Ефект від кокосового масла для засмаги і його використання (28 фото): як застосовувати рафінований продукт на сонці і в солярії? Чи можна використовувати його після засмаги? Відгуки

Ні для кого не секрет, що можна отримати просто карколомний ефект від кокосового масла для засмаги і його використання стає все більш популярним. А як правильно вибрати продукт подібного роду? Чому кокосове масло можна вважати безпечним засобом?

Кокосова олія, що добувається з м’якоті добре визрілого горіха із застосуванням таких способів віджимання, як холодний або гарячий. Одержаний продукт має тверду консистенцію при звичайній температурі, але досить легко буде плавитися при цілеспрямованому нагріванні або при легкому дотику з людською шкірою. Виріб здатне фактично танути у вас в руках, що дуже зручно при нанесенні. Стійкий запах цього продукту дуже насичений, виразний для тропічних лісів, забарвлення може варіюватися від білосніжного до жовтуватого подтона.

Щоб кокосове масло для засмаги насправді приносило користь, потрібно знати, які бувають різновиди цього популярного продукту.

  • Нерафінована виріб виходить з кокосової м’якоті свіжого плоду. Її не нагрівають і не додають в неї хімічні речовини — цей вид масла буде відрізнятися сильно вираженим кокосовим ароматом і найбільшою кількістю антиоксидантів. На коробках зазвичай зазначено «Virgin» або «Extra Virgin» — в цьому випадку особливих відмінностей між наведеними видами не буде.
  • З рафінованої вироби видаляються всі домішки, саме з цієї причини даний продукт майже не має терпкого кокосового запаху, набагато довше буде зберігатися, але і його цінні якості значно слабше. На коробках з продуктом ви побачите напис «Очищеної», RBD або «Coconut oil».


  • Масло в рідкому вигляді («Fractionated oil») випускають за допомогою методу дистиляції пором того масла, що вже було отжато. В результаті всіх цих маніпуляцій лауринова кислота виводиться з виробу. Такого роду продукт не затвердіє навіть при температурах, близьких до нуля, з цієї причини він найчастіше реалізується в невеликих флаконах з розпилювачем. За своїми корисними якостями це масло набагато гірше нерафінованої, але має ряд плюсів: воно зручно в експлуатації, легко і швидко можна нанести на шкіру, воно досить швидко вбирається і не залишає плям.
  • Гідрогенізована виріб випускають з допомогою хімічної модифікації природного масла, у результаті продукт залишається досить твердим навіть при високих температурах.

При цьому такий варіант відноситься до найбільш дешевим, а фахівці вважають, що використовувати його менш бажано і для зовнішнього, і для внутрішнього використання.


З усіх перерахованих варіантів найбільш кращим для засмаги можна вважати нерафіновані вироби: в них присутня велика кількість різних антиоксидантів. Багатий асортимент особливих жирних кислот в якості компонентів даного продукту дозволять зберегти здоровий та гарний вигляд шкіри до засмаги, так і після нього. Виріб в рідкому вигляді теж добре підійде для таких цілей, особливо тоді, коли вам потрібні найбільш легкі текстури.

Масло кокоса має хімічну стабільність і стійкість до окислення, чим і можна пояснити такий суттєвий термін його придатності: для нерафінованої вироби — 24 місяці, для рафінованої вироби в рідкої субстанції — 60 місяців.

По суті, чим менше може зберігатися олія, тим вона якісніша. Зберігають продукт в умовах від 0 до 20 градусів в сухому і добре захищеному від сонця місці.


Масло кокоса купують, щоб:

  • подарувати своїй шкірі 100% захист від шкідливого впливу променів сонця;
  • не допустити опіків, підвищеної сухості, різних почервонінь на шкірному покриві;
  • уповільнити фотостаріння епідермісу за допомогою вкрай важливого для організму вітаміну Е;
  • в результаті стати власником красивого і ефектного відтінку.
Дивіться також:  Рицинова олія для нігтів (24 фото): застосування масла в косметології для шкіри від пігментних плям, косметичний засіб для губ

Вплив променів сонця допоможе вам заповнити певні запаси вітаміну D у своєму організмі. Цей вітамін вкрай необхідний, щоб різні фізіологічні процеси в нашому організмі виконувалися максимально якісно. Компоненти, що покликані захистити організм від УФ променів, мимоволі блокують потрапляння в нашу шкіру такого важливого речовини, як вітамін D. І лише масло кокоса може без праці пропускати до вашої шкірі цей вітамін, тим самим гарантуючи відмінне загальний стан здоров’я загорає людини.


