарони по-флотськи з фаршем на сковороді – смачний рецепт

Перший рецепт не найпростіший, навіть можна сказати, що він найскладніший. Але такого простого блюда як макарони, ми постараємося вичавити максимум смаку. Для цього м’ясний фарш будемо робити не на м’ясорубці, а прокручувати в блендері. Отже, приступаємо.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300гр.
  • М’ясо – 300гр.
  • Томатна паста – 1 год.л.
  • Сіль – 1ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування
  • Масло вершкове – 30г.

Як я вже писав вище, макарони по-флотськи це чоловіча їжа, тому сьогодні їх будемо робити чоловічими руками. Для рецепту я взяв макарони ось такої форми. Їх навіть не взяв я, а моя ностальгія, в основному саме такі були в моєму дитинстві. Ви ж вибирайте будь-які, на ваш смак і колір, головне, щоб вони були зроблені з твердих сортів пшениці.

Не можу не розповісти історію з життя. Прийшли ми один раз зі своєю сім’єю до батьків у гості. Дідусь запитує свого онука, хоче він справжні макарони по-флотськи? Зауважу, що наш тато-дідусь служив у флоті… Дитина відповідає: хочу! І тут найцікавіше: дід говорить, що потрібно продувати їх перед приготуванням, інакше вони не зваряться! І сидів у нас дитина з двома тарілками, чесно продував кожну макаронину ?.

Каструлю з водою ставимо на максимальний вогонь і доводимо до кипіння. Воду обов’язково солимо.

Якщо макарони варити в солоній воді, вони виходять смачніші.

Коли вода закипає, відправляємо в неї макарони і варимо майже до готовності.

Чому майже? Якщо на упаковці вказано, що потрібно варити 12 хвилин, варіть 10-11, але ще краще орієнтуйтеся на смак, макарони повинні бути трохи не доварены, повинні бути злегка твердуваті, але дуже злегка. Вони повинні бути в стані ал денте, тобто зварені, але зберегли деяку внутрішню твердість.

Варити макарони до такого стану рекомендую всім, хто піклується про стрункість своїх боків. Вся справа в тому, що вони в такому вигляді мають більш низький глікемічний індекс і повільніше засвоюються організмом.

Поки макарошки варяться, займемося м’ясом. Для початку поріжемо цибулю, середніми шматочками і відправимо його обсмажуватися на сковороду з рослинним маслом. Робимо середній вогонь і обсмажуємо до дуже світлою золотистої скоринки.

Переходимо до м’яса. Ріжемо його довільними шматочками, сантиметрів по 4-5.

І як тільки цибулю на сковороді зазолотиться, цибулю розкладаємо рівним шаром і на нього зверху викладаємо м’ясо. Не перемішуємо! Витримуємо так пару хвилин на середньому вогні, і тільки після цього перемішуємо м’ясо з цибулею.

Цей простий прийом дозволяє зберегти сік усередині м’яса, на відміну від обжарювання до скоринки на сильно розпеченій сковороді, яка, навпаки, його сушить.

Через деякий час м’ясо присаливаем, перчимо і смажимо до готовності.

А тим часом у нас зварилися макарони. Якщо ви зловили, то стан легкої твердості, відмінно, макарони відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою.

Промивання водою, дозволяє зупинити процес термообробки, і залишити саме ту, потрібну нам консистенцію.

По часі в нас утворився певний перерву, коли макарони зварені, а м’ясо ще не готове. Дуже рекомендую зробити будь-який овочевий салат, а ще краще до макаронів відкрити баночку кабачків по-корейськи, а після них можна по тарілці горохового супу з копченостями. Вийде справжня чоловіча їжа!

Дивіться також:  Пісочне тісто для пирога – рецепти приготування

Чекаємо повної готовності м’яса. Після цього перекладаємо його в блендер і подрібнюємо. Звичайно, можна пропустити через м’ясорубку, але м’ясо шматочками смачніше.

Тепер у нас всі інгредієнти готові. Беремо сковороду, нагріваємо і наливаємо трохи олії. Кладемо чайну ложечку томатної пасти і трохи обсмажуємо її.

Після цього викладаємо макарони і м’ясний фарш на сковороду, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо солі чи перцю.

На цьому етапі нам потрібно просто нагріти всі інгредієнти, смажити нічого не потрібно.

Замість томатної пасти можна трохи обсмажити дрібно порізаний помідор, а можна взагалі нічого не смажити, це вже на любителя. І коли макарони в сковороді розігріються, вимикаємо вогонь і подаємо на стіл.

