Фіолетовий весільний торт (38 фото): кондитерський виріб на весілля в бузковому кольорі

Як вибрати фіолетовий весільний торт? Які види подібних десертів бувають? У чому їх особливості? Які поради слід врахувати при замовленні весільного десерту і як ефектно піднести його гостям? Який декор віддати перевагу, вибираючи кондитерський виріб на весілля в бузковому кольорі?

Фіолетова весілля — це торжество невиправних романтиків. Як би не відхрещувалися від цієї молоді, в душі вони як і раніше діти, мрійливі і довірливі. І це прекрасно.

Фіолетову романтичну весілля прикрашають, використовуючи яскраві і соковиті кольори і відтінки:

  • бузковий;
  • ліловий;
  • волошковий;
  • ніжно-рожевий;
  • персиковий;
  • жовтий;
  • білий.


бузковий

ліловий

персиковий

жовтий

Поєднання з цих відтінків застосовують у декоруванні залу, весільних нарядах молодят, весільному букеті нареченої. Головну страву свята — весільний торт – повинно бути оформлено у даній колірній палітрі.

Перш ніж замовити весільний торт, чітко визначтеся, який саме десерт ви хочете.

  • Відкритий. Складається з коржів з кремом або інших начинок. Торт не покривають щільною глазур’ю або мастикою, тому видно, як він зроблений. Прикрашають виріб ягодами, фруктами, живими квітами. Підходить для домашніх весіль та урочистостей на природі.
  • З мастикою. Класичний варіант для пишного весільного торжества. З цукрової мастики можна зробити будь-які прикраси:
  • квіти, стрічки, візерунки, кільця;
  • фігурки молодят, тварин, птахів.
  • Прикрасити торт можна цукровими малюнками, зробленими на харчовому принтері. Це можуть бути фотографії молодят або просто красиві види або пейзажі, які підходять за тематикою. Виробу можна надати будь-яку оригінальну форму: серце, альтанка, книга, замок.


    • Марципановий. Покривається кондитерської масою з мигдалевого горіха. Має глянсову поверхню, як і виріб з мастики. Прикрашається квітами і фруктами з марципана. Натуральні ягоди в декорі не використовують: сік руйнує складу маси.
    • Крокембуш. Модний варіант весільного десерту, що складається з окремих тістечок (меренг, профітролей, італійських макарун), викладених у вигляді піраміди на блюдо.
    Дивіться також:  Стилі весільного торта (30 фото): «рустик», «прованс» та «шеббі-шик», стильні кондитерські вироби на весілля в осінньому стилі, «бохо» і «еко»


    Варіанти дизайну

    З крему

    • Багатоярусний торт у фіолетових тонах, прикрашений завитками з крему у вигляді квітучих троянд, виглядає стильно і урочисто. Градієнтне розподіл кольору від насиченого лілового до ніжно-бузкового та білого — головна родзинка вироби. Додаткові прикраси тут будуть надмірністю.
    • Дуже ніжно виглядає торт, декорований кремовими завитками у вигляді східних візерунків. На нижній і верхній яруси ніжного бузкового тони наносяться виті зигзаги більш насиченого фіолетового відтінку. Середній ярус прикрашається фалдами з білого крему. Верхівку десерту вінчають об’ємні троянди чайного або персикового кольору. Можна додати в декор срібні і перлинні кондитерські намистини.
    • Майстри створюють різні хвилі, складки, візерунчасті бордюри, диміти з крему на виробах. Можна декорувати торт оригінальними написами в стилі графіті, що актуально для молодіжної весілля.



    Мастичні

    Цей матеріал дає відмінні можливості втілювати будь-які сміливі ідеї. Можна створити будь-які квіти, фантазійні і реальні, якими щедро обдарувала нас природа:

    • ліловий бузок;
    • фіолетові троянди;
    • бузкова лаванда;
    • волошкові фіалки.

    При бажанні можна додати прикраси лимонного, оранжевого і білого кольорів. Контраст додасть особливий шарм десерту.




    Квіткові композиції розміщують на поверхні ярусів або спускають плавним каскадом вниз, що виглядає просто приголомшливо. Яскравий контраст між тортом і декором виглядає сміливо і екстравагантно:

    • білосніжний торт і насичена фіолетова і ніжно-бузкова гамма троянд, орхідей, хризантем;
    • блідо-бузкові яруси і темно-лілові фіалки, білосніжні кали і троянди, сині гортензії;
    • в якості додаткового прикраси використовують атласні стрічки, які дуже гармонійно вписуються в солодку композицію.