Властивості

У складі виробу переважають насиченого типу жирні кислоти, з-за чого продукт і отримав свою оригінальну текстуру з підвищеною щільністю і густотою. Олія з кокоса — це досить цінний продукт, що активно використовується і в косметології, і в харчовій промисловості. Крім цього, продукт вважається прекрасним засобом для всіх, хто мріє про рівну засмагу, від якого протилежну стать не зможе відірвати погляд.

Користь від його використання відзначають майже всі споживачі, які хоча б раз цим продуктом на пляжі або в солярії вже скористалися.

    Основні позитивні властивості цього популярного продукту:

    • має яскраво виражену антиоксидантну дію і може істотно уповільнити процес старіння;
    • може швидко відновити водно-ліпідний баланс шкірного покриву після довгого перебування на сонці;
    • стимулює синтез колагену, тим самим дозволяючи зберегти пружність вашої шкіри;
    • посприяє тому, щоб меланін вироблявся рівномірно і тим самим зменшить гіперпігментацію у тих, хто від неї страждає;
    • може надати протибактеріальну та протигрибкову дію, що вельми актуально, якщо ви часто відвідуєте пляж та інші місця загального користування;
    • воно відмінно підійде для тіла – скорочуючи на ньому кількість видимих розтяжок, роблячи шкіру більш здоровою і зовні красивою, в плані догляду таке масло буває часом краще, ніж багато відомі засоби догляду.
    • робить шкірний покрив дивно м’яким і живить його.


    Як використовувати?

      Кошти, які мають у своїх складах SPF фільтри, повинні захистити нашу шкіру від шкідливого впливу сонця. Однак, не всі елементи такого роду засобів можна вважати абсолютно нешкідливими. Саме тому краще всього зупинити свій вибір тільки на дійсно природних продуктах, серед яких є і масло кокоса.

      Разом з тим вам варто знати, що SPF самого масла кокоса може бути від 4 до 10, що не зовсім достатньо для 100% захисту від впливу сонця. Тому основні правила при виборі цього виробу — це максимальна уважність при використанні і акуратність при нанесенні.

      Якщо ви задалися питанням, як правильно мазати цим маслом, щоб воно максимально виявила всі свої корисні характеристики і допомогло шкірі отримати ефектний колір шоколаду після прогулянки на пляж, то вам варто знати, що до такого походу на пляж або в солярій з цим продуктом необхідно приготуватися заздалегідь.

      Деякі жінки застосовують це масло незадовго до того, як йти на пляж або відправитися в солярій. Це дозволяє маслу вбратися і на 100% виконати всі свої завдання. Наносити на тіло це масло краще відразу ж після того, як ви прийняли душ. Через 15-20 хвилин цю процедуру потрібно буде зробити це знову. Тільки так засіб зможе повністю вбратися і не буде застигати на шкірі неприємної плівкою.

      Дивіться також:  Ефективність і використання кокосового масла для обличчя (фото 48): застосування продукту в домашніх умовах і користь маски для обличчя, відгуки косметологів

      Якщо ви збираєтеся купатися у водоймі, то після цього шар продукту необхідно буде ще раз оновити.

      А також це натуральне виріб використовується для зволоження епідермісу і його повноцінного відновлення вже після відвідування пляжу. Якщо після цього на шкірі з’явилися червоні плями, олія швидко зможе вирішити це питання. Воно заспокоїть воспалившуюся шкіру, зніме свербіж.

      Вибір масла кокоса увазі і його активне використання відразу на пляжі. Тобто ви можете час від часу користуватися цим маслом прямо на сонце. Єдина умова при цьому – уникати часу з 11 до 16 годин, коли активність сонця максимально інтенсивна. Продукт легко застосовувати – досить налити щедре його кількість на проблемні місця і масажними поплескуваннями розподілити по поверхні шкіри. Масаж допоможе маслу швидше вбратися в ослаблену шкіру. Після цієї маніпуляції ви зможете вибрати будь-яку другорядну захист у вигляді капелюшка з великими полями або пляжний парасольку.

      Милуватися шикарним засмагою можна фактично цілий рік і для цієї мети абсолютно не доведеться їздити в далекі країни за три моря. Придбання засмаги в затишному солярії – ця сучасна процедура, що вельми популярна в наші дні, особливо до кінця квітня – початку травня, коли жінки цілеспрямовано готуються до літа.

      Із захисною функцією масло кокоса запросто зможе впоратися, але слід пам’ятати, що насправді воно погано захищає шкіру від шкідливих променів, тому його слід поєднувати з більш серйозними засобами захисту.