Це був не найпростіший рецепт приготування макаронів по-флотськи, інші будуть простіше. Але, як я і обіцяв, він найсмачніший. Ще додам, що для зручності приготування м’ясо потрібно починати смажити раніше, ніж варити макарони, щоб перерви в приготуванні були менше або їх взагалі не було.

Приємного апетиту!

Як приготувати макарони по-флотськи – простий рецепт

Коли ви познайомилися з тонкощами приготування флотських макаронів, від складного рецепта переходимо до більш простим. М’ясо замінимо на фарш, а для кращого смаку додамо тертий сир. Але найголовніший секрет буде у формі самих макаронів!

Інгредієнти:

  • Макарони – 240гр.
  • Фарш (яловичий) – 300гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100гр.
  • Чилі – щіпка
  • Зелень – за смаком
  • Сир – за смаком
  • Вершкове масло – 50гр.
  • Сіль – 3ст.л.
  • Вода – 3л.

Для цього рецепта потрібно вибрати макарони великого розміру, наприклад, ось такі. Чому? Читайте нижче.

Ну а приготування починаємо з обсмажування цибулі. Для цього ми його ріжемо невеликими шматочками і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до легкого ступеня золотавості приблизно 4 хвилини. Потім відправляємо в сковороду м’ясний фарш, перемішуємо, підсолюємо, перчимо і починаємо обсмажувати. Смажити до готовності приблизно 8-10 хвилин.

Поки займаємося фаршем, ставимо на сусідню конфорку каструлю з водою. Доводимо до кипіння, солимо і завантажуємо в неї макарони. Варимо до готовності, а ще краще, щоб залишилася внутрішня твердість.

Натираємо сир на крупній тертці, зелень ріжемо довільно, вона потрібна більше для прикраси.

Коли макарони досягнуть потрібної нам консистенції, відкидаємо їх на друшляк. Якщо до цього часу фарш вже готовий, макарони відразу відправляємо в сковороду, якщо фарш ще не готовий, то промиваємо їх під водою і залишаємо в ситі.

Чекаємо готовності фаршу. Коли цей момент настане, перекладаємо до нього в сковороду макарони. Обов’язково додаємо шматочок вершкового масла.

Все перемішуємо і доводимо до однакової температури інгредієнти. А тепер, про головний секрет, про який я говорив спочатку. Подивіться на фотографію, і ви все зрозумієте.

Як бачите фарш заповнив порожнечі всередині макаронів, і вони вийшли як би фаршированими.

Потім посипаємо все порізаною зеленню і ще раз все перемішуємо.

Розкладаємо в порційні тарілки і посипаємо тертим сиром. Вийшло чудове блюдо, приготування якого в ідеалі забирає не більше 20 хвилин часу.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт макаронів по-флотськи

А тепер класика! Як все це починалося 100 років тому. Приготуємо за рецептом, про який згадується в старій кулінарній книзі.

Інгредієнти:

  • Макарони – 320гр.
  • Фарш м’ясний – 300гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Топлене масло – 15г.
  • Рослинне масло – 60мл.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Ставимо Сковороду на середній вогонь, розігріваємо і відправляємо в неї топлене масло і половину рослинного. На сковороду викладаємо фарш і починаємо обсмажувати.

На сусідню конфорку ставимо ще одну сковороду, розігріваємо і наливаємо залишки рослинного масла. Ріпчасту цибулю ріжемо невеликими шматочками і відправляємо в сковороду, робимо середній вогонь і обсмажуємо до золотистого кольору. На це йде приблизно 4 хвилини.

Потім фарш солимо, перчимо і перекладаємо до нього обсмажену цибулю. Все добре перемішуємо і обсмажуємо далі, до готовності м’яса ще кілька хвилин.

А паралельно цьому процесу, ставимо на вогонь каструлю з водою, солимо і доводимо до кипіння. У киплячу воду закидаємо макарони і варимо до готовності.

Дивіться також:  Картопля з фаршем в духовці – прості і смачні рецепти

Як правило, фарш обсмажується раніше, ніж встигають зваритися макарони.

Коли макарони зваряться, відкидаємо їх на друшляк, зливаємо воду і потім перекладаємо в сковороду.

Перемішуємо їх з фаршем, і нагріваємо до однакової температури. Після цього відразу розкладаємо по тарілках.

Приємного апетиту!

Флотські макарони в мультиварці

Смачні макарони виходять якщо їх приготувати в мультиварці. Причому сам процес приготування набагато простіше, ніж на сковороді, а макарони варити зовсім не потрібно! Загалом читайте і пробуйте.