    Чим прикрасити?

    Квітами

    Ідея прикрашати страви живими квітами все більш популярною. Натуральні квіти своєю ніжністю і ароматом підкреслять значущість чудесної події. Це можуть бути:

    • фіалки та півонії;
    • хризантеми та айстри;
    • бузок і лаванда;
    • фрезії і орхідеї;
    • гортензії.

    Будь-які з цих кольорів гідно прикрасять ваш торт на фіолетовою весіллі. Пам’ятайте, що квіти в декорі залу і десерті повинні поєднуватися.




    Фруктами

    Літо — чудова пора квітів і ягід. Відмінне рішення — прикрасити десерт на фіолетову весілля такими ягодами:

    • чорниця;
    • ожина;
    • лохина;
    • чорна смородина;
    • синій інжир.
    Дивіться також:  Білий весільний торт (53 фото): дизайн червоно-білих і біло-синіх десертів на весілля, торти з золотими і блакитними трояндами

    Для контрасту можна додати гілочки червоної і білої смородини, малини, квіти фізалісу, часточки мандарина. Все це ягідне достаток буде відмінно виглядати і з задоволенням поїдають гостями. Такий торт можна виконати у вигляді багатоярусної вази або корзини, або зробити каскад з фруктів, або оформити декор у вигляді шоколадного або мастичного рогу достатку з натуральними квітами та ягодами.




    Як піднести?

    Ефектна і несподівана подача весільного десерту може мати вирішальне значення в тому, яке враження він справить на гостей.

    Традиція, коли молодята разом розрізають весільний торт, є одним з найбільш значущих моментів весілля. Це символ довгого і солодкої спільного життя. Наскільки красивим і видовищним буде цей епізод, настільки довго в пам’яті гостей і молодят весілля залишиться одним з найяскравіших і приголомшливих вражень.

    • Здивування гостей викликають торти-світильники, підвішені до стелі, прикрашені скляними і кришталевими підвісками.
    • Витончені столики на колесах і підставки з прозорого скла, химерно декоровані квітами і свічниками, скульптурами з фруктів в техніці карвінг.
    • Ілюзіоніст, що являє самим чарівним чином торт захопленим гостям.
    • Ефектний феєрверк при вивезенні десерту.
    • Феєричне шоу 3D меппінг — фантастичне видовище, за яким спостерігають із завмиранням серця. На білосніжний торт транслюється лазерне шоу. Це може бути історія кохання молодят, квіти, красивий схід або морський пейзаж, пара лебедів.

    Поки гості з подивом спостерігають за зображенням, молоді розрізають десерт. Буде приголомшливе, якщо білосніжний торт всередині виявиться темно-лілового кольору. Попросіть кондитера приготувати начинку з ягід чорниці, малини, чорної смородини і обтягнути виріб білої мастикою.



    Рекомендації

        • Зверніться до кондитеру-заявнику, роботи якого бачили ви самі або ваші друзі і знайомі. Пам’ятайте, що відгуки в інтернеті – це ще не самий кращий гарант якості роботи виконавця.
        • Щоб вибрати торт, потрібно знати точну кількість гостей, запрошених на торжество. На одну людину припадає від 150 до 250 гр десерту. Виходячи з цього, розраховують вага виробу.
        • Продумайте зовнішній дизайн солодкого блюда і його начинку. Прислухайтеся до порад досвідченого майстра. Не намагайтеся з’єднати речі несумісні, особливо різні начинки. Попросіть влаштувати дегустацію і виберіть щось одне.
        • Врахуйте, що торти з мастики більш солодкі і важкі, ніж інші.
        • Торти з легкими начинками з суфле, йогурту, мусу менш калорійні і більш переважні після рясної і важкої їжі.
        • Обов’язково замовте десерт заздалегідь, щоб уникнути неприємних сюрпризів.
        • Довірте вибір продуктів і доставку виробу кондитеру. Майстер з великим досвідом зробить все самостійно набагато швидше і краще, ніж ви.
        • Подбайте заздалегідь про місце зберігання торта. Термін зберігання виробу — 120 діб з дня виготовлення.

        Вибирайте той виріб, який вам найбільше припало до душі, і нехай ваша фіолетова весілля буде яскравою та красивою, а життя молодят солодкої, як вишуканий святковий торт.



        Варіант красивої подачі весільного торта ви можете побачити в наступному відео.

        Дивіться також:  Весільний двохярусний торт (фото 51): кремовий двоповерховий десерт на весілля з ягодами і квітами, гарна прикраса торта за допомогою мастики, троянд і лебедів