      Захоплені відгуки про маслі говорять про те, що воно дозволяє прискорити процес придбання рівного шару засмаги, при цьому чудово зволожує розпалену шкіру. Перед намазуванням продукту, спершу краще сходити в душ з особливим скрабом або пілінгом. Вони допоможуть зняти шар задавненої шкіри і сприятимуть утворенню максимально рівної засмаги. Якщо ви думаєте сходити в солярій на 7-8 хвилин, вам вистачить всього 1 раз намазати на свою шкіру складу комбінованого виду. Якщо сеанс буде більш тривалим, тоді потрібно буде нанести засіб і другий раз.

      Кокосове масло може викликати алергію і тому, щоб цього не допустити, нанесіть трохи олії в ліктьову ямку — якщо протягом 24 годин на шкірі проявиться реакція у вигляді почервоніння, набряку, печіння або свербежу – цей продукт вам використовувати категорично заборонено.


      Як вибрати?

      Щоб вірно підібрати гарне масло, потрібно буде врахувати ряд важливих моментів:

      • Де вироблено. Найкращу якість буде мати продукція, вироблена в Таїланді, Індії та Малайзії. Купуючи олію саме з цих країн, ви зможете бути впевнені в тому, що перед вами 100% натуральний продукт, а не його дорогий аналог з комбінованим складом з незрозумілих компонентів.
      • Віджимання і рівень очищення. Краще всього вибирати нерафінована виріб з віджимом холодного типу (це процес пресування м’якоті), що повністю збереже всі корисні характеристики, не отримавши свій склад компоненти інших речовин.
      • Аромат. Нерафінована природне масло буде мати дуже приємний кокосовий аромат, а рафінований продукт зовсім не буде мати запаху. Багато виробників додають трохи парфумерної віддушки на свою продукцію, але тут вибір буде стосуватися вже ваших особистих переваг.
      • Колір. Продукція високої якості буде мати напівпрозорий або легкий блідо-жовтяничний відтінок. Темна забарвлення з жовтизною повідає вам про не зовсім гарному якості виробу. Саме тому так важливо самому побачити забарвлення придбаного товару. Якщо продавець відмовляється відкрити баночку і показати вам масло – відмовтеся від цієї покупки.
      • Консистенція. Виріб стане твердим при температурах нижче 25 С, але при цьому його можна запросто зробити м’яким. Своїх захисних характеристик воно все одно не втратить.
      • Термін експлуатації. Як вже зазначалося, 100% натуральне масло слід поставити в затемнене місце, наприклад, знайти для нього поличку в холодильнику.
      Дивіться також:  Професійне масло для волосся (19 фото): список найкращих засобів і відгуки

        Ринок запропонує всім бажаючим величезний асортимент продукції з масла кокоса різних компаній-виробників.

      • Продукція Samui Nature – тут використовується олія холодного віджиму, яке застосовується і в загальному догляді, також його часто вживають як продукт харчування. Виріб безпечно, так як проходить якісну очистку і тому не втратить своїх позитивних властивостей.
      • Компанія Harnn випускає очищені самим дбайливим масла способом – через бродіння. Продукти цієї серії краще всього підійдуть для шкіри, відрізняється підвищеною чутливістю.
      • Бренд ArgiLife виробляє бюджетні продукти з невисокою ціною і з прийнятною якістю.
      • Але головне не те, яка ціна масла з кокоса, важливо – що входить в його кінцевий склад. Саме тому, зупиняйте свій остаточний вибір на виробах, що мають напис «100% coconut oil».


        Відгуки

        Більшість споживачів позитивно відгукуються про цей продукт, активно намазуючи його для засмаги, і при цьому викладаючи в мережі свої фотографії для порівняння «до» і «після» його застосування. Згідно відгуками, масло нананосится на тіло як до, так і після візиту в солярій, чудово захищає шкіру під час довгоочікуваної відпустки на морі. При цьому споживачі відзначають істотні плюси при застосуванні цього продукту:

        • засмага буде лягати максимально рівно, буде дуже гарного кольору, але при цьому допоможе не допустити опіків – шкіра періодично зволожується;
        • масло відмінно загоїти наявні тріщини на шкірі, зніме будь-яке запалення;
        • воно зможе впоратися з сухим епідермісом (особливо якщо у вас вже є лущення);
        • якщо під променями сонця ваші волосся на дотик стануть схожими на солому, то варто лише кілька разів на тиждень до процесу миття волосся намазати олією можна тільки на кінчики або по всій довжині, і тоді волосся стане більш живими і не будуть пушіться.


        Під час загоряння, що наш організм піддається вкрай агресивної дії УФ випромінювання, що може призвести до втрати так необхідної вологи і, що найстрашніше – прискореного фотостаріння шкіри. Активне використання масла кокоса дозволить уникнути цих неприємностей, збереже молодий вигляд шкіри, а красивий шоколадний загар буде вас радувати аж до приходу холодної зими.

        Ще більше про применениии кокосового масла для засмаги дивіться у наступному відео.