Інгредієнти:

  • Макарони – 500гр.
  • М’ясо – 500гр. (або фарш)
  • Цибуля ріпчаста – 150гр.
  • Морква – 120гр.
  • Помідори – 180гр.
  • Суміш перців і сіль – за смаком
  • Кетчуп – 3ст.л. (1,5 ст. л. томатної пасти)
  • Рослинне масло – 1ст.л.

І знову починаємо з лука. Ріжемо його дрібними шматочками. Так само невеликими кубиками нарізаємо помідори. Моркву натираємо на крупній тертці.

М’ясо нарізаємо дуже дрібними шматочками, трохи більше, ніж у фаршу.

Можна використовувати простий м’ясний фарш, але м’ясо дрібними шматочками смачніше.

У чашу мультиварки наливаємо столову ложку рослинного масла і вибираємо режим «Смаження». Чекаємо приблизно 2-3 хвилини, коли мультиварка нагріється. Потім відправляємо обсмажуватися цибулю, помідори та моркву – все разом.

Помішуємо і, приблизно через 5 хвилин смаження, додаємо в чашу м’ясо.

Помішуючи, обсмажуємо все далі. Ще через 5 хвилин додаємо кетчуп або томатну пасту, все добре перемішуємо і відключаємо режим «Смаження».

Додаємо спеції, перець і сіль. Наливаємо склянку окропу.

Не лийте холодну воду, інакше м’ясо буде жорстким.

Все перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки. Тепер, щоб м’ясо стало м’яким, його потрібно загасити. Для цього вибираємо режим «Гасіння», час встановлюємо 30 хвилин.

Якщо ви використовуєте яловичину, тушкуйте її не менше 50 хвилин.

Після закінчення часу, відкриваємо кришку і пробуємо м’ясо. Якщо воно готове, переходимо до наступного етапу. Засипаємо в чашу сухі макарони. Перемішуємо все, додаємо чайну ложку солі і заливаємо окропом. Нам для цього знадобиться 700мл окропу.

Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Крупи» або «Випічка», час 10 хвилин і натискаємо старт.

Час готування вибирайте виходячи сорту ваших макаронів, необхідне для них час можете прочитати на упаковці.

По закінченні часу відкриваємо мультиварку і кличемо всіх до столу.

Як бачите, використання мультиварки дуже сильно полегшує процес готування. А смак… а смак оцініть самі.

Приємного апетиту!

Макарони з фаршем з індички

Трохи недоварені макарони можна віднести до дієтичного страви. А так як флотський варіант обов’язково включає в себе м’ясо, м’ясо індички напрошується само собою. Для смаку додамо аджики. Вийде, як завжди смачно.

Інгредієнти:

  • Макарони – 500гр.
  • М’ясний фарш – 300гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Помідори – 1шт.
  • Аджика – 1 десертна ложка
  • Вершкове масло – 15г.
  • Рослинне масло – для обсмажування
  • Сіль, перець, коріандр, спеції – за смаком

Для приготування рецепту дрібно нарізаємо цибулю. Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло, додаємо шматочок вершкового і відправляємо обсмажуватися цибулю.

Обсмажуємо 3-4 хвилини і додаємо фарш. Для соковитості м’яса у сковороду наливаємо приблизно 50мл води.

Коли вода з фаршем закипить, зменшуємо нагрівання і закриваємо кришку. Залишаємо тушкуватися приблизно 20 хвилин.

Ставимо на сусідню конфорку каструлю з водою, солимо і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, засипаємо в неї макарони і варимо 10 хвилин (точний час уточнюйте на упаковці).

Приблизно в середині гасіння фаршу, відкриваємо кришку і закидаємо до нього дрібно порізану помідорки і десертну ложку аджики. Все перемішуємо і залишаємо тушкуватися далі.

Поки варяться макарони і гаситься фарш, отримуємо кілька хвилин перепочинку. Можна порізати овочевий салат або просто попити чай ?

Подальші кроки зумовлені тим, що швидше звариться. Якщо зварилися макарони, а фарш ще не готовий, промиваємо їх і залишаємо в ситі. Якщо фарш приготувався раніше, просто вимкніть вогонь під сковородою.

Коли все готово, дійшла до кондиції, просто з’єднуємо разом в сковороді. Посипаємо зеленню, при необхідності солимо, перчимо, все перемішуємо і залишаємо потушиться ще пару хвилин.

Після цього вимикаємо вогонь і подаємо на стіл.

Дивіться також:  Найсмачніші салати з кальмарами – прості рецепти

Приємного апетиту!

Макарони по-флотськи з фаршем і томатною пастою

Пам’ятайте варіант приготування макаронів по-флотськи в мультиварці, ми там макарони окремо не варили. Подібним чином можна вчинити і з сковородою, якщо приготувати соус, в якому вони будуть готуватися. Хочу представити дуже простий варіант цієї страви.

Інгредієнти:

  • Макарони – 250гр.
  • Фар м’ясний – 400гр.
  • Сир – 100гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 год.л.
  • Прованські трави – 1ч.л.
  • Рослинне масло – 4ст.л. для обсмажування

Соус:

  • Томатна паста – 2ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 650мл.

Починаємо з ріпчастої цибулі і часнику. Нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до злегка золотистого кольору 3-4 хвилини.

На сковороду з цибулею викладаємо м’ясний фарш і рівномірно його розподіляємо. Посипаємо прованськими травами, перчимо і солимо. Помішуючи, обсмажуємо до напівготовності.

Друзі, всі спеції застосовуйте виходячи з вашого смаку. Ну немає у вас прованських трав, і не треба, просто поперчіть. Головне не точно повторити рецепт, а зробити страву своїми руками, а ваші близькі це оцінять!

Поки готується м’ясний фарш, приготуємо соус для макаронів, в якому вони будуть варитися. У чашку відправляємо томатну пасту, солимо і наливаємо воду. Все добре перемішуємо. Соус готовий.

Тепер, коли у нас фарш доведений до напівготовності, на сковороду насипати макарони. Заливаємо соусом і перемішуємо. Все рівномірно розподіляємо по сковороді і закриваємо кришкою.

Готуємо під кришкою хвилин 20, але періодично її знімаємо і перемішуємо. За цей час макарони розваряться і вбере в себе всю воду.

Для того, щоб все вийшло, важливо дотримуватися пропорції макаронів і води. Води не повинно бути багато, інакше макарони сильно розваряться і буде рідко, і не повинно бути мало, вийде дуже сухо.

Готовність страви перевіряємо по готовності макаронів. Як тільки вони досягнуть потрібної нам консистенції, посипаємо тертим сиром, вимикаємо вогонь і закриваємо кришку. Під закритою кришкою сир за пару хвилин розплавиться.

Ось так просто і швидко можна приготувати чудове блюдо, яке навіть смачніше класичного.

Приємного апетиту!

Дуже смачні макарони з курячим фаршем

Курка настільки щільно увійшла в наше життя, що неможливо уявити жодна страва, рецепт якого не містив би м’ясо цієї птиці. Макарони по-флотськи не стали винятком, тому наступний рецепт ми зробили з курячим фаршем.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300гр.
  • Фарш курячий – 600гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1шт.
  • Сіль і перець – за смаком

Рецепт буде швидкий, хоча б тому, що курячий фарш готується дуже швидко на відміну від яловичого. Але почнемо не з лука, а просто наллємо в каструлю води і поставимо її на вогонь. У воді будемо варити макарони.

Поки вода гріється, поріжемо цибулю невеликими кубиками. Так само поріжемо і часник. Відправляємо все на розігріту з рослинною олією сковороду.

Коли цибуля підрум’яниться, відправляємо до нього фарш, додаємо солі і перцю і добре перемішуємо. Залишаємо обсмажуватися.

Не забувайте періодично помішувати фарш.

Коли вода в каструлі закипить, кидаємо в неї сіль і завантажуємо макарони. Після закипання зменшуємо вогонь.

Час варіння читайте на упаковці.

Коли макарони зваряться, відкидаємо їх на друшляк і даємо воді стекти. До того часу фарш вже, як правило, готовий. Нам залишається тільки з’єднати все разом. Якщо ваша сковорода дозволяє це зробити – робіть в сковороді. Ми змішуємо все в каструлі з подвійним дном.

Ось і все, смачні макарошки з курячим фаршем готові. Готуйте на здоров’я.

Приємного апетиту!

Макарони по-флотськи на сковороді без варіння макаронів

Я вже наводив два рецепту в яких макарони окремо не варяться. Хочу представити ще один, але відео рецепт, спеціально для тих, хто любить більше дивитися ніж читати. Блюдо однозначно варто спробувати, щоб оцінити його смак.

На цьому у мене все. Як бачите макарони по-флотськи дуже просте, але дуже смачне блюдо. Не дарма воно так любимо багатьма. Ну а я з вами прощаюся, до нових зустрічей.